Блендер или робот?

  • 6 781
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 17 987
Търсих в старите теми, четох, но те всички са доста стари и не мога да питам там  Embarassed

Та кое предпочитате вие, кое е по- удобно за ежедневна употреба?
Блендера например- реже ли добре лук за ядене, моркови, стават ли на кубчета или ги смила?

Робота- много сложен ми се струва с толкова чаркове, чета разни ножове за картофи, което ми допадна, ама как се пъха картофа през тая малка дупка  newsm78

# 1
  • Мнения: 17 987
Побутвам си темичката с конкретно питане- какво ще кажете за това
http://www.technomarket.bg/products/09024437/philips-hr-1372
 

Ще ми се и робот за рязане на зеле и стъргане, но пък като всички споменавате това кофти миене и прибиране....

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2
Специално от този тип, които си посочила имаме, но по-евтин вариант. Главно моркови стържем на него и сме много доволни, мие се бързо, не заема много място.

пп. SINGER SPM 400 е нашият модел.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 14:33 от mita4e

# 3
  • Мнения: 17 987
Стържете ли  newsm78, не прочетох такава приставка, мислех, че само реже....

# 4
  • Мнения: 838
Имам блендер и се чудих много дали ми е нужен и робот. Добре, че реших все пак да си взема иробот, а по - конкретно Kenwood - Food Processor Kenwood FP925. Ами откакто го имам се родих - и база не може да става за сравнение, най - малкото, защото робота е мноооого по - мощен, има много рендета, не заема много място (стига да има къде да прибереш приставките, които не ползваш в момента - аз съм отделила един малък шкаф в който държах непотребни неща и в годината дали го отварях по 1 път), може да се мие в миялна машина.

# 5
  • София
  • Мнения: 18 679
Аз пък не съм имала блендер, само робот, но го ползвам основно за рязане. Моркови на кубчета не реже, само стърже или реже много на ситно - устройва ме. Зеле за салата и за готвене. Картофи за пържене наистина реже, на пръчици. Приставката за месене  не ползвам, имам си машина. Ползвам го също за миксер и за пасатор, меля ядки...Но като цяло, ако си имаш миксер, пасатор и месиш на ръка примерно, т.е. ако то трябва само за лук и др. дреболии - по-добре блендер може би, заема по-малко място и е по-евтин. Ако искаш всичко в едно - робот.

# 6
  • София
  • Мнения: 8 281
Побутвам си темичката с конкретно питане- какво ще кажете за това
http://www.technomarket.bg/products/09024437/philips-hr-1372
 
Ще ми се и робот за рязане на зеле и стъргане, но пък като всички споменавате това кофти миене и прибиране....

имам го същия. 
Неизменен помощник ми е, преди ползвах Браун, пак бях доволна.
Предпочитам тези уреди заради размера им.

# 7
  • Мнения: 186
Въпроса е:ще вадиш ли всеки път робота от шкафа да нарежеш лук за салата и разбиеш 5 яйца?Аз установих,че моя го ползвам само за разбиване белтъци на сняг .А  многото други възможности ги ползвам толкова рядко,че си губи смисъла.
Блендера е удобен за разбиване на ядки и неща за които не ти се вади робота.Заема и по-малко място.
Аз предпочитам яйца с тел да разбивам-харесва ми.
Ако все пак купувате робот вземете мощен и с голям обем.

# 8
  • Мнения: 5 160
Въпроса е:ще вадиш ли всеки път робота от шкафа да нарежеш лук за салата и разбиеш 5 яйца?Аз установих,че моя го ползвам само за разбиване белтъци на сняг .А  многото други възможности ги ползвам толкова рядко,че си губи смисъла.
Блендера е удобен за разбиване на ядки и неща за които не ти се вади робота.Заема и по-малко място.
Аз предпочитам яйца с тел да разбивам-харесва ми.
Ако все пак купувате робот вземете мощен и с голям обем.

 Peace И аз си падам по натуралните работи;)
Ръчно нарязаното зеле е къде къде:-)
Всички новотехнологии - брррррр Sad

# 9
  • Мнения: 186
Даа и едва ли ще ти се наложи да режеш зеле за повече от 4 човека.А

# 10
  • София
  • Мнения: 10 825
Ползвам кухненския робот всекидневно. Сглобяването е лесно, а миенето го прави миялната Wink
Има едно голямо НО, моята кухня е голяма и робота си стои отгоре върху един от плотовете постояно. Ако трябваше да стои в шкаф и да го вадя, сглобявам, суша, разглобявам.... всеки път така и нямаше да влезе в употреба.

# 11
  • Мнения: 186
И моя до вчера бе отгоре.Сега като се местим го прибрах.Резултата обаче е същия за мен-рядко го ползвам,но редовно го бърша от прах(ако ме мързи да мия Blush).

# 12
  • София
  • Мнения: 18 679
Не намирам ръ4но нарязаното зеле с нищо по-добро от нарязаното в робота. Съжалявам, но това ми е като на свекърва ми вярванията, 4е автомати4ните перални не перяли добре спалното бельо ooooh! На 4ешмата едно време било ехееее, къде-къде по-добре Wink

# 13
  • Мнения: 186
Мнението ми за роботите (и зелето) не е такова.
Напротив.Полезни машинки са,но е хубаво да прецени човек дали наистина ли ще го ползва или ще му е приятно да каже на съседката,че има робот.Няма лошо хора сме.
Аз лично бих взела блендер - по малък е и ще ми върши повече работа.Особено ако не сте запалени готвачи,тогава робота ще го ползвате още по-рядко.

# 14
  • Мнения: 17 987
Веднъж рязах зеле в робот на приятелка и честно казано ми се  стори доста пипкава процедурата- първо на парчета зелето, пускай едно по едно, направих повече боклук от колкото  на ръка като режа. Реших, че аз съм новак и не съм разбрала кво се прави, я кажете напредналите, каква е тайната да е лесно  newsm78

# 15
  • София
  • Мнения: 923
аз се включвам с едно питане подариха ми този блендер, някой има ли го и доволен ли е от него Peace
не съм го пробвала още  Embarassed

# 16
  • Мнения: 1
Здравейте,
Имам кухненски робот и не го заменям за нищо.Все пак всеки трябва са реши от какво има нужда.Когато го купувах нямах дори миксер,а и механизираното ренде доста ме зарадва,  шейкър каната е страхотна.Ако решите да си взимате,за предпочитане е да е по- мощен,както и дисковете с рендетата и ножовете да са изцяло метал,а не с пластмаса .

# 17
  • Мнения: 45
Въпроса е:ще вадиш ли всеки път робота от шкафа да нарежеш лук за салата и разбиеш 5 яйца?Аз установих,че моя го ползвам само за разбиване белтъци на сняг .А  многото други възможности ги ползвам толкова рядко,че си губи смисъла.
Блендера е удобен за разбиване на ядки и неща за които не ти се вади робота.Заема и по-малко място.
Аз предпочитам яйца с тел да разбивам-харесва ми.
Ако все пак купувате робот вземете мощен и с голям обем.

Имам робот (Kenwood), който съдържа в себе си И блендер. Роботът ми винаги е на плота- допълнителните рендета към него и чашата на самия блендер - в най-удобното чекмедже и се ползва най-редовно за ВСИЧКО. Peace

Липсва ми в кухняте единствено миксера Kitchen Aid.  Sad

# 18
  • Мнения: 45
Веднъж рязах зеле в робот на приятелка и честно казано ми се  стори доста пипкава процедурата- първо на парчета зелето, пускай едно по едно, направих повече боклук от колкото  на ръка като режа. Реших, че аз съм новак и не съм разбрала кво се прави, я кажете напредналите, каква е тайната да е лесно  newsm78

Тайната е по-широчък отвор на робота и навик да нарежеш такива парчета които точно да влизат в дупката. Laughing Става за секунди и изобщо не може да се сравнява с ръчно рязане. На толкова тънки и равни лентички зелето не мога ръчно да нарежа никога. Боклук няма никакъв. От къде боклук? Всичко си отива в каната.

# 19
  • Мнения: 1 312
Имам робот от 10 години сигурно.
Ползвам го изключително рядко, защото ме мързи да му търся приставките.
Когато трябва да се стърже нещо е удобен, също така скоро открих, че мога да си приготвям за минути подправки за зимата.
Еврика Embarassed
За нула време ми накълца зелениите и главите целина-после в торбички и във фризера.
Никога не съм месила в него-дори незнам как/пък може и моето да е антика и да няма подобна функция/.
Обаче зелето не съсипвам в робота.
Обичам го на тънки и дълги конци и го режа бързо-свикнала съм.
В робота ми го мачка и кълца на дребно.
Пък може и аз да не съм разбрала как става newsm78
Покажете ако можете приставката/ножа/ за зеле.

# 20
  • Мнения: 45
Аз зелето го режа с приставката (ножа) който реже на шайби (морковите примерно). Той реже именно на конци, но трябва нали да гледаш да нарежеш зелето така че да го пускаш напреки на неговите собствени листа. По същия начин по който режеш с ножа само че тук много по-бързо с приставката за шайби.

Аз много си харесвам моя робот защото е много бързо и лесно сглобяем и е много компактен. Всички приставки държа в чекмедже точно под мястото където на плота е самия робот така че сглобката става за секунди.

Това е той (kenwood multipro compact) - мисля че е оптимално съотношение между цена и качество. Избирах си да работи на същия принцип като моя Kitchen Aid , който много си обичах и до сега Кенууд не ме е подвел. Работи не по-зле от предишния и е също толкова удобен. Вижда се че е много компактен и не заема никак място на плота. Не повече от електро-кана примерно. Не обичам двойните които са и с място за блендера- смятам че това е абсолютно излишно да е толкова грамадно при условие че кана за рязане и блендер не се ползват едновременно.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 13:02 от Lizet33

# 21
  • Мнения: 186
То и моя е с блендер ама къде зяпам?!
Ползвам блендера за пасиране на супи.Ползвам другата част за разбиване на белтъци.
Да меся тесто не съм пробвала,но месих кайма.Така го омазах,че няма да повторя,а зелето ми става на дребни парчета,а не на конци.Според ММ имам такава приставка,но се съмнявам.А и за четвърт зеле не ми се вади,цапа и мие.
Ей го мой.Доста архивен май.

И като ползвам блендера каната на робота трябва да е сложена и заключена иначе не тръгва.Това си е недостатък,щото ако си разбил нещо в нея и я сложиш за миене блендера не може да работи.

Общи условия

Активация на акаунт