Мляко от кутия........

  • 1 189
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 5
Здравейте мами!Може ли да правя кремчета на малката с прясно мляко от кутия напр. на "ВВВ" 1,5%?Всъщност  аз днес и направих  с царевично нишесте и много и хареса,но се чудя newsm78 дали не сгреших?Не видях на кутията да пише,че съдържа нещо друго освен мляко,но все пак да ви попитам ?

# 1
  • Мнения: 1 089
За сега съм ползвала само на ВВВ 1,5 % масленост.  newsm10 Не съдържа консерванти, ако това те безпокои.

# 2
  • Мнения: 8 505
Прясно мляко на 7 месеца-не,не бих дала,макар и под формата на крем.

# 3
  • Мнения: 1 685
На мен с баткото ми казаха минимум до 1 годинка никаква кисело,а пък прясното съвсем даже не съм и помисляла.

# 4
  • Мнения: 2 674
правила съм с това на Фибелла-та , то и за киселото пак от тяхното давам - когато нямаме домашно

# 5
За киселото мляко няма проблем даже педиатърката  от бгто ми каза с бисквити натрошени да давам но за прясно все още не ми разрешават да давам !

Последна редакция: нд, 20 ное 2005, 15:20 от Vivi

# 6
  • Мнения: 5 299
 аз съм давала 2 пъти крем от прясно мляко. Ми те в кухнята с какво мислите, 4е приготвят пудинга и млякото с грис.

# 7
  • Мнения: X
Значи решението си е твое, но ти препоръчвам до 10-ти месец да изчакаш с прясното /поне/. Аз  нямах избор и от 9-тия правя кремчетата с прясно, но диването надушваше адаптето, където и да съм го сложила и нещеше, та рискувах и за щастие няма проблеми, но ако ти яде адаптето хич не слагай прясно. Wink

Иначе ползвам Meggle 3,2%

# 8
  • Мнения: 3 663
според педиатрите прясно мляко се дава най-рано след годинка
и мисля, че трябва да е пълномаслено, а не нискомаслено

# 9
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 894
Ами и аз започнах от 7 месец да й правя кремчета с прясно мляко,и досега не е имало проблем. Принципно използвам домашно,но като нямам BBB -то върши добра работа. Адаптирано не е искала никога.

# 10
  • Мнения: 514
На Дани не съм му правила кремчета с прясно мляко, но в кухнята нали им ги правят с такова. Да не мислите че им слагат нещо друго... Кисело мляко започнах да му давам като навърши 8 месеца. Така че не мисля че е проблем да се правят кремчета с прясно мляко. Все пак млякото минава през топлинна обработка и не е чисто, а е в кремчето. Поне моето мнение е такова. Има детски млечни кухни от 4-ия месец и в тях съм сигурна че им готвят с прясно мляко.

# 11
  • София
  • Мнения: 2 271
Ами и аз започнах от 7 месец да й правя кремчета с прясно мляко,и досега не е имало проблем. Принципно използвам домашно,но като нямам BBB -то върши добра работа. Адаптирано не е искала никога.
Чела съм, че в домашното прясно мляко има много бактерии, заради начина, по който се добива и времето, което стои открито и необработено.
Само ти казвам,  в случай, че не си чувала!

# 12
  • Мнения: 514
Ами и аз започнах от 7 месец да й правя кремчета с прясно мляко,и досега не е имало проблем. Принципно използвам домашно,но като нямам BBB -то върши добра работа. Адаптирано не е искала никога.
Чела съм, че в домашното прясно мляко има много бактерии, заради начина, по който се добива и времето, което стои открито и необработено.
Само ти казвам,  в случай, че не си чувала!

Така е, но нали нйама да го даваш направо от кравата  Grinning. Преди това се преварява два пъти млякото. Аз на Дани съм му квасила кисело мляко с домашно прясно... Даже препоръчват като се започва с кисело мляко в началото да е квасено и после купешко. Е, разбира се не всички имат възможност и дават направо купешко.

# 13
  • Мнения: 5 713
Маги все още пие ад. мляко. Прясно не смея да давам.

# 14
  • Мнения: 2 255
Аз някъде от 7м започнах да правя крем и грис на Коко с прясно мляко, но пълномаслено, не сме имали никакви проблеми, по-късно към 9 май даже почна да яде и попара с мляко и корнфлекс с мляко - много обича.

# 15
  • София
  • Мнения: 2 271
Така е, но нали нйама да го даваш направо от кравата  Grinning. Преди това се преварява два пъти млякото. Аз на Дани съм му квасила кисело мляко с домашно прясно... Даже препоръчват като се започва с кисело мляко в началото да е квасено и после купешко. Е, разбира се не всички имат възможност и дават направо купешко.
Някои от бактериите, които живеят в млякото остават и след сваряването. Например бактерията, която го кваси "lactobactericus bulgaricum" (мисля, че така се казва) - въпреки преваряването, остава жива и киселото мляко го доказва. Аз си мисля, че специализираните детски млека, дори и купешкото прясно мляко са по-добри. Естествено, това аз си го мисля и така ще си гледам детето, а другите да живеят, както намерят за добре... Hug

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 563
На 1г и 2м все още давам Фризо3 и не мисля скоро да минавам на прясно в кутия. А от кога е добре да дам прясно?

# 17
  • Linz
  • Мнения: 11 619
От скоро давам на Рая мляко от кутия- Мегле 3,2%. Но и продължавам още да й купувам от време на време Фризо 3.

# 18
  • Варна
  • Мнения: 4 969
Ами и аз започнах от 7 месец да й правя кремчета с прясно мляко,и досега не е имало проблем. Принципно използвам домашно,но като нямам BBB -то върши добра работа. Адаптирано не е искала никога.

и ние сме така само,че го започнах от 6,5 месеца

# 19
  • Мнения: 2 674
аз предпочитам домашно и такова гледам да давам на детето , щото квито и бактерии да има е по-добро от консервираното.

А относно предпазване от това и онова - накрая става обратното , а именно това от което си предпазвал. Мисълта ми е за страха от алергии. Ако едно дете не е предразположено , не е нужно вманиачаване по темата. Така се изгражда имунитет.
за справка - Дискавъри чанел

# 20
  • Мнения: 590
Така е, но нали нйама да го даваш направо от кравата  Grinning. Преди това се преварява два пъти млякото. Аз на Дани съм му квасила кисело мляко с домашно прясно... Даже препоръчват като се започва с кисело мляко в началото да е квасено и после купешко. Е, разбира се не всички имат възможност и дават направо купешко.
Някои от бактериите, които живеят в млякото остават и след сваряването. Например бактерията, която го кваси "lactobactericus bulgaricum" (мисля, че така се казва) - въпреки преваряването, остава жива и киселото мляко го доказва. Аз си мисля, че специализираните детски млека, дори и купешкото прясно мляко са по-добри. Естествено, това аз си го мисля и така ще си гледам детето, а другите да живеят, както намерят за добре... Hug
Lactobacillus bulgaricus се наричат бактерийте отговорни за подквасването на българското кисело мляко, но те се внасят със закваската. При варенето на прясното мляко повечето бактерии умират.  А домашно мляко най-добре да се вари поне 5 минути.

Последна редакция: вт, 22 ное 2005, 00:44 от niika

# 21
  • Мнения: 2 674
а относно млечно -киселите бактерии те имат силно антимикробно действие - потискат размножаването на вредните микроорганизми в храната и червата, подобряват храносмилането, засилват имунитета , предпазват от поява на рак, понижават кръвното.....
Затова киселото мляко е ПОЛЕЗНО! то и др.киселомлечни продукти се отнасят към т.нар. пробиотици- продукти ,които съдържат живи микроорганизми с полезен за здравето ефект!

Общи условия

Активация на акаунт