Някой да има рецепта в грамове на паста "Патафри"?

  • 7 944
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 287
Някой да има рецепта в грамове на паста "Патафри"?

# 1
  • MUC
  • Мнения: 571
Цитат на: krassym
Някой да има рецепта в грамове на паста "Патафри"?


    250 гр брашно
    3 яйца
    3 белъка разбити на сняг(може да се прибави 20гр захар ако е за десерти, в такъв случай се слага масло или слънчогледово олио вместо зехтин)
    250 мл светла бира или мляко, или вода
    100 мл олио или зехтин
    щипка сол[/list:u]

    Брашното, яйцата, 3/4 от олиото и солта се разбиват на гладко тесто. На повърхността се излива останалата мазнина и не се разбърква. Покрито тестото се оставя да престои 2 часа.
    Непосредстено преди употреба се прибавят  внимателно разбитите белтъци.

# 2
Благодаря ти много з аотговора! Ще пробвам рецептата! Simple Smile

# 3
  • Мнения: 127
И аз благодаря за рецептата! Веднага ще я изпробвам  Simple Smile

# 4
  • MUC
  • Мнения: 571
Вчера пробвах нещо друго и стана супер

Tempura тесто
  • 125 гр. брашно
  • 125 гр. пшенично нишесте
  • 2 жълтъка
  • сол, куркума или къри
  • 250 гр. ледено студена вода
    [/list:u]
    Всичко се разбива с миксера до получаване на еднородна смес.
    Трябва веднага да се употреби! Мазнината да е силно сгорещена.
    Панирах парченца пилешко филе, преди това мариновано в соев сос и с остатъка бланширани зеленчуци.

# 5
  • Мнения: 196
Ето ви  една рецепта и от мен:
   ПАСТА ПАТ-А-ФРИ
Брашно       580 гр.
Бира       500 гр.
Сода       200 гр.
Яйца                3 бр.
Начин на приготвяне: Отделят се белтъците от жълтъците на яйцата. Брашното, водата, жълтъците и 400 гр от бирата се разбиват с миксер до получаването на хомогенна смес. Ако е необходимо може да се добави още брашно - сместа трябва да се "качва "по бъркалките.
 В отделен съд (задължително сух) се разбиват белтъците със 100 гр. от бирата до получаването на пяна, твърда като сняг, и се прибавят към първата смес, като се размесват добре, много леко с ръка.

# 6
  • Мнения: 196
Ето ви  една рецепта и от мен:
   ПАСТА ПАТ-А-ФРИ
Брашно       580 гр.
Бира       500 гр.
Сода       200 гр.
Яйца                3 бр.
Начин на приготвяне: Отделят се белтъците от жълтъците на яйцата. Брашното, водата, жълтъците и 400 гр от бирата се разбиват с миксер до получаването на хомогенна смес. Ако е необходимо може да се добави още брашно - сместа трябва да се "качва "по бъркалките.
 В отделен съд (задължително сух) се разбиват белтъците със 100 гр. от бирата до получаването на пяна, твърда като сняг, и се прибавят към първата смес, като се размесват добре, много леко с ръка.

Общи условия

Активация на акаунт