МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 67 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 15
    Здравейте , имам нужда от съвет. Имам земя ,която съм дала в кооперация , като за това имам право на определено количество жито или брашно .Тази година за първи път реших да взема брашно / нали имам вече пекарна / , от мелницата ми казаха ,че колкото повече престоява брашното ,по хубаво става , така че взех  40 кг. бяло и 40 кг. типово брашно / а мислех само 20-на кг. за проба да взема /.
    Бихте ли ми казали как и при каква температура да съхранявам брашното.
    Дайте ми изпитана рецепта за типов хляб .

И да се отчета - Мулинекса работи безотказно , почти всеки ден прави нещо , гостите си посрещам с топло хлябче , като ида аз на гости нося кекс или хляб , всичко много се харесва и аз съм много доволна и пак използвам случая да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за всички съвети и напътствия , които получавам при всеки мой въпрос.

# 631
  • Мнения: 0
mama Tin, прочетох в една стара тема, че си купувала Ронсон за баща ти, но не пише точно какъв модел - моля да споделиш! Искам да купя и на майка ми и ми хареса, че този модел е с 2 бъркалки и над 1кг. вместимост, добра мощност, а само 130лв.
Няма написан модел, те са само един модел Ронсон които са в Метро - отвън е Инокс . Аз лично съм виждала само този модел Ронсон. Помолих баща ми да я разгледа, но няма нищо написано като модел. Прави уникален хляб!

Води се Ронсон модел R 295,аз също имам такава и съм доволна Peace

# 632
# 633
  • Мнения: 3 410
Момичета, докато си четях темата сутринта, след като сложих хляба, той си започнал да се врътка и о, изненада, забравила съм да сложа бъркалките Joy
Сега да видим какъв хляб ще се получи newsm78 след толкоз киснене във водата на брашното.

# 634
  • Мнения: 7 779
Момичета, докато си четях темата сутринта, след като сложих хляба, той си започнал да се врътка и о, изненада, забравила съм да сложа бъркалките Joy
Сега да видим какъв хляб ще се получи newsm78 след толкоз киснене във водата на брашното.
и защо не сложи бъркалките все пак ?  newsm78

# 635
  • Пловдив
  • Мнения: 12
Здравейте!
Имам спешна нужда от информация - тръгнах да правя кекс по рецепта от книжката на хлебопекарната, но там пише да се сложи сода за хляб 1 пакет - колко грама е това? Thinking Аз имам от тази в кутиите и я съхранявам в бурканче (нямам спомен колко грама е била). Маята също пише, че е 1 п., но предполагам, че стандартно са по 7 гр. Rolling Eyes
Благодаря предварително!

# 636
  • Мнения: 164
Да не е Амонячна сода?Содата за хляб е доста голям пакет.А и май всчка марка са различни грамажи.

# 637
  • Пловдив
  • Мнения: 12
Да не е Амонячна сода?Содата за хляб е доста голям пакет.А и май всчка марка са различни грамажи.
Със сигурност пише СОДА ЗА ХЛЯБ  Rolling Eyes
А за грамажа - и аз за това се учудих... Дали да не заменя содата с бакпулвер  newsm78

# 638
  • Мнения: 7 779
А за грамажа - и аз за това се учудих... Дали да не заменя содата с бакпулвер  newsm78
смело слагай бакпулвер
в повечето рецепти за кекс в хлебопекарна предимно съм срещал бакпулвер   bouquet

# 639
  • Мнения: 3 410
Ми Бонго сложих ги бе човек, ама чак след подгряването, като почна да бърка видях че бъркалките са в чекмеджето. Та я спрях, сложих ги и пак я пуснах и още 20 мин подгряване #Crazy, добре че не бях сложила маята. Но стана прекрасен хляб, с домашно и прясно изсушена червена пиперка Peace

# 640
  • Мнения: 804
Хай на цялата хлебопечаща компания.  wavey wavey wavey
След като позарязах за известно време хлебопекарната,се намери човек,който да ме светне къде бъркам и защо не ми се получават съвсем хлябовете.И ти да видиш чудо-взеха да стават. Страхотни, вкусни, бухнали хлябове,които се унищожават за отрицателно време.Ама какво да се прави-с трима мъже е така...
Сега преоткривам експресната програма на хлебопекарната си. И там доста добре стават нещата,пък и значително по-бързо. Вече и аз нося на гости топли хлебчета,както и по разните пикници,които организираме с приятелите си.

# 641
  • София
  • Мнения: 34 933
    Здравейте , имам нужда от съвет. Имам земя ,която съм дала в кооперация , като за това имам право на определено количество жито или брашно .Тази година за първи път реших да взема брашно / нали имам вече пекарна / , от мелницата ми казаха ,че колкото повече престоява брашното ,по хубаво става , така че взех  40 кг. бяло и 40 кг. типово брашно / а мислех само 20-на кг. за проба да взема /.
    Бихте ли ми казали как и при каква температура да съхранявам брашното.
    Дайте ми изпитана рецепта за типов хляб .

И да се отчета - Мулинекса работи безотказно , почти всеки ден прави нещо , гостите си посрещам с топло хлябче , като ида аз на гости нося кекс или хляб , всичко много се харесва и аз съм много доволна и пак използвам случая да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за всички съвети и напътствия , които получавам при всеки мой въпрос.

Ам, а...рецепти и снимки Blush Благодаря!  bouquet
Моето хлебопечене нещо замря. Явно, лятото ми е виновно....зимата ще живне Mr. Green

# 642
  • Мнения: 493
Здравейте! Имам хлебопекарна, която използвам вече трета година. Но сега явно има някакъв проблем, защото последните ми два опита за хляб бяха пълен провал. Значи омесва тестото и след това , когато започва да пече явно не достига определената температура, защото отстрани като я пипна фурната е много леко топла (а преди почти не можеше да се пипа отстрани) и хляба въобще не втасва и изваждам някаква тухла, леко запечена отстрани , а отгоре напълно бяла. Първия път помислих, че е нещо от маята, но втория път сложох прясна мая и резултата беше същия. Та въпросът ми е на някого дали му се е случвало това и дали машинката ми " плаче за чичко доктор"?

# 643
  • Мнения: 69
Здравейте момичета и момчета! От много време не съм писала. Ядосана съм на моята машина. Не ми става хляба и не ми става. Измесва се добре,но като започне да втасва надига се до средата на контейнера и толкова. По време на печене не помръдва и на милиметър. Но стига толкова за перипетиите ми с хлебоправенето- примирих се.
  Влизам тук за да ви почерпя    
   Днес пораствам с още една година.

                                                                          

# 644
  • Мнения: 890
bolqrka64 да си жива и здрава! Всичко най- хубаво ти желая!
Да не би проблема да е в брашното или маята?!

Общи условия

Активация на акаунт