Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 746 071
  • 6 427
  •   1
Отговори
# 4 215
  • Мнения: 9 157
Ако някой има контакти , моля на ЛС да ми прати! Искам да си купя МЕД истински от Родопите държа да е. Писах го с големи букви, защото ми писна от мошенници жалки #Cussing out гарантираха ми продавача био/органик/горски дрън дрън, пчелите пасели само в гората той не слагал никаква захар, сиропи, бла бла за това го продавал по скъпо.Хубаво платих за което без уговорки. Сега имам скъп боклук.

# 4 216
  • Мнения: 1 467
В момента купувам прясно българско годжи бери от пазара в Младост 1, мисля че сега му е сезона - още може би месец има прясно.

# 4 217
  • Мнения: 791
Много ще съм благодарна, ако някой ми каже пекарна, която предлага безглутенов хляб?
Пакетиран с 6 месеца срок на годност знам откъде да си намеря.

# 4 218
  • Sofia
  • Мнения: 15 542
"Слънце Луна"?

# 4 219
  • Мнения: 1 177
Много ще съм благодарна, ако някой ми каже пекарна, която предлага безглутенов хляб?
Пакетиран с 6 месеца срок на годност знам откъде да си намеря.

Има една пекарна на Фритьоф Нансен, под х-л Хемус, посока НДК, от дясната страна.В Слънце и Луна също има, но не всеки ден.

# 4 220
  • Мнения: 19 284
Има един хляб на Балвитен май беше. Срокът е доста кратък. Купувала съм го от Befit.
Аз правя хляб, който става супер лесно.
1чаша кис.мляко, 1/2чл сода, 1 яйце,1сл зехтин, 1чаша безглутеново брашно,сол, захар. Трябва да стане по-гъсто от кексово тесто. Пека го на 160-170градуса на около 1 см дебелина. Става като питка за два пъти.

# 4 221
  • Мнения: 1 108
Не знам дали сте коментирали, но да попитам конкретно за сиренето.
Прави ли ви впечатление как когато се отчупи парче, при някои сирена се проточва нещо прозрачно като лига, лепило..
Какво е това според вас? Нямам спомени на баба ми сиренето някога да е правило така, но беше мнооого отдавна.
Възможно ли е да е неправилно протекла ферментация, или е гаранция, че ползват някаква гадост за повече добив?
Другото което ми се иска да обсъдим е пак при сиренето, след като сте го разстрошавали с ръце - при някои сирена можеш да си измиеш ръцете само с хладка вода, при други се получава един упорит мазен филм, за който задължително трябва препарат. Та пак за него - дали е естествена мазнина от млякото, или е знак за добавени растителни мазнини.
Онзи ден на фестивала на розовия домат, който беше пълна скръб си купих БИО сирене, с голям надпис БИО от мандра Ръченица, с. Костелово. Човека беше приятен, обясни че имат само овце и кози, и затова не предлагат краве сирене.
Опитах, хареса ми и купих едно козе, и едно смес козе и овче.
Вкъщи отворих козето, и видях че прави въпросната лига, и също не мога да го отмия от ръцете си без препарат. По същия начин ми се държат сирената на Маджаров и на Верея.
А за козето сирене се знае че е по-сухо, не толкова мазно и е по-скоро трошливо.
Та няма да повторя за сега с тази ферма, но все пак ако някой е по-запознат, особено тези които си правите сирене вкъщи - споделете опит моля.

# 4 222
  • Мнения: 419
Аз като съм си правила сирене вкъщи, не са ми се получавали такива неща, но от купешките, да. Освен това на Маджаров и още някое беше, вътре имаше някакъв прах на бучки нещо като тебешир и аз се чудих какво е.

# 4 223
  • София
  • Мнения: 5 183
Аз като съм си правила сирене вкъщи, не са ми се получавали такива неща, но от купешките, да. Освен това на Маджаров и още някое беше, вътре имаше някакъв прах на бучки нещо като тебешир и аз се чудих какво е.
Аууу, това що не го върна?

Сирене с лига е на мандра с. Железница от Лидъл. То е и много кисело. Ако това е връзката,  е неправилно зреене. Върнаха ми парите.

Чистото козе сирене е толкова твърдо, че го стържа на ренде и смесвам с кисело мляко или вода. Поръчвам от напълно гарантиран производител и се смее като му казвам в магазина как изглежда козето сирене...

# 4 224
  • Мнения: 10 197
На пазара ли е този производител или е частен твой контакт? Ако е на пазара (достъпен), къде се намира и на каква цена продава?

# 4 225
  • Мнения: 1 108
На баба ми чисто козе сирене колкото повече зрееше, толкова по-сухо и трошливо ставаше, никога мазно и лигаво.
Аман вече от ненаяли се, да сложат 25 лв цена или колкото искат, ама що не могат да направят едно нормално сирене.

# 4 226
  • Мнения: 419
То кое по-напред да връщам. Интересно понякога съм взимала ниско качество храни, в смисъл евтини, някакви народни марки, не е имало проблем. Като се старая да подбирам, все нещо излиза като отворя продукта. На прехвалените Меззето имаше четина в кюфтетата, а луканката беше мека като пастет. Взимам един буркан Био печен пипер, една пиперка цяла нямаше, даже половина, маслините и те голям риск, редовно като отворя продуктите вкъщи има по един негоден или странен, къде да се връщам. В случая си бях направила извод, че какъвто и да е този прах, не му е мястото там и приключвам с това сирене.

# 4 227
  • Мнения: 3 606
Аз като съм си правила сирене вкъщи, не са ми се получавали такива неща, но от купешките, да. Освен това на Маджаров и още някое беше, вътре имаше някакъв прах на бучки нещо като тебешир и аз се чудих какво е.
Ще ти кажа какво е боклук химия въобще не го яж.Това за лигата в сиренете би трябвало да е от саламурата не е гадория .

# 4 228
  • Мнения: X
От неправилна температура на зреене е лигата в саламурата.

# 4 229
  • София
  • Мнения: 5 183
На пазара ли е този производител или е частен твой контакт? Ако е на пазара (достъпен), къде се намира и на каква цена продава?
16 -17лв, от сурово мляко, купувам кофа
На пазар Красно село, на открито.
Не всеки би рискувал. В началото само аз го ядях, после и на децата започнах да давам.
В този мой "пастет" за сгъстяване добавям смляни семена ако съм го разводнила.

Общи условия

Активация на акаунт