Крем-супа от броколи

  • 7 160
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 647
Как се прави? Въобще как се прави каквато и да е крем супа? Embarassed В търсачката нищо не намерих...

# 1
  • София
  • Мнения: 748
значи за мен дали ще я правиш с броколи или с карфиол-вкуса е все един и същ,само цвета е по-различен.нарязваш на ситно много моркови и картофи-ама да е богато,добавяш нарязан лук и чушка-ако може червена.продуктите врат почти до разваряване заедно с 4-5 розички карфиол(броколи).да не забравим сол и олио.след като всичко е добре увряло, вадя розичките и ги кълцам на ситно,след което ги връщам обратно.за гъстота,ако са недостатъчно картофите,размивам 2 супени лъжици брашно в студена вода и ги добавям към супата-така да поври 5 минути.тогава добавям 1 чаена чаша прясно мляко,леко само да заври и супата е готова.млякото се слага накрая,ако го сложиш по-рано млечния вид се губи.ако искаш пасираш,ако ли не-оставаш така.аз я предпочитам с много дребно нарязани зеленчуци.гъстотата на крем супата се постига с изобилие от картофи,а леко се корегира с брашното,ако консистенцията ти куца.тъй като готвя на око,ще ме извиниш че не давам дози.с тази супа съм пожънала доста овации.да ти е вкусно.забравих дребно нарязания магданоз,който също се слага след като супата е готова.успех!

# 2
  • Мнения: 750
Ето ти и от мен рецепти за крем-супи, някои от които знам от форумите. В общи линии от всякакви зеленчуци, сварени добре и после пасирани с прясно мляко и масълце + крутончета в добавка става крем супа.

КАРТОФЕНА КРЕМ-СУПА

ПРОДУКТИ:
600 гр картофи
1 яйце
3 ч.ч. зеленчуков бульон
магданоз
40 гр краве масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
сол    

Приготвяне:
1. Картофите се почистват и се варят в бульона, докато се разварят.
2. Сварените картофи се пасират, както са си в тенджерата на котлона.
3. Супата се отдръпва от огъня.
4. Застройва се с разбитото с яйцето мляко.
5. Подправя се с кравето масло и се поръсва с нарязания на дребно магданоз.



КОМБИНИРАНА КРЕМ-СУПА

ПРОДУКТИ:
400 гр грах (от консерва)
2-3 картофа
2 глави лук
2-3 моркова
300 гр гъби
2 с.л. олио
сол
черен пипер
копър
магданоз
1 суп.л. лимонов сок
50 гр краве масло
1 ч.ч. прясно мляко

Приготвяне:
1. Грахът и 1 глава дребно нарязан лук се задушават с 1 с. л. олио и щипка сол 5-6 минути, разбъркват се и се заливат с 3 чаени чаши вода.
2. Прибавят се почистените картофи, нарязани на едро, и след като кипнат, се варят 20 минути.
3. Добавят се грахът и сокът от консервата и варенето продължава още 10-15 минути.
4. Съставките се прецеждат, притриват се през сито и се връщат в бульона.
5. Супата се кипва и се оттегля от огъня.
6. Добавя се половината мляко и едната част от супата е готова.
7. В подходящ съд се задушават морковът, гъбите и останалия лук, измити и ситно нарязани.
8. Задушават се с останалото олио и щипка сол до омекване, след което се заливат с 3 чаени чаши гореща вода.
9. Варят се около 15 минути, след което се изваждат, прецеждат се, пасират и се връщат в бульона.
10. Добавят се останалото мляко и разтопеното краве масло.
11. Добавя се черният пипер и при нужда се посолява.
12. При сервиране в чинията се сипв едната половина със супа грах, втората - с гъби.
С шприц и сметана може да бъде аранжирана по ваш вкус.


КРЕМ-СУПА С ПРАЗ

ПРОДУКТИ:
3 големи стръка праз, само бялата част
1 картоф, голям
2 моркова
1-2 скилидки чесън
2 с.л. краве масло (30 г)
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
4 филии хляб
3 с.л. олио
1 ч.л. босилек
2-3 щипки червен пипер (сладък или лют – по желание)
4.5 листчета бекон

ПРИГОТВЯНЕ:
Празът се нарязва на едно и се вари заедно с нарязания на кубчета картоф и мащерката. Настърганите на ситно ренде моркови се запържват в кравето масло за 3-4 минути и след това се прибавят към врящата супа. Вари се на тих огън до пълното омекване на продуктите.
В купа се смесват сол, босилек, червен пипер и нарязания на кубчета хляб. Разбърква се добре. Полива се с олиото и се разбърква отново. Хлебните кубчета се изсипват се в покрита в фолио тавичка и се пекат при 200 градуса до златисто.
Супата се пасира, добавя се млякото и отново се кипва. Разсипва се в купички и се поднася заедно с крутоните и препържения на ивички бекон.


КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ

4-6 тиквички - съвсем млади
1 опаковка (около 100-150 гр) топено сирене с чесън и/или подправки (но да не е с шунка, гъби или нещо от сорта)

1. Тиквичките се варят обелени в подсолена вода до добро сваряване - става бързо.
2. Водата се отцежда в друг съд, тиквичките остават почти без никаква вода.
3. Пасират се с пасатор.
4. Добавя се сиренето, разбърква се леко на огъня до разтапянето му.
Ако е прекалено гъсто, се добавя много малко от водата, която сме отделили. Цели се кремообразна консистенция.

# 3
  • Мнения: 5 647
Благодаря ви, момичета!  Hug

# 4
  • Мнения: 3 491
с тази супа съм пожънала доста овации
И с право!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт