Рецепти с варени яйца

  • 33 424
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Здравейте. Всяка година се чудя какво да правя с пукнатите яйца преди Великден и с боядисаните яйца след Великден. Та ми се струва, че такава тема ще е актуална. Аз освен на сандвичи, в зелена салата и една яйчена салата не знам какво друго може да се направи с тях.
Ето яйчената салата:
4-5 твърдо сварени яйца се нарязват на резенчета и се подреждат в чиния. Заливат се със следния сос: 1 майонеза, 1 с.л. кисело мляко, 1 с.л. горчица, черен пипер на вкус.
Вие сте.  Hug

# 1
  • СВИЩОВ
  • Мнения: 556
Миналата година имаше такава тема,дано някой я открие.Имаше много интересни рецепти и много бързо свършиха  яйцата.Аз предимно ги правя на салата  с майонеза - по скоро почистване на хладилника.
Имаше една много вкусна рецепта  яйца пълнени с шунка,заквасена сметана и още други работи и след това запечени в парти грил. ако някой си познае рецептата да пише ,защото наистина бяха много вкусни.
 ето я все пак я намерих:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94677.0

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 17:10 от nushi_in

# 2
  • Мнения: 9 904
тъкмо се засилих да търся подобна тема Simple Smile в момента варя първата доза яйца и се пукат на поразия.
аз често пълня варени яйца, там комбинациите са различни, жълтъкът се смесва със сол, пипер, майонеза, кетчуп, горчица, шунка, кисели краставички, може с пушена риба, абе много неща, и сместа се шприцова в половинките яйца.

вариант на руло стефани са много рулца стефани - всяко сварено яйце се увива в подправена кайма и се пече.

да не забравяме Редената салата - ред стъргани варени картофи, ред стъргани кисели краставички, ред стъргани варени яйца, и се заливат с млечно-майонезен сос.

аз харесвам и една друга салатка - варени картофи, варени яйца, запечен бекон, другото по желание. И маслини може, и сирене, и кетчуп.....

# 3
  • Мнения: 27 524
Ей това предястие с яйца правя най-често.
Разбира се, традиционната руска салата, като мъжът ми я предпочита вместо с картофи, с дребни макаронки.
Като пълнеж за половинките става много вкусно размачакните жълтъци със сирене Рокфор и малко майонеза за слепване.

# 4
  • Русе
  • Мнения: 2 354
Ей това е много вкусно
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-964/

# 5
  • Мнения: 2 199
Не обичам варени яйца, но единствената салатка която съм пробвала и много ми харесва е Изворска салата според мен може да се приготви и с пресен лук.  Simple Smile

  bouquet

# 6
# 7
  • Мнения: 428
Аз утре ще ги варя и боядисвам,но ще следя темата,че дори да не се спукат,послеее...ще имам нужда от рецепти.  chef

# 8
  • София
  • Мнения: 565
Благодаря за темата, наистина е полезна. Вече си копнах няколко рецепти  Wink

# 9
  • Мнения: 472
Майка ми правеше пънчета от кайма/може и с нарязани моркови и кисели краставички в сместа/. Върху пънчетата слагаше изправено цяло сварено яйце. Като се опече отгоре върху яйцето се слага половин издълбан домат. Става чудна гъбка. Сервира се с пържени картофки отстрани. Ще хареса на всяко дете  Grinning

# 10
  • Мнения: 327


вариант на руло стефани са много рулца стефани - всяко сварено яйце се увива в подправена кайма и се пече.


Същото това нещо го оформям като таралежчета. За носле и очички слагам зърна черен пипер, а за бодличките забождам начупено фиде, спагети-каквото има.

# 11
  • Vienna
  • Мнения: 261
Аспержи "Мимоза"
Зелени Аспержи (може и с бели, но беленето им е много работа) се сваряват (3 до 10 Минути, да са още малко хрупкави). Слагат се по чиниите, подправят се с малко сол, още по малко черен пипер и зехтин и се поръсват със ситно нарязани варени яйца и каперси.

# 12
  • Мнения: 111
Нещо като разядка или салата, пропорциите са по желание:
- настъргани сварени яйца - 2-3
- майонеза - 2-3 с. л. + същото количество кис. мляко
- нарязани на ситно червени печени пиперки
- сирене  - около 100 г. намачкано с вилицата
- по желание кис. краставички нарязани на ситно.
Подправя се с малко сол ако има нужда и задължително пасиран чесън ( или нарязан на  много ситно) , черен пипер по желание.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Торта за водка.
Настъргват се  10 белтъка от сварени яйца, настилат се на дъното на тавичка. Върху тях се слага смес от 1 майонеза, консерва риба тон, малка глава лук. След това се прави слой с настърган кашкавал, а върху него слой от настърганите жълтъци от 10те яйца. Украсява се с маслинки , кисели краставички или друго по желание.

# 14
# 15
  • София
  • Мнения: 565
Танита, благодаря! Отдавна търсех рецептата за пълнените запечени яйца   bouquet

# 16
# 17
  • Мнения: 18
Това е стара тема, но отново е актуална. Ето моята любима рецепта с варени яйца:

Пролетна супа от лапад/коприва/ с варени  яйца и сирене
В тенджера с вряща вода пускам последователно сол, оцет, фиде/може и с ориз/, нарязани на дребно два стръка пресен чесън и след около 5 минути /да се свари фидето или за ориза -10/добавям нарязания лапад. Вари се около 2 минути. Добавям олио и застройвам с 1 яйце и половин кофичка кисело мляко.Сервирам в дълбока чиния с натрошено сирене, нарязани варени яйца и магданоз.
Прекрасно изглежда и е много полезна.
Заб: Ако се прави с коприва,  я прибавям още в началото за да се свари.

# 18
  • София
  • Мнения: 565
Тъкмо навреме. Имам лапад и ще го направя точно по този начин. Благодаря, pepit1!

# 19
# 20
  • Мнения: 2 774
От мен една много елементарна салатка, но без майонеза  Grinning
Яйцата нарязани на ситно, добавя се ситно нарязан пресен зелен лук, няколко маслини, овкусява се с олио (зехтин), сол, оцет и малко  черен пипер.

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 4 052
Точно такава тема търсих   bouquet

Аз имам доста яйца от празника и днес реших да ги настържа и да ги прибера във фризера - някой правил ли е това преди? След това стават ли за салата? Аз си измислих една салата, настъргани яйца, кисело мляко, косели краставички и печени пиперки.

# 22
  • В царството на мечтите
  • Мнения: 338
МММмммммм много ще ми е полезна тази тема. Имам достааа яйца.

# 23
  • Мнения: 422
Част от великденските яйца употребих в едно месно руло. На половин кг кайма, добавих 4 настъргани сварени яйца, 500 гр замразен бланширан спанак,задушени с малко олио 1 глава лук, 2 моркова настъргани и няколко стръка пресен лук, около 150 гр настърган кашкавал. Всичкото това добре смесено и изсипах в продълговата дълбока кексова форма. При печенето пусна доста сок, който отцедих и направих сос към рулото, с кисело мляко и брашно, като сос бешамел. Получи се много вкусно, а и децата много го харесаха.
Правих пица, на която наредих варено яйце на колелца, салам, кашкавал, дом.пюре.
Зеленчукова супа, която не е застроена, при сервирането настъргах варено яйце.
Зелена салата с краставици и домати и варени яйца.

Тази рецепта е от Кулинарен журнал и много ни допадна, но съм я правила няколко пъти до сега.
Задушават се нарязан на кубчета лук, скилида чесън, добавят се домати нарязани на кубчета/ може от консерва, а и с доматено пюре става/, подправя се с черен пипер, сол, мащерка. Соса се вари до готовност. Нарязани варени яйца, на полумесец, се нареждат в намаслена тавичка и се заливат със соса, настъргва се кашкавал и се запича за кратко във фурната, да хване златист загар кашкавала.
В миналогодишните теми има интересни предложения.

# 24

Общи условия

Активация на акаунт