Излагацийте........

  • 1 744
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 238
Я споделете някоя смехурийка за нещо, което много те се надявали да стане добре, а без да искате сте се издънили Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз уж съм професионален готвач пък вижте ква глупост извърших днес. Бях си наточила зъбите довечера да ям праз с домати маслини и ориз. И кво стана- съвсем бях изключила за солта в маслините и хууууууууууууууууууубаво си осолих манджичката, та после неможах да я ям! #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing outА тъй хубаво ухаеше в кухнята. С 300 зора се помъчих да изям половин чинийка и сега се наливам с вода кат жаба!  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
И тъй. Хубоу, че гости не бях поканила.  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Айде споделете и вие да се посмеем малко! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Можем да си направим и конкурс за най-добра издънка..хахахаха!

# 1
  • Мнения: 1 238
П.С Към издънките добавям и пирожките със сирене, чието сирене потече изцяло навън при печенето, та малко преди гостите да дойдат много старателно с една малка лъжичка тъпчих сиренето обратно в пирожките! Ноооооооооооооооооооооооооооооооо! Naughty Naughty Naughty NaughtyТе нищо не забелязоха!!!
Хихи...пишман готвач съм от време на време аз...... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Преди известно време реших да направя тулумбички. Направих тестото, започнах да го пържа, но нещо не ми се получават с познатата форма. Аз обаче упорито ги изпържих и сиропирах. Прибира се половинката, аз доволно го посрещам на вратата и му казвам "Ела да видиш какво съм направила?", влиза той, поглежда и казва "А, какво е това, някакъв нов сладкиш?", усмихвам се аз и му отговарям "Пробвай и веднага ще разбереш какво е, не ми се получи на форма ама се надявам да е добре на вкус Embarassed" ( а аз умницата дори не ги бях пробвала Embarassed). Взима си той и ми казва "Мммм, вкусно е! Какво е? Сиропирани мекици ли?"  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Не съм се пробвала втори път да правя тулумбички и задължително първо си го пробвам аз това, което съм сътворила Wink.

# 3
  • Мнения: 2 168
Ами аз се излагах предимно пред мажа ми и то току-що след като се бяхме оженили. Сега вече го оставям него да експериментира, пак аз има десетима манджи, които са оттренирани и е трудно да ги сбъркам. Ама най-голямата ми излaгация беше с една баница. Опитах се да му направя и аз една, а не само майка ми да прави и хайде и аз като нея да я обърна накрая, и баницата ти като ми се свлече цялата, ужас! Embarassed Embarassed Embarassed Голям резил, то тогава даже май не бяхме женени още - още по-голям резил. Mr. Green

# 4
  • Мнения: 3 251
Прибирайки се преди 2-3 дена от работа  , минавайки покрай супермаркета купих пиле . Прибрах се - пилето на стелажа за обувки , а ботушите ми  ......в мивката /за размразяване/ .  Mr. Green Crazy

# 5
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Прибирайки се преди 2-3 дена от работа  , минавайки покрай супермаркета купих пиле . Прибрах се - пилето на стелажа за обувки , а ботушите ми  ......в мивката /за размразяване/ .  Mr. Green Crazy







 newsm62 newsm62 newsm62

# 6
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Аз се изложих с любимия сладкиш на американските домакини, нойто ни го предложи Снежи. Уж лесно се прави, смесват се сухите съставки с мокрите, бърка се директно в тавата, в която ще се пече. Та правя всичко по рецептата, но резултата беше  #Cussing out първо: залепна, второ: докато го извадя се натроши, трето: на вкус - Sick, а на вид-два пъти  Sick Sick. За капак и глазурата не стана. Идва си мъжът ми и пита какво е това. Казвам му, че това е американски сладкиш и че нещо не ми харесва, а той го опитва несигурно, едвам преглъща. Аз му казвам, че ще го изхвърля, сладкиша де, а той: "Ми, не знам, то аз ще го изям.....". Да ама не. Изхвърлих си провала в кофата, а той дори не забеляза.
Онзи ден пък правя кекс и съм забравила да сложа бакпулвер. Тя бебка ме побърка тогава, телефонът звъня 100 пъти. Абе ужас. Но пък кекса стана супер и без набухвател.

# 7
  • Мнения: 1 259
Аз например преди 2 дена реших да направя ябълки на фурна с канела,но обърках солта със захарта ooooh!( тя беше толкова едра Shocked).После викам мъжа ми да дойде да види моето произведение  chefтака ухаеше...и вадя  и гледам  Shocked ,викам ама за първи път виждам захар да не се разтопи Sick.Естествено опитах пак и в крайна сметка след 1 час ядохме Mr. Green

# 8
  • MUC
  • Мнения: 572
Преди години се опитах  да направя крем карамел в откопчаваща се тава ooooh!
Всичко изтече във фурната Crazy
Кухнята трябваше да я проветрявам с дни...

А наскоро обърках червения пипер с чили.
1 супена лъжица чили ни дойде доста  Sick


# 9
  • Мнения: 532
Най голямата издънка са ми еклерите ,два пъти се опитвам да ги правя и двата пъти стават на палачинки и ги мажем с крема.
А иначе на млади години ,като млада булка сготвих някакво зеле ,а то беше на чорба с кокали Embarassed

# 10
  • Мнения: 4 212
Всяко мое готвене е една издънка. Mr. Green Оба4е последно правих вег. гюве4 в който липсваха половината продукти, а, и редовно забравям я сол, я олио.

# 11
  • Мнения: 4 171
Все още не мога да забравя как правих пиле в дом. сос. Всичко си беше ок. Изглеждаше добре, но се оказа, че вместо буркан с домати съм сложила буркан със сладко от домати. Свекърва ми ми го беше донесла, но аз забравих. А и сладко от червени домати, сипано в буркан 0.7ТО................. Точно както мелените домати в къщи. не бях виждала сладко от червени домати до тогава.
Беше ме яд. Сложих още един буркан домати (този път истински), после сложих кус кус с идеята да поеме сладкото и накрая изхвърлихме една голяма тенджера с всичките продукти. Цял следобед се пробвах да го оправя и не стана.

# 12
  • No Line On The Horizon
  • Мнения: 2 738
Моята най-голяма излагация е с крем-супа от грах. Това беше преди 6-7 години и бяхме на гости при майка ми. Вместо 3 л. пресен гьозум сложих 3 с. л сух. Резултата е, че стана крем-супа от гьозум. Обаче аз упорита. Прецедих супата, сипах си една купа и преглъщам ли преглъщам, а майка ми и мъжа ми  hahaha hahaha hahaha

# 13
  • Мнения: 1 238
Прибирайки се преди 2-3 дена от работа  , минавайки покрай супермаркета купих пиле . Прибрах се - пилето на стелажа за обувки , а ботушите ми  ......в мивката /за размразяване/ .  Mr. Green Crazy
smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532
Това много ми харесааааааааааааааааа................хахаха...Евала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Колкото пъти се сетя се смея с глас Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 14
  • Мнения: 1 178
Готвих месо с ориз на фурна, като извадих яденето след около 4ас разбрах 4е съм забравила водата.

# 15
  • Мнения: 1 238
Готвих месо с ориз на фурна, като извадих яденето след около 4ас разбрах 4е съм забравила водата.

хихи, ае стига бе! Laughing Laughing Laughing Laughing И кво излезе- не6то като оризова пала4инка с месо? Joy Joy Joy Joy Хихи, тва съо много ме кефи! Бравос! Hug Hug Hug Hug

# 16
Моите излагации са много, макар да си мисля, че съм на ТИ с готвенето.
 
 Започвам с една още от ученическите години. Та решавам аз да правя палачинки. Взимам един тефтер на майка ми и започвам стриктно да спазвам рецептата. НО накарая вместо 1кафяна лъжичка  сол, майка ми записала 1 кафяна чашка сол.  newsm78 Зачудих се, но рецептата си е рецепта  Crossing Arms Сложих си чашката сол и започнах да пържа, пържа и мажа със сладко от ягоди, пържа и мажа със сладко... Ох ,още няма да забравя физиономията на баща ми като хапна една палачинка със сладко  Whistling

Друга издънка отново от този период. Решавам да изненадам приятно гаджето си като му направя кекс. Правя аз сместа и забравям за содата. Когато кекса беше във фурната почти готов се сетих и реших да поръся кекса със сода, както казах в рецептите съм стриктна. Поръсих го , кекса не се наду, но аз го сервирах. И физиономията на гаджето ми няма да забравя  Whistling

Вече семейна, решавам да правя боб с кървавица. Чула бях, че ако в боба се сложи сода се сварява по лесно. Речено -сторено. Естествено резултата беше потресаващ вкус, но аз обвиних кървавицата - какви ли боклуци не продават, ей  Whistling

Последна издънка, че станаха много.  Ще пека агнешко. Но не ми се занимаваше с фолио и го сложих в йенска тенджера да се пече. Тъй като знам, че му трябва доста време, легнах да поспя. Събуди ме баба ми, която решила, че се е запалила къщата. Е, само агнешкото и йената отидоха на боклука, а аз прах завеси и проветрявах 4 дни.

Наистина последна. Правя капама в кален съд. Слагам я най-отдолу на фурната, а капамата кипи, фурната взе да пуши. Аз отварям прозорци да се проветрява, но не предприемам нищо друго. Сетих се, докато усилено търках фурната, че е можело една празна тавичка да сложа под каления съд.... Whistling

# 17
  • Мнения: 1 178
Зъзгалина ме подсети  Mr. Green и аз така едно агне6ко за Великден, цяла ве4ер го пе4ах на слаба фурна, към 5,00 сутринта(бях навила 4асовник) отивам да изкл/4а фурната и бързо пак в леглот  sleepuu Към 8,00 мъжът ми (тогава само гадже) се събужда и "мири6е на агне6ко", а аз "сигурно е от съседите на6то го изкл/4их", да ама не вместо да изкл/4а съм увели4ила фурната и айде бут4ето на боклука, а ние на Великден с пиле6ки пържоли.

# 18
  • Мнения: 2 257
Готвенето не е моя основна черта на характера, но се оказва, че готвя много добре, ако/когато/по пълнолуние(на три години) пожелая....Все ме врънкат да им готвя от моите специалитети, а аз все се ослушвам..., ми какво да направя, като цял свят си имам за спасяване и такива философски проблеми ме мъчат денонощно, че не е за разправяне просто! Laughing
Обаче брат ми още ме благославя с един проЗ(т) боб, дето си оставих ръцете, като го готвих, преди има няма 10тина години. Не знам къде ми е бил акъла, но той (акъла ми, не боба) по начало липсваше тогава, но съм сътворила боб, в който основната съставка е била водата, с няколко зърна боб, който на всичкото отгоре загорих така, че после три дена миришеше на умрели лебеди из къщи....И това всичкото беше основна и незаменима част от дневната дажба на двама изгладнели мъже след работа( брат ми и татенцето) , по причина, че майка ми беше командирована във Франция към момента...И естествено всички умряха от глад в тоя тъжен ден, в тези тежки години, с тази страшна готвачка, дето един прост боб май все още не може да направи като хората... Иначе съм царица на измислените рецепти и спонтанни шедьоври.... Laughing Laughing

# 19
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Първите ми бухтички в живота станаха най-хубавите подметки на света. Е, вече знам грешките си, но благоверният още си спомня преглъщането на онези тестени платки.

# 20
  • София
  • Мнения: 3 421
  При първите ми опити да готвя(бях ученичка) - оставя ме майка ми да готвя боб, като смята, че е най-лесното нещо на света. Слагам боба, слагам вода, сол, малко чушки нарязани и малко чубрица и започвам да ес чудя какво още му се слага, мислих, мислих и реших, май че беше фиде! Така вечерта ядохме боб с фиде(в интерес на истината беше вкусен) и до ден днешен ме бъзикат с този боб.
  Със сестра ми сме ученички, решаваме, че ще изненадаме мама и ще направим реване за десерт. Вземаме тетрадката с рецепти и стриктно изпълняваме написаното. Обаче като се изпече, резултатът беше меко казано "странен". Оказа се, че мама не е написала в рецептата брашно, защото тя си знаела колко Joy Joy Joy(майка ми винаги слага брашното "на око", твърди, че различните яйца поемат различно количество брашно и е права разбира се). Татко го изяде - незнам дали заради усърдието ни или все пак е било вкусно.
  Преди около година - пак ще готвя боб - слагам боба, лука, чушки,моркови, подправки и го слагам на котлона. След половин час установявам, че съм забравила водата. Shocked
 Палачинки - при всеки мой опит е едно и също - докато свикна как да ги обръщам и по колко от сместа да сипвам и тя сместа свършила, обикновено имам по 1-2 прилични на вид палачинки. До следващият опит вече съм забравила какво беше и пак същото Joy
 Най-редовно пресолявам яденето(и за да не се случва изпадам в другата крайност-става безсолно).
  Винаги следкишите ми се струват недопечени и в крайна сметка ги ядем леко поизгорели. Сега хванах цаката - аз правя сладкишите, а мъжът ми отговаря за печенето - стават чудесни.

# 21
  • Мнения: 3 861
Като си говорим за издънки... и аз имам своите, безспорно. Уж се справям добре в кунята, но като се дъня се ДЪНЯ.
Последния гаф е отпреди 10 минути. Реших да направя кифлички със сладко от ягоди и мед и орехи. Дотук добре. Първо, до като ги завивах се усетих, че завивам на обратната страна от тесния към дебелия край. Усетих се и сиоправих грешката след 3 тата странна на вид кифличка. След това като ги наредих в тавата и плънката от мед и сладко изтече #Cussing out. Тестото не втаса въобще(затова мразя готовите теста, друго си е сам да си го омесиш), а на финала ги изгорих, а изтеклата плънка в тавата загоря и стана черна и лепкавва. В момента хрупам много твърда и загоряла кифличка със загорял мед в основата и се чудя как по дяволите ще си изчистя тавата от тази гадост??? #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт