Компот от праскови?

  • 7 669
  • 5
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 45
Вчера се сдобих с около 10кг праскови и сега се чудя какво да ги правя. Никога не съм правила компоти и малко ме е страх дали ще стане. Повечето ми буркани са от онези, които не са на винт а с метална капачка. Може ли някой подробно да ми даде съвет как да се справя? Намерих тази рецепта: http://tarakchieva.blogspot.com/2010/09/blog-post_2125.html , но не ми стана ясно дали след като се наредят плодовете веднага се заливат с вода и то каква - топла или студена? А после сами ли се запечатват след варенето?  newsm78

# 1
  • Мнения: 29
Вода се сипва студена,а за капачките си има специална джаджа,продава се във всеки магазин за домашни потреби.

# 2
  • Мнения: 729
Нарязваш плод в буркана/по-малко от половината на буркана/Сипваш по 4супени лъжици захар и доливаш вода до ръбчето под капачката,затваряш с машинка за капачки и вариш бурканите 20мин.Това е всичко.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 45
Намерих вкъщи нещо подобно: http://www.vitrinabg.com/product/271/zatvarachka-za-burkani.html
Дано свърши работа  Flutter

# 4
  • Мнения: 22 867
Намерих вкъщи нещо подобно: http://www.vitrinabg.com/product/271/zatvarachka-za-burkani.html
Дано свърши работа  Flutter

Ще свърши, точно това ти трябва. За всеки случай пробвай с ръка дали се въртят затворените вече  капачки и, ако го правят, с дръжката на нож мини отгоре по ръба на капачката. Вкъщи варим по-малко време - 7-8, най-много 10 мин. Peace
И още нещо се сетих, вкъщи има отрязани парчета от тръби, високи почти колкото буркана. Когато затварят буркан, го слагат вътре в това нещо, предпазвало от срязване, ако се счупи буркана при натиска върху капачката. Във всеки случай, ако не си затваряла буркани и ти ще го правиш, внимавай. Не, че се трошат бурканите задължително, но........за всеки случай. Peace

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 45
Намерих вкъщи нещо подобно: http://www.vitrinabg.com/product/271/zatvarachka-za-burkani.html
Дано свърши работа  Flutter

Ще свърши, точно това ти трябва. За всеки случай пробвай с ръка дали се въртят затворените вече  капачки и, ако го правят, с дръжката на нож мини отгоре по ръба на капачката. Вкъщи варим по-малко време - 7-8, най-много 10 мин. Peace
И още нещо се сетих, вкъщи има отрязани парчета от тръби, високи почти колкото буркана. Когато затварят буркан, го слагат вътре в това нещо, предпазвало от срязване, ако се счупи буркана при натиска върху капачката. Във всеки случай, ако не си затваряла буркани и ти ще го правиш, внимавай. Не, че се трошат бурканите задължително, но........за всеки случай. Peace

И аз мисля да ги варя не повече от 10-15мин. Благодаря за съветите! Ще пиша какво се е получило  Hug

Общи условия

Активация на акаунт