Блендер или робот?

  • 6 757
  • 21
  •   1
Отговори
  • Мнения: 17 934
Търсих в старите теми, четох, но те всички са доста стари и не мога да питам там  Embarassed

Та кое предпочитате вие, кое е по- удобно за ежедневна употреба?
Блендера например- реже ли добре лук за ядене, моркови, стават ли на кубчета или ги смила?

Робота- много сложен ми се струва с толкова чаркове, чета разни ножове за картофи, което ми допадна, ама как се пъха картофа през тая малка дупка  newsm78

# 1
  • Мнения: 17 934
Побутвам си темичката с конкретно питане- какво ще кажете за това
http://www.technomarket.bg/products/09024437/philips-hr-1372
 

Ще ми се и робот за рязане на зеле и стъргане, но пък като всички споменавате това кофти миене и прибиране....

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2
Специално от този тип, които си посочила имаме, но по-евтин вариант. Главно моркови стържем на него и сме много доволни, мие се бързо, не заема много място.

пп. SINGER SPM 400 е нашият модел.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 14:33 от mita4e

# 3
  • Мнения: 17 934
Стържете ли  newsm78, не прочетох такава приставка, мислех, че само реже....

# 4
  • Мнения: 834
Имам блендер и се чудих много дали ми е нужен и робот. Добре, че реших все пак да си взема иробот, а по - конкретно Kenwood - Food Processor Kenwood FP925. Ами откакто го имам се родих - и база не може да става за сравнение, най - малкото, защото робота е мноооого по - мощен, има много рендета, не заема много място (стига да има къде да прибереш приставките, които не ползваш в момента - аз съм отделила един малък шкаф в който държах непотребни неща и в годината дали го отварях по 1 път), може да се мие в миялна машина.

# 5
  • София
  • Мнения: 18 679
Аз пък не съм имала блендер, само робот, но го ползвам основно за рязане. Моркови на кубчета не реже, само стърже или реже много на ситно - устройва ме. Зеле за салата и за готвене. Картофи за пържене наистина реже, на пръчици. Приставката за месене  не ползвам, имам си машина. Ползвам го също за миксер и за пасатор, меля ядки...Но като цяло, ако си имаш миксер, пасатор и месиш на ръка примерно, т.е. ако то трябва само за лук и др. дреболии - по-добре блендер може би, заема по-малко място и е по-евтин. Ако искаш всичко в едно - робот.

# 6
  • София
  • Мнения: 8 272
Побутвам си темичката с конкретно питане- какво ще кажете за това
http://www.technomarket.bg/products/09024437/philips-hr-1372
 
Ще ми се и робот за рязане на зеле и стъргане, но пък като всички споменавате това кофти миене и прибиране....

имам го същия. 
Неизменен помощник ми е, преди ползвах Браун, пак бях доволна.
Предпочитам тези уреди заради размера им.

# 7
  • Мнения: 186
Въпроса е:ще вадиш ли всеки път робота от шкафа да нарежеш лук за салата и разбиеш 5 яйца?Аз установих,че моя го ползвам само за разбиване белтъци на сняг .А  многото други възможности ги ползвам толкова рядко,че си губи смисъла.
Блендера е удобен за разбиване на ядки и неща за които не ти се вади робота.Заема и по-малко място.
Аз предпочитам яйца с тел да разбивам-харесва ми.
Ако все пак купувате робот вземете мощен и с голям обем.

# 8
  • Мнения: 5 160
Въпроса е:ще вадиш ли всеки път робота от шкафа да нарежеш лук за салата и разбиеш 5 яйца?Аз установих,че моя го ползвам само за разбиване белтъци на сняг .А  многото други възможности ги ползвам толкова рядко,че си губи смисъла.
Блендера е удобен за разбиване на ядки и неща за които не ти се вади робота.Заема и по-малко място.
Аз предпочитам яйца с тел да разбивам-харесва ми.
Ако все пак купувате робот вземете мощен и с голям обем.

 Peace И аз си падам по натуралните работи;)
Ръчно нарязаното зеле е къде къде:-)
Всички новотехнологии - брррррр Sad

# 9
  • Мнения: 186
Даа и едва ли ще ти се наложи да режеш зеле за повече от 4 човека.А

# 10
  • София
  • Мнения: 10 825
Ползвам кухненския робот всекидневно. Сглобяването е лесно, а миенето го прави миялната Wink
Има едно голямо НО, моята кухня е голяма и робота си стои отгоре върху един от плотовете постояно. Ако трябваше да стои в шкаф и да го вадя, сглобявам, суша, разглобявам.... всеки път така и нямаше да влезе в употреба.

# 11
  • Мнения: 186
И моя до вчера бе отгоре.Сега като се местим го прибрах.Резултата обаче е същия за мен-рядко го ползвам,но редовно го бърша от прах(ако ме мързи да мия Blush).

# 12
  • София
  • Мнения: 18 679
Не намирам ръ4но нарязаното зеле с нищо по-добро от нарязаното в робота. Съжалявам, но това ми е като на свекърва ми вярванията, 4е автомати4ните перални не перяли добре спалното бельо ooooh! На 4ешмата едно време било ехееее, къде-къде по-добре Wink

# 13
  • Мнения: 186
Мнението ми за роботите (и зелето) не е такова.
Напротив.Полезни машинки са,но е хубаво да прецени човек дали наистина ли ще го ползва или ще му е приятно да каже на съседката,че има робот.Няма лошо хора сме.
Аз лично бих взела блендер - по малък е и ще ми върши повече работа.Особено ако не сте запалени готвачи,тогава робота ще го ползвате още по-рядко.

# 14
  • Мнения: 17 934
Веднъж рязах зеле в робот на приятелка и честно казано ми се  стори доста пипкава процедурата- първо на парчета зелето, пускай едно по едно, направих повече боклук от колкото  на ръка като режа. Реших, че аз съм новак и не съм разбрала кво се прави, я кажете напредналите, каква е тайната да е лесно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт