Подправката карамфил

  • 1 086
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 153
За какво ползвате подправката карамфил?
Аз за сега само за коедното таралежче

# 1
  • Мнения: 4 629
Слагам карамфила в тиквен пай, а също се слага и в ошафа (компот от сушени плодове), който се приготвя за Бъдни Вечер

# 2
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей Grinning

Има много приложения и в сладката и в солената кухня!

В сладката при различни компоти, ошафи, меденки и други сладкиши.

В солената напр. при приготвянето на кисели краставички, но като цяло в индийската кухня.

Една идея от мен - когато вариш ориз(напр. за ризото, или за нещо китайско), обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза(след това я изхвърли). Оризът ухае превъзходно!

И още една идея да декорация по Коледа - набоцкай карамфилчета според фантазията, на портокал - красиво е и ухае приятно. Можеш да го закачиш на панделка на прозореца или полилея!

А, сега се сетих, че задължително го използвам при направата на доматен сос за спагети

Дано съм помогнала! Поздрав!  Grinning

Последна редакция: вт, 06 дек 2005, 23:21 от natalyna

# 3
  • София
  • Мнения: 39 718
Аз пък го тургам почти навсякъде Simple Smile У нас се готви с много подправки.

# 4
  • Мнения: 3 550
Ползвам го само около Коледа - в меденките и в ошафа.

# 5
Тази подправка улеснява храносмилането - слагай я на по-тежки ястия - зеле например.

# 6
  • Мнения: 3 251
Наскоро правих "Бисквитени резенки " и сложих в тях - станаха разкошни  , но я слагам в почти всичко в което има канела .

# 7
  • Мнения: 235

... обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза (след това я изхвърли). ...


Набоден по този начин, карамфилът може да се ползва, освен при варене на ориз и при варенето на всякакъв вид месни бульони.
Аз го слагам и във винен кебап и заешка капама. 

Общи условия

Активация на акаунт