Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 748 466
  • 6 435
  •   1
Отговори
# 3 660
  • Мнения: 19 296
Ау, Макарон, благодаря за подробното обяснение. Нямах представа, че може с кости от печено пиле.

# 3 661
  • софия
  • Мнения: 25 446
А някой има ли мнение за пилетата на "Пиле и половина"? Предлагат през ФБ страницата си. Чудя се дали да рискувам.
Пиле не съм купувала, поръчвах по едно време яйца. Яйцата бяха вкусни и еднакви като големина. След като не изпълниха ангажимент и дори не благоволиха да ме предупредят, спрях да се занимавам с тях. Постъпиха некоректно и нагло, дори не се извиниха. Не харесвам подобни "производители".

# 3 662
  • Мнения: X
Прясно-не купувам, ползвам животинска сметана вместо него.
 и кисело мляко почти не купувам...никой не яде.Ако все пак ми трябва, на Хармоника.
Заквасена сметана-на Хармоника и на Добротица, точно като едновремешната е.
Сирена-вносни, Бри, Камембер, синьо, Гауда, Чедър.
На хубаво бг сирене не мога да попадна и затова се отказах.По-добре да не ям, отколкото да ям боклук.
Масло-домашно, от смолянско.И яйца от там.

То пък вносните щото са мн качествени като не можете да си намерите хубаво Българско  може да си купувате мляко и да правите сирене в дом условия.Има хубави но са над 15лв  за кг.
Личното ми убеждение е, че млякото не е полезно за хора над 3-4 годинки.Ядем рядко и по изключение, та се обезсмисля губенето на време по направата им.
Не че не съм правила, просто "времената " се менят.

# 3 663
  • Мнения: 3 608
Вносните такива от каква суровина се правят?

# 3 664
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Аз харесвам вносните сирена, които наподобяват вкуса на кашкавала - гауда и едвам. При печене не пускат вода, вкусни са. Кашкавал не купувам. От Лидл бях взела на промоция биволско сирене Родна стряха, много добро беше. (Нашата детегледачка пък си купува само биволско мляко по 2лв.и си прави само такова сирене. То е много белтъчно и не толкова мазно като овчето).

# 3 665
  • София
  • Мнения: 1 082
Важното е с какво се хранят кравите за млякото и съответно сиренето.
Едно качество е, ако се храни със сено, друго с ГМО царевица.
Иначе сирене без палмова мазнина-бол.

# 3 666
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Хората, от които купувам млякото, си сеят люцерната, работят си като волове земята, косят и т.н.

# 3 667
  • Мнения: 592
Здравейте,
Пуснах търсене в темата, но нищо не ми излезе като резултат. Съмнявам се да не сте обсъждали, може търсачката да не работи.
Та на въпроса - какво ви е мнението за продуктите на Амброзия.

Та така от първи опит - не съм уау.
Ще ви чета назад за други идеи и мнения.
Не съм поръчвала от фирма Амброзия, но правих две поръчки от Баба Венда еко ферма. Щях да питам дали тук е дискутирана тази фирма, от скоро следя  темата. Месото беше много прясно и си мирише като едно време. Поръчах свинско, а втория път телешко.Първия път поръчах суджук не бях очарована, този път ми донесоха Амбарица много ми хареса,като изключим, че не беше много суха,но няколко дни в хладилника без да е опаковано се доизсуши.

# 3 668
  • София
  • Мнения: 3 020
Макарон,костите за бульона могат ли да се замразяват.Не мога да събера от един път по-голямо количество,не ядем често месо.

# 3 669
  • Мнения: 10 882
Макарон,костите за бульона могат ли да се замразяват.Не мога да събера от един път по-голямо количество,не ядем често месо.
Да, аз събирам и замразявам докато стане време за нова доза. Пилешките обикновено ги смесвам с пилешки крака, лъжица ябълков оцет за по-добро извличане на полезните вещества и под налягане за минимум 2 часа или бавно за поне 24.

# 3 670
  • Мнения: 5 013
И аз като Ули процедирам, замразявам ги смело - примерно сега съм събрала костите от 1 петле, две пуешки крила и ще изчакам уикенда да направя печено пиле, след което ще правя бульона. Аз слагам малко повече оцет сякаш - 2 ч.л. на литър вода, за да се извлече добре колагена, не се усеща после киселото в самия бульон.

# 3 671
  • София
  • Мнения: 220
последно купувах масло и не ми хареса, според мен имаше някакви примеси. в кашкавала има калциев дихлорид. като цяло не мисля, че млекаря е за тази тема Wink
като им гледам продуктите, вкл. като външен вид и форма - като част от тях същите имаше в магазина на равно поле, само  с различен етикет.
Доколкото знам, мандрата в с. Равно поле прави продукти на Млекарят - 75. Не са чисти.

# 3 672
  • Мнения: 3 608
Харесвам кашкавала на мандра Върбина. В София, не го намирам. Маслото също е добро. Лятото ходихме до мандрата, много любезни. Твърдят, че не слагат калциев двухлорид.

Много е хубав и ние хапваме само кашкавал Върбина. Купувам го от магазин ''Селект'' на ул. Оборище 72. Предполагам, че все пак го предлагат и в други магазини. Можете да поръчате и от сайта.
На нас  ни е солен ,ходихме специално до този магазин за да си купим о продукти на  Попов.

# 3 673
  • Мнения: 9 521
ново 200....от доста време взимаме домашен кашкавал от едни и същи хора. сега сложих да запека филия с кашкавал, обаче в краищата не се е разтопил и седи както е настърган. струва ми се, че това никак не е нормално, нали? досега не сме имали проблем, сега май ще трябва да търся други производители. пфу. какво мислите?

# 3 674
  • Мнения: 1 840
Домашните кашкавали дето взимам от помакините също са твърди, но не мисля, че е проблем това.
Като се панират също не се разтичат.

Общи условия

Активация на акаунт