Джамбалая?

  • 1 746
  • 1
  •   1
Отговори
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 785
Търся рецепти за джамбалая. Аз имам дадена една, но ми се струва хм, недостатъчна...Все пак я пиша тук, включете се и вие.

Рецептата не съм я изпробвала лично, ще я готвя тази вечер. Дадена ми е без точни пропорции, ще ме извинявате.

Наденица ок. 2 ч.ч. - на кубчета, пилешко месо -  ок. 4 ч.ч. - накьлцано (първо се запържва, особено ако е сурово), една камба чушка, една глава лук, един стрьк целина (celery), а аз добавих и малко гьбки щото имах, слага се и 1 ч.ч. домати. Добавят се подправки - 1 ч.л. мащерка; 1 дафиново листо; сол и чер пипер на вкус; 1/2 ч.л. лют пипер; 1/2 ч.л. лют сос (тук е в бутилка), ако нямаш, добави малко повече лют пипер и малко оцет); 3 ч.л. вегета (или бульон на прах); 1 ч.л. червен пипер и една ч.л. риган. Добавят се 3 чаши вода - да поври на тих огьн кьм 30-40 мин. и след това се добавя и ориз 1 чаша и като се сготви ориза сервираш и всички си ближат прьстите.

# 1
  • Мнения: 25 441
Джамбалая
Продукти: 250 гр ориз, 500 гр кренвирши(шунка), 1 голяма глава кромид лук, 1 глава(или 1 скилидка) чесън, 400 гр домати, 1 люта чушка, 2 обикн. чушки, сол, черен пипер, червен пипер, 3 с.л. масло или маргарин (по жеание може да се вземе малко месо и да се допълни с 250 гр задушени, нарязани на филийки лангусти).
Сгорещяват се 2 с.л. маргарин и в него се запържват ситно нарязаните лук и чесън и нарязаните на тънки пръстени чушки. Прибавят се обелените, нарязани домати и всичко добре се разбърква. Кренвиршите се нарязват на парченца (шунката на кубчета), запържват се в останалото масло, прибавят се към доматено-лучения сос и се подправят добре. Оризът се слага в подходящ съд. Залива се с със соса и ястието се запича на фурна 15 мин.

Общи условия

Активация на акаунт