Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 746 660
  • 6 432
  •   1
Отговори
# 4 185
  • Мнения: 9 515
о, да, да! да я питаш непременно като дойде време.

# 4 186
  • Мнения: X
Ще я разпитам след седмица като се върне от отпуска.

# 4 187
  • Мнения: 9 515
Благодаря! може на лични отговора WinkWinkWink

# 4 188
  • Мнения: 19 289
Може ли рецептите да сложите тук, а не на лични?

# 4 189
  • Мнения: X
Присъединявам се към молбата на Дъждец и един въпрос относно сушенето в хладилника. Не помня къде бях чела или чула, че не се получава в хладилник с No Frost. Това вярно ли е?

# 4 190
  • Мнения: 10 866
И подробностите за телешкото също тук, моля, не на лични Simple Smile

# 4 191
  • Мнения: 10 201
Едва ли ще се позволи някой да си напише, че продава телешко и има "х" килограма за продажба, тъй като търговската дейност във форума била забранена. Мен за 1 кутия разтвор за лещи веднага някой ме е докладвал и ме погна администратор, не знаех за това правило и че 1 бройка от нещо за смешна сума е търговия.

# 4 192
  • Мнения: X
По въпроса с телешкото. Аз не съм търговец, нито моята колежка. Свекър й гледа животни в Балкана, около Сливен, не знам как точно продава, защото аз купувам от животните, които колят за тях си. Ще питам дали има интерес за директна продажба и това е. Аз няма как да организирам доставка, все пак си е ангажимент, който не мога да поема спрямо него, пък и спрямо вас.

Ако е против правилата на форума се извинявам, не е умишлено!

# 4 193
  • Мнения: 10 201
По-точно е огромна услуга, ако ни свържеш с хората. Само предупреждавам, да не вземе някой да ни развали работата.

# 4 194
  • Мнения: 9 515
И подробностите за телешкото също тук, моля, не на лични Simple Smile

А, не, не Wink WinkWink
за хладилника и сушенето не знам дали е вярно - аз ги закачам в един по-стар хладилник на баба ми, за да не ми се мандахерцат в моя. но по-рядко суша така, основно навън на хлад (ясно, че сега не става).
значи за филето: оставям го за 24 часа в морска сол. след това го накисвам за 1-2-3 часа в студена вода, даже я сменям няколко пъти. но ние не обичаме солено. отцеждат се и се овалват в подправки /задължително слагам червен пипер и сминдух, другото е по желание. може чубрица, кимион и там каквото ви душа иска/. слаган ги м/у 2 дъски с хартия и отгоре тежест за една нощ. след това конец и се слагат да се сушат. сушила съм и вътре в една стая на климатик на функция сушене за ден-два, че много валеше Wink

о, стардъст, в никакъв случай не искаме да се товариш с нещо! само да ги питаш дали продават и ако е ок ни дадеш координати на ЛС. нищо повече и то ако не те затруднява!
предлагам повече да не коментираме тук.

# 4 195
  • България
  • Мнения: 430
В готварски форум има тема домашни мезета, има различни рецепти.

# 4 196
  • Мнения: 1 674
Киселото мляко на КОС Смолян, Родопското, е много различно като консистенция, вкус и киселост. Няколко пъти ми направи впечатление, че сладни и е по-рядко. Говорих с продавача и се оказа, че отскоро са променили закваската. Никак не ми харесва вече вкуса. И се наложи пак да мина на Хармоника.

# 4 197
  • София
  • Мнения: 5 184
ЕлБи краве кисело мляко - кремообразен продукт,  май са затрили бактериите.

През лятото животните са на паша, млякото е рядко, но да го втвърдяват с нещо различно от българската бактерия не очаквах.

Ех, да имах наблизо КОС Смолян и Герзовица...

# 4 198
  • Мнения: 1 203
Мдам, ние сега сме на Герзовица - кисело мляко, сирене смес и краве Yum Blue Heart
Случайно ги открихме в малко магазинче наблизо до нас и се влюбих особено в сиренето смес, за съжаление скоро ще свърши сигурно.
По принцип ядем Манастирско кисело мляко, но лятото нещо им има на транспорта и вкисва много бързо, с още много дни в срок уж. Нямам проблем, че се всисва по принцип, но толкова бързо и в срок трудно се планира кога и колко да купиш, а вкисне ли то после не се яде, направо се газира Grinning

# 4 199
  • Мнения: 1 674
Сиренето на Герзовица също го развалиха- на филия хляб го слагам и запичам. Ами не става - разтича се, а не се запича. Не е добре узряло, а и май нещо друго му слагат, някоя допълнителна мазнинка...
Това е откакто им разрешиха да изкупуват мляко от региона. До миналата година ползваха само собствените си стада. Високомлечна порода. Но явно търсенето се увеличи и го побългариха и това.
Изобщо мн неприятно е това с хитринките на бг производителите. хем плачат да подкрепим българското, хем ни цакат с некачествена стока.

Общи условия

Активация на акаунт