Ето една рецепта, която често правя на децата си за закуска или вечеря /с кисело мляко/. Рецептата е на баба.
Продукти за плънката:
Презряла тиквичка около 1кг. /която вече не става за готвене или пържене/. Отстранява се меката "изкуфяла" вътрешна част и корите, останалото се настъргва.
Към него прибавяме 5с.л. грис, 1ч.л. канела, 7с.л. захар и 3 яйца, малка щипка сол, за да не е блудкава баницата.
Преди да приготвите плънката /понеже бързо се разводнява от захарта/ трябва да имате готовност с корите.

Олио /около 1/2 каф.ч./ се изсипва в тавичка. Нареждаме 2 кори /аз ползвам Бела най-често/
Слагаме 1/2 от плънката.
Разстиламе още 1 кора.
Разстиламе и останалата плънка.
Покриваме с още 2 кори.

/остават доста кори, които замразявам във фризера до следващо ползване/.

Режем баницата на квадрати, в получените улеи/ръбчета добавяме около 1/2 пакетче от 125гр. разтопено масло.
Печем в предварително загрята фурна /горна и долна/ на около 200 градуса за около 20-30 минути до зачервяване.