защо солта не соли?

  • 686
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 748
Много се изненадвам напоследък!Аз си имам доза сол,която слагам на манджите и тя е една чаена лъжичка-равна.Защо обаче се оказва,че от една марка сол трябва да слагам 2,от друга дори 3 за да получа един и същ резултат?По принцип у нас се готви безсолно и когато започна да слагам сол едва ли не със супена лъжица започвам да се плаша!Имате ли такъв проблем?Да не би солта да е фалшива?Препоръчайте ми марка,моля!

# 1
  • Мнения: 25 589
И аз съм го забелязала това нещо! Знам си на коя тенджера по колко да слагам (не мога да опитвам врели ястия), но напоследък все увеличавам количеството на солта, а манджите ми все са безсолни... newsm78
Между другото ползвам различни марки сол. Или само опаковките са различни? Thinking

# 2
  • София
  • Мнения: 39 755
За готвене ползвам бг сол, но за салати и т.н. една гръцка. Гръцката е по-безсолна.

# 3
Трапезна сол
НЕРПА
ПРОМАР ООД - гр.Бургас
Съдържание:
натриев хлорид, Калиев йодид - 28-55 г/ кг
От изпарена на директно слънце морска вода

Едни прозрачни пакети от полиетилен със зелени вълнички по тях.
Ситна е, добре препечена, не се слепва и се ръси добре. Даже трудно се задържа между пръстите като се хване щипка сол.

Иначе. Солта соли повече ако ястието е по-кисело.
Наистина има пухкави боклуци, които слабо солят и се сбиват лесно.
Не мога да срещна още каменна сол - имаще по едно време една румънска - на тя беше върха.

И още - картофи, ориз, макаронени не се ли сварят в солена вода, после нямат насоляване.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт