"Детско краве кисело мляко"

  • 4 517
  • 37
  •   1
Отговори
  • Мнения: 249
Днес попаднах на едно "Детско краве кисело мляко". На фирма Герма-95 е...опаковка от 220гр.
Някой давал ли е такова? И въобще нещо за него, ако знаете?

Чудя се  дали да давам.
В 100 гр. продукт се съдържат:
мазнини - 2 г
белтъчини - 3,3 г
въглехидрати - 4,3 г
енергийност -200 kj (48 kcal)

# 1
  • София
  • Мнения: 18 679
Според мен е твърде нискомаслено ConfusedАз давам на Ники с 4.5% масленост.Децата имат нужда от млечните мазнини, 2% ми се струва малко Sad

# 2
  • Мнения: 1 383
Прилича на рекламна формула. Слагат някой друг витамин и лепват етикет "детски".

# 3
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 785
Това ми звучи като 'детска минерална вода' - въпреки, че всички лекари са категорично против даването на минерална вода на бебета и малки деца.

# 4
  • Мнения: 249
Според мен е твърде нискомаслено ConfusedАз давам на Ники с 4.5% масленост.Децата имат нужда от млечните мазнини, 2% ми се струва малко Sad

От коя марка мляко даваш?
Вече всички са толкова пълни с консерванти и разни незнам какви химикали, че млеката си стоят неразвалени по цели 2-3 седмици.... Sick (Правила съм си опити и съм оставяла нарочно в хладилника!)...

Е, явно това ще си го изям аз...

# 5
  • Мнения: 7 837
Нали не мислите, че още има млека, в които не слагат консерванти  newsm78
Лошото е, 4е пове4ето производители си спестяват съдържанието на всички съставки.
Бебешкото мляко, което аз давам и което е одобрено от педиатричната асоциация е в годност още 2 седмици.

# 6
  • София
  • Мнения: 18 679

От коя марка мляко даваш?
Верея

# 7
  • Мнения: 249

ОК! Благодаря!

А някой нещо да каже за тези  на "На баба",  "На дядо" ?

# 8
  • Мнения: 643
Тук май е мястото, да попитам, забелязали ли сте, че киселото мляко не е кисело. Това беше доста интересно откритие, като реших да сменя киселото мляко което пие сина ми с малко по евтино и той отказа да го пие. Опитах го и се оказа, че киселеността на новото мляко е доста по - голяма от това което съм му давала до сега. След това пробвах още няколко млека и се оказа, че повечето въобще нямат помен от кисел вкус

# 9
  • Мнения: 4 414
киселото мляко не се казва "кисело", защото има такъв вкус, а защото е е дин вид "вкиснато"/образно казано/ от млечно киселите бактерии Wink
за консервантите - има стандарти, според които хранителен продукт не може да се пусне на пазара без консерванти - просто трайността му ще бъде твърде малка и не е рентабилно...въпросът е какви точно са консервантите...има и естествени такива.
по темата - на Герма съм пробвала другото мляко...детско не съм виждала...Ния яде Пършевица по принцип

# 10
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 785
Киселото мляко отдавна не е кисело...хеле пък откак Данон стъпиха на пазара. Техни проучвания били показвали, че потребителския вкус вече не искал киселото мляко да е кисело...затова и не го правят такова. За съжаление това стана в период, когато продуктите им бяха доста модерни и съответно това действително промени вкуса на хората и оттам - продукцията на други фирми.
"На баба" е продукт на Данон, с доста консерванти, нишестета и прочие прелести.
За Пловдив са ми казвали, че най-натурално (доколкото е възможно) е 'Фибела'. Според приятелката ми ако от купешко мляко може да се подкваси домашно кисело - значи е читаво.

# 11
  • Мнения: 1 215
Киселото мляко отдавна не е кисело...хеле пък откак Данон стъпиха на пазара. Техни проучвания били показвали, че потребителския вкус вече не искал киселото мляко да е кисело...затова и не го правят такова. За съжаление това стана в период, когато продуктите им бяха доста модерни и съответно това действително промени вкуса на хората и оттам - продукцията на други фирми.
Мдаа, така е!
Същото е и с кафето!
От масовото предлагане на кафе Нова Бразилия преди години, сега много хора си мислят, че кафето трябва да е черно, лъскаво-мазно, с едри зърна и да има силно горчив вкус.

# 12
  • Мнения: 4 915
Най-накрая да ми остане време да се включа по темата.

В нашата фирма /вносител и търговец сме на хранителни суровини/ работи като мениджър бивш технолог на кисело мляко. Тази колежка има стаж в няколко големи фирми-млекопроизводители, преди да постъпи на работа при нас.

От нея знам, че в киселото мляко не се добавят консерванти.

Процесът на заквасване и прокисване на млякото зависи от съотношението лактобацили - термофилни стрептококи.

Лактобацилите "отговарят" за закваската най-вече, от тях идва и киселият вкус, а стрептококите - за трайността и прокисването на млякото.


За да се увеличи трайността на киселото мляко, технолозите намаляват съдържанието на лактобацили и увеличават съдържанието на стрептококи.
Заради това и киселото мляко не е толкова кисело (и за мое съжаление)...

Консерванти не се добавят, защото млякото няма да успее да се "получи".
Но някои фирми наистина добавят нишестета.

За родителите, които се интересуват от качествено кисело мляко, колежката ми препоръча Фибела, Верея и Данон 2% /последното е нискомаслено обаче, не е подходящо за деца до 2 годинки/.

Изрично каза, че е добре родителите да се въздържат от предлагането на плодови и десертни млекца - заради ароматизаторите и оцветителите в тях.


Та така...

А освен това открих и една статия по темата, мисля, че ще ви е интересна:

 ЛУИ XI И КИСЕЛОТО МЛЯКО


# 13
  • София
  • Мнения: 18 679
Според приятелката ми ако от купешко мляко може да се подкваси домашно кисело - значи е читаво.
Подкрепям!Подквасвала съм от Верея, Здравец и още едно, не го помня.От "На баба" - пълен провал, млякото си остана като айрян, а на другия ден беше пресечено!Извод - наличието на лактус бацилус булгарикус е сведено до минимум, а млякото е сгъстено с  нишесте SickДолу Данон!!! #Cussing out

# 14
  • Мнения: 35 891
а за мляко "Елена" какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт