Пълнени домати с яйца
Необходими продукти:
4 домата
4 яйца
50 гр. масло
150 гр. маслини
150 гр. кашкавал
Черен пипер
Сол
Олио
Магданоз
Начин на приготвяне:
Измиват се доматите, отрязват се капачетата и се издълбават.
Маслините се обезкостяват, смесват се с издълбаната част от доматите, прибавя се ситно нарязан магданоза и всичко се запържва за минути в малко мазнина. Сваля се от огъня и се овкусява със сол.
Намазнява се тавичка и в нея се редят издълбаните домати. Във всеки домат се слага по една бучка масло, разпределя се запържената смес и се чуква по едно яйце.
Доматите се пекат за около 20 минути.
Когато са готови се изваждат и се поръсват с настърган кашкавал и черен пипер.
Забележка: За да е съвсем ситемно яденето е добре плънката да се задуши с 1-2 лъжици мазнина и малко вода в тефлонов тиган-а не да се пържи