Бутер ТОРТА - супер лесна и вкусна !

  • 9 228
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Spain
  • Мнения: 3 750
пускам рецептата защото  защото днес си облизах пръстите с това творение .
 продукти - бутер тесто , 1 литър  сметана , какао, захар - толкова!
взема се упаковката и се отделят 2-те кори (уто4нение при нас го продават като 2 отделни кори , и съжелявам newsm78 нямам спомени как бе6е в Б-я ) ако е една , то се слага толкова 4е да запълни правоъгълната тави4ка на фурната . Слага се във фурната и се пе4е . После се слага втората кора и тя се изпи4а . 2-те кори се разрязват по средата и така все едно 4е имаме 4 блата.  разбива  се сметаната с малко захар . Вземате нещо кръгло и изрязвате 4-те блата (зада заприли4ана торта разбира се ..нотова по желание и правоъгълна бих я изяла  Mr. Green). и така слагате блат - мажете със сметана ,пак блат - сметана - остатъците от правоъгълника също се добавят някъде по средата . за глазурата отгоре може да се направи бърз крем със масло , какао (разтопен 6околад),захар..но може да се украси и просто със сметана и например шоколадови пръ4ици .
дано да ви хареса  Hug

# 1
  • sofia
  • Мнения: 1 426
Страхотно, сигурно е наистина много вкусна тази торта. Само, че бутер тестото в БГ има леко солен вкус, не знам дали ще стане за сладка торта. Аз правя подобна, но солена. Сьс готварска сметана, която разбивам, слагам настьрган кашкавал, нарязани варени яйца, кисели краставички и каквото ми е под рька.
Правя я в правоьгьлна тавичка. Може би варианта, който си дала ще го пробвам скоро. Благодаря за идеята!   

# 2
  • Мнения: 1 269
Страхотно, сигурно е наистина много вкусна тази торта. Само, че бутер тестото в БГ има леко солен вкус, не знам дали ще стане за сладка торта. Аз правя подобна, но солена. Сьс готварска сметана, която разбивам, слагам настьрган кашкавал, нарязани варени яйца, кисели краставички и каквото ми е под рька.
Правя я в правоьгьлна тавичка. Може би варианта, който си дала ще го пробвам скоро. Благодаря за идеята!   
Какво представлява тази готварска сметана? Има ли я навсякъде? Аз знам тази по кутиите от рода на "хопла", заквасена сметана на филикон и Данон. Тази готварска ме заинтригува Thinking

# 3
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
В Метро съм мяркала такава сметана за готвене. Пак е в кутии и предполагам пак "растителна"  Sick Озадачи ме това, че е по-скъпа от сладкарската  newsm78. Аз бих ползвала заквасена. Поне си е естествена в някаква степен.

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Какво представлява тази готварска сметана? Има ли я навсякъде? Аз знам тази по кутиите от рода на "хопла", заквасена сметана на филикон и Данон. Тази готварска ме заинтригува Thinking

Хопла имат и готварска сметана. В същите кутии, само че на картинката отпред са нарисувани спагети.

# 5
  • Spain
  • Мнения: 3 750
аз да уто4ня - тази сметана която аз ползвам се разбива със захар и става като крем ..не остава те4на - 1 литър съм писала за самата  разфасовката. но ина4е се бие с миксера докато се "втвърди" . и така се маже отгоре .

# 6
  • Мнения: 3 861
Тази рецепта звучи вкусно и ми напомня на крем пита. Ще я пробвам в най скоро време Mr. Green

# 7
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Не се ли троши при оформяне на кръговете ? newsm78

# 8
  • Мнения: 4 161
Звучи много лесно и вкусно. Покрай бременността не мога да ям сметана. Дали може да се смени сметаната с някой лек крем? Някой има ли рецепта за такъв крем? В хладилника имаме бутер тесто и мога да си я направя Simple Smile

# 9
  • Мнения: 2 123
трябва ли да набоден предварително тестото преди изпичането, задане се подуе неравномерно?

# 10
  • Spain
  • Мнения: 3 750
не остави го да се подъва както си иска ..поне на мен никога не ми се е подувало неравномерно ..а ако го набоде6 то няма и да се вдигне много
   nestinarka това което аз купувам като 4е ли си пуска масълце (сори ама наистина нямам спомен за българското ) но в процеса на пе4ене е леко блажни4ко ..после като изтине се изсу6ава . заради това не се натрошава  пък и да се натро6и - маже6 с пове4е крем  Wink . за да го изрежеш в кръг слага6 капака на една тенджера и реже6 . а ако те притеснява изрежи го предварително и го сложи във форми4ка
Stryper за съжаление не съм я опитвала с друг крем ..примерно за яи4ен крем или маслен си мисля 4е ще е доста суха тортата ..така със сметаната ..понеже е леко водниста ..то тя размеква леко самите блатове ..
ако някои се сеща за друг поджодящ крем казвайте .. може би нещо с кисело мляко  newsm78 сега като се замислих  newsm78

# 11
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Доколкото си спомням торта Наполеон се прави с бутер тесто и сметаново-маслен крем. Пък и млечен да е, защо не?! Още по-добре ще се напои. Успех!

# 12
  • Мнения: 218
Звучи много лесно и вкусно. Покрай бременността не мога да ям сметана. Дали може да се смени сметаната с някой лек крем? Някой има ли рецепта за такъв крем? В хладилника имаме бутер тесто и мога да си я направя Simple Smile
Пробвай крема на д-р Йоткер, които се приготвя по студен начин. Скоро правих от него - много е лек и вкусен.

# 13
  • Мнения: 3 537
 Лелееее,тая торта  даже я сънувах тая нощ Mr. GreenТрябва да я направа тези дни определено HugНо мисля да сложа от крема на д-р Йоткер Peace или от сухите сметани дето се разбиват с мляко.Предполагам,че ще стане нещо от рода на Наполеонките Thinking.....ще видим,може да сложа и банан на колелца върху крема,а отгоре да залея с разтопен шоколад с лешници,аууууу Hug  bouquetМерси за рецептата Grinning

# 14
  • Мнения: 472
мимис   , можели да описваш нещо което още не си направила толкова вкусно , ми то ми се прияде вече , и сега ще трябва да ходя до магазина в това гадно време .......... но като се сетя за резултата ......

# 15
  • Мнения: 3 537
Мога,могаааа Hugмммммм,тези дни ще я спретна тортата и ще кажа как е станала PeaceАма верно я сънувах Mr. Green

# 16
  • Мнения: 3 537
Еййй,преди малко направих тортата,само ,че си я украсих малко с крем ванилия Йоткер,банани,кокосови стърготини и шоколад.Чакам мъж ми да си дойде та да я пробваме Hug

# 17
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Tази торта я знам като ' Наполеон' , но май се слагаха и други работи  Rolling Eyes

# 18
  • Мнения: 3 537
Много е вкусна тортата HugНещо като наполеонките стана ,но много по хубаво,щото пък те са само с тесто и крем,друго няма в тях Heart EyesНаправих я така:блат бутер тесто,крем-ванилия Йоткер,настърган банан на едро,кокосови стърготини,после пак блат ,крем и така..2 пласта тесто като изпекох и всяко разрязах на две,и станах 4 блата..най отгоре намазах с крем,разтопих един шоколад Милка с лешници и намазах с шоколада,поръсих с кокоса Heart Eyes GrinningСтава супееееер PeaceМа какъв зор видях с разтапянето на шоколада  Mr. Greenужас,първо взех да го топя на микровелето,ма не става прегаря,после почнах на водна баня,та стана ,но го разредих с малко вода,че нямах мляко....
Мерси много и за рецептата на Анка Хулиганка  bouquet

# 19
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Шоколада в МВ трябва да го топиш на режим "размразяване" и няма да чакаш да се втечни, щото няма да стане. Той омеква, ама си стои на блокчета и като го разбъркаш става като течен шоколад.

# 20
  • Мнения: 3 537
Мерси много,това не го знаех,аз го пуснах на 1000 W Embarassed Shocked,то затова така стана,но вече ще знам Wink

# 21
  • Мнения: 3 251
Хулиганке , благодаря много за рецептата   bouquet! Направих я тортата и чакам довечера да се съберем и да я дегустираме  chef и да обирам овациите . Ти в сметаната ли й слагаш допълнително захар ?  Аз взех 1 л. на "Витала" от подсладената , но допълнително карамелизирах 1 ч.ч. захар и на тънка струя я разпределих върху бутер тестото . И сега даже ми остана и сметана и се чудя на какво да я забъркам ?!

# 22
  • Spain
  • Мнения: 3 750
Съжелявам Нина но наистина не знам каква е ва6ата сметана ..като си живеех в Б-я за такива неща си имах майка която вси4ко ми праве6е Simple Smile  та затова не знам ..на на6ата си пи6е да се сложи 4аша или пове4е (според вкуса )захар
 Hug радвам се 4е ви е харесала ..идея на мъжо  е да не правя торта ами просто правоъгълни пасти4ки ...  . ина4е последната бе6е с на4укани орехи - и така е хубава  Mr. Green

# 23
  • Мнения: 3 251
Хулиганке , имаш едно голямо "Благодаря!"   chef от половинката , много я хареса , и не само той .... имах и ненадейни гости , на които веднага им копнах рецептата ти , даже така я кръстихме : Торта "Анка Хулиганка"  bouquet

# 24
  • sofia
  • Мнения: 1 189
И аз я направих тази торта-много вкусна наистина, но стана много като количество. Следващия път мисля да я направя с 1/2 от продуктите- само 1 лист бутер тесто, което да разрежа на 2 и 1/2 литра течна сметана.

Общи условия

Активация на акаунт