Как да я преведа сега тази рецепта?!

  • 734
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 091
Майчета, питам тук а не в готварския, защото въпроса ми е много специфичен...
Моя бременна много близка приятелка иска да си направи торта, каквито правя аз и иска да и пратя рецептата. Аз почнах да я пиша, обаче аз си имам тук бакпулвер( всъщност ползвам лимонтузу и сода) и не знам на нея как да и напиша какво да прави с backing powder, ако въобще това е еквивалента. Някой има ли идея какво се използва вместо бакпулвер и още повече как?
Благодаря ви предварително!

# 1
  • Мнения: 2 257
Пиши й смело baking powder и давай рецептата както си я знаеш с бакпулвера:  "Baking powder is a dry chemical leavening agent used in baking. There are several formulations; all contain an alkali, typically sodium bicarbonate (baking soda), and an acid in the form of salt crystals, together with starch to keep it dry."
Т.е сода бикарбонат+лимонтузу.

# 2
  • Мнения: 7 091
Пиши й смело baking powder и давай рецептата както си я знаеш с бакпулвера:  "Baking powder is a dry chemical leavening agent used in baking. There are several formulations; all contain an alkali, typically sodium bicarbonate (baking soda), and an acid in the form of salt crystals, together with starch to keep it dry."
Т.е сода бикарбонат+лимонтузу.

Мерси много!!!  bouquet Ама аз се чудех..понеже при мене сода +лимонтузу се слагат във вода...backing powder-a  да и казвам във вода ли да го сложи...или...не знам... Embarassed Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 2 257
Мерси много!!!  bouquet Ама аз се чудех..понеже при мене сода +лимонтузу се слагат във вода...backing powder-a  да и казвам във вода ли да го сложи...или...не знам... Embarassed Rolling Eyes

Ахам...baking powder-a и те си го слагат във вода  и тогава става реакцията на бухването. Превеждай както си е на БГ рецептата, споко. Ето, ако не вярваш доказателство:Baking powder is a commercial product used to leaven baked goods. It consists of three ingredients: baking soda, the source of the carbon dioxide gas that causes the dough or batter to rise; an acid, such as cream of tartar, calcium acid phosphate, or sodium aluminum sulphate, which,when the powder is combined with a liquid, causes the baking soda to release its gas; and a starch such as cornstarch (cornflour) or flour, to prevent the powder from absorbing moisture.

Aз кексове правя "на око" и влудявам прилежните домакини, ма те вземат, че се получават (кексовете, не домакините), ако въобще благоволя да направя нещо подобно веднъж на петилетка.... Laughing Но информацията, която ти предоставям е достоверна- search na Google и съм първа кулинарка.... Mr. Green Laughing

# 4
  • Мнения: 7 091
Хахахахах развесели ме Grinning Мерси много още веднъж!!! Тъкмо го преведох цялото и го пратих..тя не е правила досега торта та се спуках от обясняване Simple Smile Дано да стане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт