Зарган и лаврак?

  • 1 807
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 123
Момичета,
мъжът ми донесе три риби, които както той каза са или зарган или лаврак /според мен лаврак/. Та питането ми е как да го сготвя вкусничко в домашни условия /т.е. нямам скара/.
Тен кю, предварително!  bouquet

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 704
чакай сега  newsm78 аз знам как изглежда заграна - тънка и дълга 20-30см риба.
Лаврак не знам що за чудо е. За заграна мога да ти кажа,че я пържих (оваляна в брашно) и става много добре. Тъй като е такава дребна и тънка риба,мисля,че само пържена ще стане. но за лаврака .... newsm78

ето какво намерих за лаврак:
http://www.sirena-bg.com/?inc=product&id=127&cat=92&lang=bg

Последна редакция: чт, 10 ное 2005, 14:15 от blekuta

# 2
  • Мнения: 2 000
Зарган съм готвила пържен или паниран. А когато ме мързи го слагам с различни зеленчуци в един плик за печене с олио, сол и малко водичка. Затварям плика, слагам във фурната на 200 градуса и за около 1 час е готово.

# 3
  • Мнения: 2 123
дами,
рибата е лаврак. Дълги са около педя и половина и много широки - 6-7 пръста. В ресторантите винаги сервират лаврака печен на скара, но както казах аз нямам такъв и моля за помощ.

# 4
  • Мнения: 3 251
Става много вкусен лавракът и "в керемида"- обикновеното алуминиево фолио ще ти свърши подобна работа , не е същото , но ефекта е приблизителен . Изчистен го осоляваш отвън и вътре , изцеждаш малко лимонов сок върху рибата , ако искаш може и колелца от лук да наредиш /аз го пропускам тоя момент / , капваш малко зехтин и завиваш добре  , аз го слагам пакетчето направо на решетката . Някои ползват майонеза вместо зехтина  , но на мен нещо комбинацията ми е противопоказна . Печеш на по - слаба фурна  около 150 *  около 40-50 минутки до час , изваждаш и гарнираш с подправки /девисил , магданоз , розмарин /и гарнитура по твой вкус .

# 5
  • Мнения: 2 123
супер!Нина, благодаряти. Ще го пробвам  и ще докладвам!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт