Халва, какъв сладкиш с нея?

  • 2 875
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 284
Някаква идея за сладкиш с халва? Имам половин кг натрошена.
Мислех си да я сложа в овесени бисквити, заедно с тахана, или в някой кекс като добавка. Ще се получи ли добре?

# 1
  • Мнения: 309
О,любимата ми торта с халва.
Халва се разбърква с кисело мляко.
Най-лесно става, като се натроши халвата, леко се загрее в МВ и тогава се разбърква с киселото мляко. Най-хубаво става ако се пасира сместта. Съотношението между млякото и халвата е пожелание. На голяма разфасовка халва-500 гр., едно мляко. Но наистина е по предпочитание.
После с тази смес се прави обикновена бисквитена торта, като се аранжира по желание.
Лично аз слагам винаги банан, орехи, някакъв топинг /обикновено карамел/.
Престоява около една нощ за оптимални резултати.

Ще чакам и аз други предложения за халвата.
Слагала съм я в кексова смес, става приятно, но горната тортичка е далеч по-добра.

# 2
  • Мнения: 112
Тук има рецепта с халва, която не съм правила, но мисля да опитам скоро
http://www.menumag.bg/recepta/sladki-s-tahan-halva

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
прави кифлички - така не е толкова сладка или руло, като халвата я слагам за пълнеж.
хубаво е добре да се прищипят крайчетата, че излиза и изгаря при печене.

иначе ще стане и на овесени бисквити Peace
даже и аз имам един пакет - ще пробвам, чудесна идея  Hug

# 4
  • Мнения: 1
Имам една рецепта за Тахан баклава- отдавна се каня да я пробвам, но още не съм. Ето я:

Тахан баклава

Продукти:
1 пакет кори за баница
300 г тахан халва
2 ч. чаши счукани орехи
масло за намазване на корите
За сиропа:
2 ч. чаши захар
2 ч. чаши вода
1 ванилия

Приготвяне:
      Халвата се натрошава и се смесва с орехите. Корите две по две се напръскват с маслото и върху тях се разпределя плънката. Навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Изпичат се до порозо-вяване. Продуктите за сиропа се слагат да заврат. Когато сиропът изстине, с него се залива баклавата.

# 5
  • Мнения: 309
Тахан баклавата звучи прекрасно!
Все пак не разбрах изстинала баклава със студен сироп ли? Мисля че трябва да е с горещ? Thinking

# 6
# 7
# 8
  • София
  • Мнения: 3 284
Момичета, благодаря ви. Няма рецепта, която да не ми харесва. Ще се наложи да си купя още халва, за да изпробвам всичко.

Общи условия

Активация на акаунт