Сладък салам

  • 2 806
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Продукти:
 2 пакетчета бисквити ( препоръчвам кафяви ''Закуска'' )
 1 пакетче краве масло
 3 лъжички какао ( може и повече )
 200 грама пудра заxар ( зависи колко сладко искате да бъде )
 1 - 2 яйца
 2 ванилии
 1/2 чаена чаша ореxи
  Настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:
Натрошават се бисквитите на дребно, към тяx се прибавя какаото, ванилята, лимонената кора и накълцаните ореxи.
Всичко се разбърква добре.
Разбъркваме маслото, заедно с пудрата заxар и го прибавяме към останалите продукти, като слагаме яйцето.
Разбъркваме добре, разделяме сместа на толкова части, колкото салами искаме.
Поставяме ги на предварително приготвени целофани или фолио, поръсени с малко пудра заxар.
Завиваме и оформяме във формата на салам и поставяме в xладилник.

  Бързо, лесно и вкусно, без печене и варене.

  Приятно хапване!

# 1
  • Мнения: 1 239
Ето още един вариант за бисквитено саламче:
Разбивам в купа 100гр масло, 1 чаша пудра захар, 3 яйца, 200гр бисквити "Закуска" и 1 ванилия. Бисквитите режа в блендера, няколко само на ръка чупя, за да има и по - големи парчета. Разделям сместа на 3, тъй като правя различни по вкус саламчета. От първата част смес директно сипвам на фолио и увивам, към втората част добавям мед и нарязани орехи, а към третата какао. Слагам ги във фризера да стягат, там си ги и държа. Понякога и забравям, та днес имах приятна изненада какаово саламче Crazy Да ви е сладко!

# 2
  • Мнения: 0
Тази рецепта я знам от майка ми, а тя от нейната майка (баба , лека и пръст, че я споменавам). Изключително сполучлива и вкусна е, тествана е и е уникална - не съм я срещала никъде досега.   BlushPeace

http://www.mandjorno.com/sladuk-salam.html

# 3
  • Мнения: 633
Ммоят вариант е по-различен. Вкъщи го наричаме сладък салам, но съм чувала да му казват и пънчета. Смлени чаени бисквити, какао, горещо прясно мляко /и с вода става/, малко пудра захар - това е за тъмния блат, който се разстила върху фолио или по-плътен найлон. Бялата част е краве масло, разтопено на стайна температура /не течно/ плюс пудра захар и ванилия. Тъмното е малко по-гъсто, разточвам го между две фолиа или две парчета найлон, като преди това може да се поръси пудра захар или част от смлените бисквити.
Върху разстланата тъмна част се маже бялата смес, навива се на тънко руло и се оставя за около 2-3 часа в хладилника, докато стегне /колкото е по-дебело, толкова по-бавно стяга/. Ако може да изтрае от вечерта до следващия ден - още по-добре. Вади се и се реже като луканка - леко по диагонал. Става страшно красиво. И вкусно, естествено. Някои в тъмния блат добавят смлени ядки, но при нас това не се котира много.

# 4
  • Мнения: 633
Страшно съм разсеяна днес! Първо забравих да напиша, че се слага горещо мляко или вода, сега се сетих и още какво съм пропуснала - една от основните съставки в белия пласт - сухото мляко.

Общи условия

Активация на акаунт