Рецептата не съм я изпробвала лично, ще я готвя тази вечер. Дадена ми е без точни пропорции, ще ме извинявате.
Наденица ок. 2 ч.ч. - на кубчета, пилешко месо - ок. 4 ч.ч. - накьлцано (първо се запържва, особено ако е сурово), една камба чушка, една глава лук, един стрьк целина (celery), а аз добавих и малко гьбки щото имах, слага се и 1 ч.ч. домати. Добавят се подправки - 1 ч.л. мащерка; 1 дафиново листо; сол и чер пипер на вкус; 1/2 ч.л. лют пипер; 1/2 ч.л. лют сос (тук е в бутилка), ако нямаш, добави малко повече лют пипер и малко оцет); 3 ч.л. вегета (или бульон на прах); 1 ч.л. червен пипер и една ч.л. риган. Добавят се 3 чаши вода - да поври на тих огьн кьм 30-40 мин. и след това се добавя и ориз 1 чаша и като се сготви ориза сервираш и всички си ближат прьстите.