пилешко със сметана

  • 1 030
  • 7
  •   1
Отговори
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
моля, дайте накава идея как да сготвя такова чудо....яде ми се някаква такава манджа, ама хал хабер си нямам как да я приготвя....

# 1
  • Мнения: 2 000
Вземаш една йенска тенджера и редиш пилешки пържолки. Отгоре слагаш топено сирене, нарязани гъби и сметана. Ако са повече пържолите редиш на 2 реда, като върху втория ред пак слагаш топено сирене, гъби и сметана. Наливаш малко водичка, около 1 каф.чашка. Слагаш капака на тенджерата и я буташ във фурната. Печеш при 200 градуса С. За около 1-1.30 часа е готово.
Правила съм и в тефлонов тиган: Пържолките се нарязват на парченца. Запържват се в тигана, като се добавят и зеленчуци по желание. След около 20 минути слагаш 200 гр. заквасена сметана и оставяш още 5 минути на слаб огън.
А може вместо зеленчуци да добавиш към пържолките кисели краставички и пушено месо, нарязани на ивички.

# 2
  • Мнения: 1 629
Режеш пилето на хапки и задушаваш с  вода зехтин/масло и подправки, гледаш да остане с водичка. Като се задуши добавяш течна готварска сметана/от кутиите - без захар/ и ако обичаш - синьо сирене на малки парченца. Бъркаш, докато се стопи сиренето. Може да добавиш и зелени маслини нарязани на колелца/ако не си сложила синьо сирене/.

# 3
  • Мнения: 7 831
Пилешко филе - нарязано, мариновам в:
1ч.л. сух джинжифил, 1 с.л. мед, 1с.л. лимонов сок, 2 с.л. соев сос, 1 ч.л. фъстъчено масло или фъстъчено олио.
Филето се маринова около 4 часа и после го запържвам с малко олио докато побелее от всички страни, прибавям половин или цяла кофичка квасена сметана. След като сметаната се сгъсти се сервира.

# 4
  • Мнения: 7 803
запържвам пилешки хапки с гъби слагам течна сметана леко сгъстявам соса и папкам с варен ориз подправките са ми всеки път различни  Embarassed

# 5
  • Мнения: 294
Ето още една идея /нямам време да изчета другите, че дребосъка напира за клавиатурата/

Сварявам пилешкото месо. Нарязва на ситно кисели краставички. Запържвам краставичките и накъсаното на дребно месо в малко мазнина и добавям бульончето да поври. Като поизври водичката добавям 1 заквасена сметана и готово:")

# 6
  • Мнения: 2 452
Аз снощи правих точно това, като импровизирах на базата на една рецепта оттук.
Няколко пилешки бутчета, 1 пакет сметана (300 мл) , натрошено синьо сирене и чесън + малко ч. пипер ги сложих в един огнеупорен съд, пекох на 200 градуса за около час и готово! Стана чудесно!

# 7
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
благодаря ви, момичета   bouquetHug Heart Eyes...ще видя коя от всичките предоставени рецепти ще направя утре и после ще се похваля.... Wink
хубава вечер на всички.....  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт