ЛЮБИМИТЕ НИ СИРОПИРАНИ СЛАДКИШИ..

  • 80 242
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • под течащия покрив
  • Мнения: 97
Вареното кондензирано мляко,т.нар.сгущенка/ако греша Селма да ме поправи/може да се намери в руския магазин на бул.Хр.Ботев-става въпрос за софиянки само.Кутия от 397 гр.е към 3 лв. и стотинки Peace
    Къде на Ботев се намира този руски магазин?

# 61
  • Мнения: 166
от руския магазин и аз си купувам кондензирано мляко, най-хубаво е тяхното, ето го и сайта им:
http://berezka.bg/bg/stores

# 62
  • Мнения: 21
Гръцко реване:
6 яйца, 1ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. грис, 1 бакпулвер се разбиват/може и на ръка/ и се изсипват в тавичка /с диаметър около 40 см е моята/ и се пече 20 мин в загрята на 180` С фурна. Горещо се залива с 1 ч.ч. прясно  мляко и  със студен сироп приготвен от :
2 1/2 ч.ч. захар, 3 ч.ч вода 1-2 с.л. масло
Най-вкусно е като престои няколко часа на хладно  Peace

# 63
  • Мнения: 1 111
Здравейте,днес правих тези сладки и реших да ги споделя и с вас.Казват се Дупка баклава/сигурно защото са сиропирани/.

5 с.л.царевично брашно
1 яйце
1ч.ч.олио
1ч.ч.кисело мляко
1ч.л. сода
брашно за меко тесто

Продуктите се разбъркват добре и се прибавя брашно докато се получи много меко тесто.Оформят се топчета колкото орех и се подреждат в намаслена тава.Всяко топче се натиска леко с гълото на стъклена бутилка ,потопена в смляно кафе.Пекат се в предварително загрята на 180 гр.фурна около 15-20 мин.Докато изстиват се приготвя захарен сироп +1 ванилия.Заливат се с горещия сироп и се оставят поне един час да поемат.
Много са бързи и лесни и стават много вкусни.От царевичното брашно се получава много интересна зърнеста структура.
Ще се опитам да поставя и снимка,но ми е за прув път и незнам дали ще стане


днес и аз правих същото,но го знам под името "Бъзък татлъсъ" и вместо кръгче с шише правя дупка с пръст в средата на топчето...а и в моята рецепта няма царевично брашно,но следващия път ще го добавя,за да пробвам по твоя начин...и в рецептата ми млякото  е прясно
сега предстои да ги залея,дано се получат,че са ми за почерпка и не искам да се изложа

# 64
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Здравейте! Съвсем нов съм за форума, ще си позволя да ви предложа нещо,дано да не е публикувано до сега newsm78  Млечен десерт


Неопределено количество цедено кисело мляко,подсладено със захар на вкус,добре разтворена в млякото, добавя се малко ванилия и два жълтъка добре разбити. Всичко това ,добре разбъркано,трябва да добие леко кремав цвят.Поставя се в безцветни прозрачни чаши в следния ред: На дъното 1 или 2 суп.лъж. мляко-според чашата, така ,че да заеме 1/3 от съдържанието- , отгоре около 0,5- 1 см.някакъв конфитюр-ягоди,малини ,нещо смляно, поръсва се с натрошени орехи  .Пак мляко, отгоре конфитюр,после натрошени орехи и най отгоре ако имате едно плодче от конфитюра-черешка или малинка, каквото и да е,ако има. И така пълната чаша се залива отгоре с малко-1суп.лъж. или 2-колкото прецените ,според чашата,сироп от вишни,ягоди или нещо подобно,15-20гр ром ,добър коняк или някакъв ликьор.Оставя се задължително в хладилника да престои поне десетина часа, да може рома и сиропа да проникнат колкото може по-надолу. Като го консумирате силно ви напомня за нещо познато , но трудно ще се досетите.

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 14:08 от midkoo

# 65
  • Мнения: 1 777
Интересен десерт,дали ще стане без тези сурови жълтъци?

# 66
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Интересен десерт,дали ще стане без тези сурови жълтъци?
  Жълтъците се разбиват и се губят в млякото, но приятно пречупват вкуса му. Не си мислете ,че ядете направо само сурови жълтъци... а то е според количеството - можеш да сложиш само един жълтък. Благодаря за доверието "Pety"

# 67
  • Мнения: 2 774

Интересна рецепта, може би скоро ще се опита   bouquet

# 68
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
За "авторско право" мога ли да претендирам ?... newsm78

# 69
  • Мнения: 2 774
 Laughing
Избора е твой  Joy

# 70
  • София
  • Мнения: 10 849
Понеже от известно време ми се мярка тази тема, реших да покажа и аз някои от любимите ми сладкиши, може би точно, защото са сиропирани. Започвам с едно Турско реване с маково семе и крем, което там е много популярно и има защо. Yum
По турска линия продължавам с небезизвестните Шекерпаре, а след това идват и Тулумбички с карамелен сироп.

# 71
  • Мнения: 25 589
Ох, че тема... Защо ли ти трябваше да я повдигаш?  Laughing

Най-вкусното сиропирано нещо, което съм правила през живота си е един много простичък, но ефектен индийски сладкиш – джалеби. Хрупкав и безумно вкусен, чак пристрастяващ.
Правих го по тази рецепта, където е обяснено много добре, стъпка по стъпка, технологията на приготвянето.
При мен не се получиха много красиви паяжинки, но божественият вкус компенсира недостатъчно добрия външен вид. Много е важна куркумата в сиропа, благодарение на нея се получава този невероятен златист цвят.
Има много клипове в нета, където е показана технологията за получаване на красиви фигурки, например този:



Пробвайте, няма да съжалявате.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт