някой да знае как се замразява (във фризер) брюкселско зеле?

  • 1 779
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 31
Здравейте!
Тази година си отгледахме брюкселско зеле в нашата градина и искам да го замразя, защото няма да успеем да го изконсумираме веднага.
Дайте идеи как би могло да стане това?

# 1
  • Мнения: 25 600
За замразяване - не зная, би трябвало да се бланшира първо, така мисля. Но искам да споделя, че майка ми тази година направила туршия, като сложила и брюкселско зеле между другите зеленчуци - моркови, камби, зелени доматчета и корнишончета. Снощи я опитахме. От всички изброени най-вкусно се оказа брюкселското зеле! Grinning Мисля да й кажа другия път да наблегне най-вече на него. И ми хрумна, че ако се направи в буркани като кисели краставички, но не с варене... А по суровия метод... Сигурно ще е много вкусно! Wink

# 2
  • Мнения: 126
Всяка година сама си правя микса за задушени зеленчуци - моркови, карфиол, броколи и брюкселско зеле. Всичко измито, накъсано на розички /бр. зелчици цели, морковите на кръгчета/ в найлонови пликове и бам във фризера.
После само вадя, леко сварявам в подсолена вода и задушавам с масло и копър.
Нищо не бланширам предварително.

# 3
  • Мнения: 2 241
И аз не го бланширам преди да го замразя - само го измивам и срязвам на кръст кочанчето.

После направо, без да го размразявам, го пускам във вряща подсолена вода - става за 5-10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт