Рецепта с тиква

  • 1 271
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 755
Моля за изпитана рецепта с тиква, искам да направя крем или друг десерт, но не тиквеник. Имам много тикви, а като се сварят стоят гъсти, с консистенция между картоф и кестен. Направо не се яде, въпреки че много обичам. Търся идеи какво да я правя.

# 1
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
днес си харесах тази рецепта,  със сигурност е вкусен пая
http://sunshineskitchen.com/pumpkin-pie/

# 2
  • Дива Индия
  • Мнения: 622
Тиква с крем-карамел
Тиквата се обелва и нарязва на парчета дебели колкото палец, широки и дълги колкото показалец и среден пръст. Залива се с вода и се обварява леко. Литър прясно мляко и 3 яйца се разбиват с тел. Добавят се три ванилии. Обварената тиква се изсипва в тавичка, посипва се с чаша и половина захар. Отгоре се излива млякото с яйцата. Пече се във фурна на 180 градуса до зачервяване. Става тиква с крем-карамел. Преди печенето можете да посипете рехаво с орехови ядки. Става много приятен десерт. У дома съпруга яде тиква само в този вид. Аз не обичам крем-карамел и чопля само тиквата. Гарантирам вкус, аромат и красив външен вид на десерта!
Добър апетит!

# 3
  • Мнения: 112
Тази рецепта на пеп-чо за мъфини с тиква изглежда страхотно, заповядай
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,4085.msg162555.html#msg162555

# 4
  • Мнения: 9 107
да, мъфините стават много пухкави и щях да ги предлагам и аз  Laughing

Тиквата само варена ли си правила?
Печена във фурна? Варена и на мен ме ми харесва и не правя, но винаги във фурната - с малко водичка, още захар, ако не е сладка и пека, докато омекне, а отгоре хване коричка от захарта

# 5
# 6
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Запис да следя, че много обичам тиква. Наскоро правих крем супа от тиква, страшно ми хареса. Леко сладникава е, който обича. Прави се като картофена крем супа, само половината картофи се заменят с тиква.

# 7
  • Мнения: 2 126
И аз обичам тиква и си нтерес ще следя темата.Дано намерим поддържници Mr. Green
Аз правя тиквеник,варена и печена.Някъде бях чела,че с меди орехи.. нещо си се правела,но не знам кое как точно Thinking

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Просто печената тиква поръсваш с начукани орехи и поливаш с 2-3 л. мед. Става страшно вкусно.

# 9
  • Мнения: 2 755
И печена правя, проблема ми е че тази е някакъв странен сорт и стои много "гъста",  не е твърда, но трудно се преглъща.

# 10
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 616
С по-сипкавите тикви правя най-често крем-супа, като дори не слагам картофи, само тиква. Peace. Сварявам я с малко вода, лук и подправки (къри, индийско орехче, естрагон). После само пасирам и добавям крема-сирене или коксово мляко (в случай, че ми се иска екзотика Simple Smile).

Ето и още няколко предложения от мен:

Солени:
Лазаня с тиква, рикота и кестени
Булгур с тиква и сирене
Пюре от тиква с песто
Паста с тиква и червени боровинки

Сладки:
Канелено-тиквени рулца
Тиквен чийзкейк

Общи условия

Активация на акаунт