Панировка с корнфлейкс

  • 3 826
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 047
   Здравейте,
много ми е вкусна тази панировка в ресторантите, но на мен нещо не ми се получи.

Пробвах първо топено сирене, оваляно в яйце и после в корнфлейкса - почти всички се разкашкаха в тигана. После кашкавал - по него корнфлейкса въобще не залепна.
Корнфлейксът беше доста поначупен, уж за да полепва повече.
Кажете къде бъркам - олиото пък беше много и сгорещено.

# 1
  • Мнения: 45
Никога не съм панирала топено сирене, това изобщо възможно ли е?

А за панировката на кашкавала ще кажа...Принципно на кашкавал му трябва силно "бетониране", т.е. правиш си нормална панировка в яйце и брашно, после пак яйце и накрая в смлян корнфлейкс. Корнфлейска го смилам по-наситно.

# 2
  • София
  • Мнения: 508
Кашкавала става, ако го пъхнеш за половин - един час в камерата, после преди да го оваляш в брашното го мокриш.
Топени сиренца също съм правила, само, че не всички марки са подходящи. Президента става идеално ( но е доста скъп) Жоси винаги ми се разтича н тигана. Тук чалъма е олиото да е много сгорещено и да пържиш много бързо - само панировката да стегне, т.е. да няма много време да се разтече сиренцето  Laughing
Вчера даже правих шницели с корфлейкс - станаха си идеални!

# 3
  • Мнения: 2 047
  Мерси, момичета. Брашно не сложих, дано да е от това. nadia*, точно с на Жоси топеното пробвах първия път, ще го сменя и него.
  Lizet33, навън съм яла с топено сирене, също и с пилешки пръчици. И двете са много интересни на вкус.

# 4
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Разбира се,че се панира топено сирене,бри също ,принципно всички сирена стават за паниране Peace
техниката е силно загрято олио,и бързо пържене,да се избегне разтичането-това за топените сирена....кашкавала - фризер  и двойна панировка Wink

Общи условия

Активация на акаунт