Пържени филийки ?

  • 6 573
  • 20
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
Срам не срам ще попитам-как се правят пържени филийки ? В какво точто се пържат и какви са порпорциите ?

# 1
  • Мнения: 2 922
Разбиваш яйца (2-3), овалваш филийките в тях, аз ги оставям малко повече да поемат - така са ми по-вкусни - и пържиш в олио. Ако виждаш, че има още филийки, а разбитите яйца свършват, разбиваш още  Laughing
Ами това е!

# 2
  • Мнения: 1 708
Аз прибавям и малко прясно мляко (например на 2-3 яйца 2 супени лъжици).Стават по-вкусни.

# 3
  • Мнения: 5 140
За пържени филийки е хубаво хлябът да е по стар.
Аз ги правя като baby_doll ,но не ги оставям да седят много в яйцата,просто да попие хляба и слагам в олиото да се пържат.
Лесно е ще се справиш,никой не се е родил научен.

П.П. забравих да кажа,преди да сложиш напоените филийки в олиото то трябва да е нагорещено  Grinning

# 4
Много много благодаря!  bouquet

# 5
  • Мнения: 5 255
Разбивам 3 яйца и половин кофичка кисело мляко.
Овалвам филиите и ги пържа в горещо олио.

# 6
  • Мнения: 6 243
1 вариант: филийките се потапят в подсладено прясно млякоу в което има добавена 1 ванилия, след това - в разбити яйца и се пържат в сгорещена мазнина. В този вариант могат и са се опекат в намаслена тавичка и става French Toast.

2 вариант: прави се смес от яйца, брашно и кисело мляко с гъстота на боза, в нея се потапят филийките си се пържат в силно нагорещена мазнина.

# 7
  • София
  • Мнения: 39 785
Аз ги правя като Сладка хапка - 2рия вариант - айца, кисело мляко (+малко сода), брашно. И зад тефлоновия тиган застава мъж ми Simple Smile

# 8
  • Мнения: 1 629
Аз ги обичам хрупкави и не много яйчни, правя ги така: 1-2 яйца ги разбивам хубаво и добавям малка вода на око +щипка сол, топя филийката за малко, колкото да се оцвети и пържа в силно сгорещено олио.

# 9
  • Мнения: 5 255
И зад тефлоновия тиган застава мъж ми Simple Smile
smile3501

А моят обратното - пред пълната чиния  eat  Mr. Green

# 10
  • София
  • Мнения: 723
Аз ги топя в смес от яйца, кисело мляко и малко сода за хляб.По принцип ги предпочитам от стар хляб. Simple Smile

# 11
  • Мнения: 5 140
И зад тефлоновия тиган застава мъж ми Simple Smile
smile3501

А моят обратното - пред пълната чиния  eat  Mr. Green

И моят хоп и пред пълната чиния!  Mr. Green

# 12
  • София
  • Мнения: 378
Аз разбивам 2-3 яйца, 1 каф.чашка вода ,сол 2-3 щипки и брашно, колкото да стане гъсто като боза.И пържа в сгорещено олио.Сервирам с кисело мляко.

# 13
  • Мнения: 5 500
На мен най ми харесват само в яйца, ако хляба е много сух потапям леко само коричките във вода, после в яйца и пържа в горещо олио.

# 14
  • София
  • Мнения: 4 867
аз пък не ги пържа, а ги пека в онова нещо, което не знам как се казва, но в него се пекат гофрети, сандвичи и т.н.
не обичам да пържа Sick

# 15
  • Мнения: 2 000
Като видях вчера темата и ми се приядоха пържени филийки  Simple Smile Обаче в последно време ме боли стомаха от пържено и за това реших да пробвам печени. Та сутринта разбих 1 яйце + 2 суп.л.кисело мляко + 2 суп.л.олио. Тази доза ми стигна за 3 филии хляб, които овалях в яйчната смес и ги сложих в една тавичка. Пъхнах ги в загрята фурна и пекох около 10 минути при 200 градуса. Станаха толкова вкусни, колкото и пържени, но не толкова мазни и тежки.

# 16
Натрошено( настъргано) сирене или кашкавал, едно-две яйца - да стане като пълнеж за баница.
Филийките се мажат със сместа, може предварително съвсем тънко да се намажат с краве маско или маргарин.
нареждат се тавичка и във фурната( решетката се слага на горно печене) или във парти-грил, докато заухаят приятно...

# 17
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
аз ги правя по рецепта на баба ми .
разбивам яйца според потребностите, малко сол и добавям вода.
стават невероятно меки и вкусни.

# 18
  • Мнения: 4 916
  chef Аз ще се повторя с останалите, но все пак:
- от предната вечер нарязвам хляб, за да изсъхне
- на сутринта разбивам няколко яйца, добавям щипка сол и понякога прясно мляко, овалвам филийките (ако са големи, съм ги нарязала наполовина)
- олиото трябва да е максимално загрято, за да се изпържат възможно най-бързо без да попиват мазнина.

След това си мажем сладко или сирене, пастет...  bouquet

В Софийската околия има и друга рецепта за пържени филийки - само в олио (без яйца за овалване).

# 19
  • Мнения: 49
Ето рецепта за нещо по-различно:


Класически Френски Пържени Филийки

ПРОДУКТИ:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. сметана (може да използвате мляко)
2 ванилии (или екстракт ванилия)
1/2 ч.л. канела
щипка индийско орехче
щипка сол
6 дебели филии сух хляб
4 с.л. краве масло
4 с.л. олио
 
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа яйцата, сметаната, ванилията, канелата, индийското орехче и солта. Поставете филиите в тавичка, достатъчно голяма за да се наредят на един пласт. Залейте ги отгоре с яйчната смес и оставете да се накиснат за около 5 минути. Обърнете филиите и ги оставете за още 5 минути.
Загрейте маслото и олиото в тиган и изпържете филийките до златисто от двете страни. Извадете и ги оставете върху решетка или салфетка да се отцедят от мазнината. Сервирайте горещи.

# 20
  • Мнения: 375
Ето ви още една рецепта по-така за пържени филийки:

3 яйца
прясно мляко на око-(100-150) мл
сирене моцарела
сладко от боровинки
най-добре става с хляб резина

Потапяте филийките в сместа от яйца и мляко и пържите,когато изпържите от едната страна ,обръщате и в/у едната филия слагате нарязаното на филийки сирене моцарела и захлюпвате с другата филия от изпържената страна и така ги обръщате,за да изпържите от неизпържената страна.Така две по две.Сервират се със сладко от боровинки.Надявам се да сте ме разбрали

Общи условия

Активация на акаунт