Канелони

  • 1 228
  • 9
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Тази вечер ще правя канелони, бях чула, че преди да ги напълнеш със соса се слагат във вряща вода.Някой знае ли за колко време? newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 2 019
Не ес варят предварително. След като ги напълниш се заливат със сос, който трябва да е малко по-редичъкза да могат да омекнат докато ги печеш.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 067
И аз мисля че е по-добре да не ги вариш предварително.

Пробвала съм го и от личен опит зам че пълненето е по-трудно така после, защото много се късат, дори и да си ги варила за няколко минутки само.

Шоши е права, по редичък сос и те сами си омекват.  chef
Ако оабче ги оставиш непокрити с кашкавал отгоре или незаляти, рсикуваш да са доста чупливи... аз им салгам бешамел до горе почти. и отгоре кашкавал. 

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Благодаря за разяснението! Hug

# 4
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз бланширам канелоните. В тенджера слагам вода със сол и я оставям да заври. След това пускам канелоните по 2-3 за около 2-3 мин. Вадя ги с решетъчна лъжица и повтарям процедурата докато свърша Wink.

# 5
  • София
  • Мнения: 722
Аз до сега не съм ги варила предварително.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 896
Ето една страхотна рецепта с канелони

50 гр извара
500 гр пасата
2 кутии риба тон в зехтин
50 гр каперси
2 варени яйца
2 скилидки чесън
2 л зехтин
лют пипер
галета
сол на вкус

Рибата, каперсите и яйцата, пасирани или много ситно нарязани, се смесват с изварата и с тази смис се пълнят канелоните. Чесънът се запържва със зехтина исе прибавя пасатата и лютият пипер. Вари се около 20 минути. В една тава се слагат няколко лъжици от соса, после канелоните се зеливат с останалия сос. Поръсва се галета и се пече на 200 гр около 20 мин.

# 7
  • Мнения: 2 168
Аз не ги варя предварително, а ги заливам с повече сос и ги оставям да поседят 15-20 минути преди да ги сложа във фурната да се пекат. Така пишеше на употването на канелоните, които съм правила. Стават чудесни.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Чакай си копирам пост отпреди хиляда години. Може да е от полза.

Канелони с кайма обичаме ние, но може да се пълнят с всякакви други джаджи.

А ето така изглеждат моите произведения.
Ето такива купувам, обикновено от Метро, към 2 лв кутийката. Това е вид макарон, голям размер, пълни се с лъжица или дръжката на вилицата с нещо ( в моя любим случай кайма), нареждат се в тава или тенджерка, заливат се с нещо доматено, било то сос, компот, пюре, кетчуп (аз смесвам домат пресен с домашен кетчуп) и се пече или ври под похлупак. Накрая настъргвам обилно кашкавалец и поръсвам босилек.
Но вариации съществуват многобройни. Впрочем на кутията има упътване.
Препоръчвам Ви ги, ако не се опитали!

http://www.cooks.com/rec/search/0,1-0,canelloni,FF.html
http://www.chefkoch.de/rezepte/29821007745843,81/Canelloni.html
http://www.cooking-book.ru/library/povara/vukoev3.shtml
http://bgkulinar.net/id-1705

# 9
  • Мнения: 993
А как ги пълните, ако не са сварени? Аз сега отворих един пакет канелони, които си донесох преди време от Италия и сега newsm78 Доста за сплескани. Май ще трябва поне да ги бланширам, за да се отпуснат.

Общи условия

Активация на акаунт