Какво е thyme?

  • 3 529
  • 27
  •   1
Отговори
  • Мнения: 172
Mомичета, знае ли някой коя е тази подправка? Във всички кулинарни предавания я използват и се прехласват по аромата и. На чубрица ми прилича ,ама май не е- не мога да се сетя за някаква бг такава. Идеи? Ако е нещо елементарно-извинете за загубата ми на е-пространство и време Laughing.

Последна редакция: сб, 12 ное 2005, 00:24 от Palatina

# 1
  • Мнения: 4 244
Мащерка или бабина душица.
Не се извинявай - нали затова сме тук!  Wink

# 2
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 087
thyme - ако е същото е мащерка

# 3
  • Мнения: 3 098
МаЩерка.

# 4
  • Мнения: 172
Мерсаж за бързите отговори, не съм я използвала до сега тази мащерка , ама ще я пробвам - то голяма прехваляция и правят. Сигурно е готина.

# 5
  • Мнения: 513
Мерсаж за бързите отговори, не съм я използвала до сега тази мащерка , ама ще я пробвам - то голяма прехваляция и правят. Сигурно е готина.

Джейми Оливър има една рецепта която пробвах преди 2-3 седмици. Нарязваш моркови. Поръсваш ги с мащерка, но да не е суха и олио и печеш... Лелеее, ако знаеш к'во мезе е това.  Grinning

# 6
.....Джейми Оливър има една рецепта която пробвах преди 2-3 седмици. ...
Ох....., и аз я пробвах щото се олигавих, докато гледах рекламата. (морковите се режат на по-едри парченца)
Подкрепям с две ръце - много е вкусно.

# 7
  • Мнения: 4 244
Абе да ви подметна една идея - май не е само Палатина дето има проблем с подправките
Да вземем да си спретнем един речник на людските езици с имената на подправките? newsm78

# 8
....
Да вземем да си спретнем един речник на людските езици с имената на подправките? newsm78
То имаше нейде ,някъде си нещо подобно ми се върти ама де беше newsm78 Embarassed

# 9
  • Мнения: 4 244
....
Да вземем да си спретнем един речник на людските езици с имената на подправките? newsm78
То имаше нейде ,някъде си нещо подобно ми се върти ама де беше newsm78 Embarassed
Да не би в Готварския?
Ама не вярвам всички да влизат там Thinking

# 10
  • Мнения: 1 854
Като казахте Джейми Оливьр - наскоро му видях промоцията на новата готварска книга, струваше кьм 35-38 евро. Много го тачим в нашето семейство....и май май ще направя такьв коледен подарьк за половинката Mr. Green
Някой купил ли я е вече?

# 11
  • Мнения: 513
Като казахте Джейми Оливьр - наскоро му видях промоцията на новата готварска книга, струваше кьм 35-38 евро. Много го тачим в нашето семейство....и май май ще направя такьв коледен подарьк за половинката Mr. Green
Някой купил ли я е вече?

И аз точа лиги тука, ама е 14 паунда.  newsm78

# 12
  • Мнения: 382
Ta за Джейми Оливър и мащерка - скоро правих една негова рецепта на мойто пиле - риба с бяло вино и мащерка и още нещо имаше - картофки, масълце, копърче. Увива се всичко във много пластове алуминиево фолио и се пече. Нямам идея как е на вкус, но мойто сладко пиле още я сънува тая рибка...
Аз едно време слагах мащерка в боба. Някой се оплака тогава, че не яде боб с чай, ама се оказа безумна вкусотия... Аааау а като казах боб - леле от кога не съм яла! Отивам да скъкря един Wink докато си пиша домашните  Cry

П.П: Рецептата му обаче беше приготвена с някои субективни промени ('щото аз не записвам, а помня... Та съм сготвила само тая част дето ми е останала в главата, а незапомнените съставки съм ги заменила по собствено усмотрение)  Embarassed

Последна редакция: чт, 10 ное 2005, 17:13 от Nessa

# 13
  • Мнения: 235
А кой точно е Джейми Оливър?  Flushed Flushed Embarassed

# 14
  • Мнения: 382
А кой точно е Джейми Оливър? Flushed Flushed Embarassed

http://www.jamieoliver.com/

Много е пич Wink

Общи условия

Активация на акаунт