Питка Слънце- като хляб или не?

  • 880
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 834
Моята питка стана страхотна на вид, но не ми харесва вкусът и. Направо си ми бие на хляб. Аз ли нещо обърках или вкусът на питката е такъв.

# 1
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
И моята така стана, а исках хубава жълта питка на конци  #Cussing out Незнам причината, нека някой да помогне плзззззз   bouquet

# 2
  • Мнения: 2 784
И моята, сигурно е защото я правих само с 2 яйца и не я удрях в масата, защото нямах време.  newsm78 Конците, доколкото знам се дължат точно на удрянето в масата, а жълтият цвят на яйцата. Ама беше доста вкъсна, де, нищо, че наистина блъскаше малко на хлебец и се омете моменталически.  Laughing

# 3
  • Мнения: 344
Момичета това не е козунак. Вкусът е по-близък до хляба.
За да стане на конци трябва да се меси като козунак, т.е  с много мазнина. Най-добре олио и маc ( стопена),  равни количества, топиш ръцете и месиш до припадък Grinning
Така се получават мехури в тестото и като се изпече става на конци.
А жълтия цвят........ ами с повече яйца, ама тия от магазина толкова са бели че........

Не съм специалист по питките но е така.

# 4
  • Мнения: 6 472
За конците вече са ви казали - мазнина и месене му е майката. Мажете си ръцете с мазнина и почвата да усуквате тестото. После пак мажете и пак така. За цвета - домашни яйца с хубави жълтъци иначе няма как да се получи. За вкуса много помага малко захар. Аз като правя такива питки винаги слагам по 1 препълнена супена лъжица захар. Понякога даже и повече.

# 5
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не е мазнината Naughty Аз и без много мазнина  докарвам конците. Много добре измесено тесто- идеално гладко и, мазнината не се слага в тестото те. слага се малко, но повечето е между пластовете. Ако не е Слънце, пресуквате добре фитилите и навивате на охлюв в тавата- гарантирано е на конци. А Слънцето от навиването на кифлички също става на конци, но...мноооого месене. Най--добре с машината за хляб- всеки път отличен резултат.

# 6
  • Мнения: 151
Аз питка слънце я правя с 5  яйца и кофичка кисело мляко, а при месене слагам равни количества от три вида мазнина краме масло, олио и мас, тавичката мажа само с краве масло.

# 7
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ясно, следващия път обилно ще намажа и дано стане, каквото ми се яде  Laughing Пък за месенето да му мисли миксера - добре, че е още гаранционен  Wink

# 8
  • Мнения: 344
Аномалия мазнината трябва да е вътре в тестото  И не знам дали миксера ще се справи понеже тестото става едно такова като гумено( незнам как да го обясня) абе трябва много сила за месене

# 9
  • Мнения: 6 472
Аз не меся нито много нито със сила newsm78 Мазнина в самото тесто почти не слагам, но после до като меся непрекъснато си мажа ръцете с мазнина и почвам да усуквам и навивам произведението. Гледам повърхността да е винаги мазна.

# 10
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ами той моя миксер меси, на стойка е, така че съвсем няма да ми е трудно  Laughing Реших да пробвам с малко мазнина в тестото и по-обилно при оформяне на кифличките. Да видим.

Общи условия

Активация на акаунт