За и против замразените храни

  • 3 648
  • 27
  •   1
Отговори
  • Мнения: 384
Замразявате ли храна, колко често, колко време може да е замразена? Ей, това се чудя тия дни. Вчера за първи път замразих боб и още се чудя дали си заслужаваше?

# 1
  • Мнения: 25 447
Размрази го и ще разбереш.  Laughing

Готвени ястия не замразявам, само пресни продукти. Понякога само сварено месо, ако ми е в повече, обикновено пилешко - за супа.

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 380
по принцип нямам навика да замразявам готвено, но ме вълнува и мен темата напоследък.
замразявала съм кюфтета и пържоли и са си били ок.

# 3
  • Мнения: 27 524
Замразявала съм толкова пъти, колкото да се убедя да не го правя повече  Wink Реално им няма нищо, запазват се, но нито видът, нито вкусът им си заслужава  Peace

# 4
  • Мнения: 3 774
Много бях впечатлена от една американка, която веднъж в годината, но не помня точно в кой период, се затваряла в къщи и две седмици готвела и замразявала храна за цялата година, много иновационно ми се видя, допадна ми идеята, но дали ще я осъществя някога, не знам.

# 5
  • Мнения: 899
Не ми харесва вкуса на готвената-замразена-размразена храна  Sick . Но пък редовно замразявам омесени и оформени бисквити - после само мятам във фурната, замразявала съм и кифлички и кроасани (сурови), тесто за мекици също. Сурови плодове и зеленчуци предпочитам замразени пред консервирани, защото ако е направено правилно се запазват много повече витамини.

А това да си замразиш храната за цяла година напред...  ooooh!

# 6
  • Мнения: 1 208
Умбра, а в кой период от месенето/втасването на кифличките и тестото за мекици го замразяваш?

# 7
  • Мнения: 27 524
Но пък редовно замразявам омесени и оформени бисквити - после само мятам във фурната, замразявала съм и кифлички и кроасани (сурови), тесто за мекици също. Сурови плодове и зеленчуци предпочитам замразени пред консервирани, защото ако е направено правилно се запазват много повече витамини.

За всичко изброено подкрепям  Peace

# 8
  • Мнения: X
Замразявала съм преди.За да се убедя ,че после няма същия вкус.
Купувала съм и замразено месо.Като вкус няма нищо общо с прясното.
Вече не замразявам.
Чат-пат купувам замразен грах,броколи,брюкселско зеле,да има за гарнитура ,например ,за гости.
Или когато нямам достатъчно време да приготвя....
Но рядко се случва.
Предпочитам прясна храна.
Може да се каже,че съм против замразените храни.

# 9
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Замразявам месо, когато купя повече, но не и вече сготвено  Naughty. Яла съм сготвено замразено-размразено, но не ми харесва на вкус.
Иначе купувам замразени храни, най-вече меса, и зимата рядко готови смески зеленчуци.
Относно тестото, защото то е вторият продукт, който замразявам, аз го замразявам след първото втасване. Така после дори и да няма време за второ втасване, като го вкарам в студена фурна, то пак втасва, преди да започне да се пече.

 Umbra, идеята със замразени бисквити, много ми допада, ще я пробвам, когато знам, че няма да имам време   Hug

# 10
  • София
  • Мнения: 18 679
Аз съм много "за" замразяването. Харесва ми да имам винаги под ръка продуктите, които ми трябват, а и както ве4е се каза - така се запазват пове4е полезни вещества, отколкото при консервиране, а голяма 4аст от зелен4уците не са достъпни пресни целогодишно.
За някои продукти, разбира се, замразяването невъзможно, защото се променят твърде много. Имам голям опит със замразяването на бебешки храни и оттам си знам кое става и кое не става. Разлика във вкуса при пове4ето неща не усещам, за тези, които усещам, просто не замразявам Peace
Готвени ястия също замразявам понякога. Също не вси4ки стават за тази цел. Въпрос на опит PeaceПримерно пиле фрикасе след размразяването си е като току що сготвено. Супите с месо, доматените сосове и ястия също. Но картофените - абсурд, мусака - забрави и т.н. Проба-грешка Wink

# 11
  • Мнения: 25 447

Може да се каже,че съм против замразените храни.


А през зимата с какво готвиш? Откъде се снабдяваш, например, с пресен грах и др., които ги няма у нас? А и мислиш ли, че нитратните извънсезонни зеленчуци са по-полезни и вкусни от замразените сезонни?  Thinking

# 12
  • Мнения: 5 577
Супа замразявам и специално боб - вкусни са ми после. Е, боба верно става на каша, но на вкус не намирам разлика, а обичам боб.
Супата я прегрявам до вряло, също е вкусна - това с цел ако сме излязли с децата и нямам време да направя за обед /а тя обядват само супа/. Днес напр. размразих пилешка супа с целина, целината имаше силен аромат.
Размразявам я на вода, не на МВ.

# 13
  • Мнения: 384
Благодаря за отговорите. Ами ще пробвам пък да видим. Мисля си, че като замразя хем няма да хвърлям много храна, хем ще има нещo под ръка. С тесто и пилишко месо имам успех, ще видим с боба какво ще стане  Laughing

# 14
  • Мнения: 118
Аз също замразявам готвени храни, без картофи и ориз. Другите са ни вкусни след размразяване. Когато има повече ядене и остане - във фризера, в плътно затворена кутия. Така винаги има нещо, да спаси положението.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт