ПОМОЩ! Нахранени гости - с какво да ги нагостя????

  • 1 737
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 148
Здравейте!
След няколко дни ще имаме повод за празнуване и следователно ще имаме гости. Имам малък проблем - когато дойдат вкъщи гостите ще бъдат с пълни шкембенца  Mr. Green, тъй като преди това ще посетим ресторанта. Какво да сервирам на масата - нещо като мезета или ..... Неминуемо те ще огладнеят отново, тъй като плануваме да дойдем вкъщи около 19.30 (партито е детско). Приготвила съм различни видове сирена и маслини. Ама ми се искаше "нещо по така"  Laughing
Предварително ви благодаря за идеите!

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 22:18 от dessynik1

# 1
  • Мнения: 7 779
Здравейте!
След няколко дни ще имаме повод за празнуване и следователно ще имаме гости. Имам малък проблем - когато дойдат вкъщи гостите ще бъдат с пълни шкембенца  Mr. Green, тъй като преди това ще посетим ресторанта. Какво да сервирам на масата - нещо като мезета или ..... Неминуемо те ще се огляднеят отново, тъй като плануваме да дойдем вкъщи около 19.30 (партито е детско). Приготвила съм различни видове сирена и маслини. Ама ми се искаше "нещо по така"  Laughing
Предварително ви благодаря за идеите!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=604875.0

# 2
  • Мнения: 148
bongo_2007  bowuu  bowuu  bowuu

# 3
  • Мнения: 419
Това със сирената и маслините звучи много добре.
Може да направиш някакво деликатесно предястие, да речем език.
Може и плодова салата или мелба. Сега се сещам, че преди години когато правих опити с първите си мелби, гостите се впечатляваха като сложа на мелбата коктейлни свещи и ги запаля и намаля осветлението. Друг вариант, който бях прочела в готварската книга на Прокредит банк, е да сложиш един в друг по-голям и по-малък съд и да ги фиксираш с тиксо. В пространството между тях нареждаш цветовете на цветя и пълниш с вода. Слагаш във фризера и като дойде момента на сервирането поливаш с вода, отлепяш един от друг съдовете и става страхотна ледена купа с цветя. Нея я пълниш с мелба или плодова салата. Може да се направи както в общ голям съд, така и в няколко по-малки, така че всеки да си е с индивидуална ледена купа. В рецептата пишеше, че накрая остава само вода и цветя и е красиво, но честно казано, не е съвсем така, защото човек не може да обере всичко и остава вода с разни неща и трябва да се внимава в какъв съд се сервира, така че като тръгне да се разтапя купата да не направи поразии на покривката. Най-добре е като се изяде сравнително бързо, а не да седи с часове, поради което си мисля, че е по-удачно да са индивидуални купи.
Скоро за подобна ситуация бях правила и шишчета с парченца плодове. Става много красиво, ако ти се отдава декорацията, но е времеемко.

# 4
  • Мнения: 148
Аууу, smileme страхотни идеи  Peace!! Много благодаря! Това с шишчетата много ми хареса. Ако ги направя сутринта до вечерта дали ще изсъхнат  newsm78
май ще пробвам и идейката с купата  Crazy  Hug

# 5
  • Мнения: 419
Не знам дали ще издържат. Имам смътни спомени, че имаше накакъв трик резанчета плодове да не станат кафяви да се напръскат с лимонов сок, но не съм съвсем сигурна. Иначе моите шишчета приличаха на тези http://www.youtube.com/watch?v=bGNuXm5U8C4 от първия вариант с динята, но не съм ги поставяла в диня, просто ги наредих в плато.

# 6
  • Мнения: 148
Ухааа, страхотно! Съвсем се запалих  Hug

Общи условия

Активация на акаунт