На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 91 649
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 66
Здравейте,
тази неделя и аз се запретнах и направих козунак(не остана за снимане),
но имам въпрос как да стане на повече конци?
Месих го на ръка ,спазих всички указания от прочртеното от вас.

# 256
  • София
  • Мнения: 7 917
Здравейте,
тази неделя и аз се запретнах и направих козунак(не остана за снимане),
но имам въпрос как да стане на повече конци?
Месих го на ръка ,спазих всички указания от прочртеното от вас.

Ако не разберем по каква рецепта сте го правили няма как да преценим как да увеличите конците. Последните са в резултат от комбинацията месене и мазнина.

# 257
  • Мнения: 840
Emi03 сега съм сложила този на Пина. Освен като го приключа да пробвам и на max-mama Crazy Но пак ми седи едно такова мазно тестото. Такава ли му е консистенцията на това козуначено тесто newsm78

# 258
  • Мнения: 782
Emi03 сега съм сложила този на Пина. Освен като го приключа да пробвам и на max-mama Crazy Но пак ми седи едно такова мазно тестото. Такава ли му е консистенцията на това козуначено тесто newsm78

Ами мазничко си е  Wink

Моя козунак се пече в момента  Flutter днес с теб, явно сме на една вълна  Laughing

# 259
  • Мнения: 58
amarinova, Shada има право. Тестото е мазничко, по-мазно от това за питките(затова му трябва повече време да втаса). Но пък е мноооого вкусно - струва си чакането. Laughing
Успех от мен!  Hug  bouquet
Сетих се нещо. Като му е мазна консистенцията дали се разлива, защото ако не стои стегнато ще ти е трудно за оформяне.

# 260
  • София
  • Мнения: 2 658
Emi03 сега съм сложила този на Пина. Освен като го приключа да пробвам и на max-mama Crazy Но пак ми седи едно такова мазно тестото. Такава ли му е консистенцията на това козуначено тесто newsm78
ами да не би месенето да му е малко? Нали затова се слага мазнината на части след като тестото е усвоило предишната. На мен не ми е мазно тестото, за мен мазно е масленото тесто, а не това.

# 261
  • Мнения: 622
Правила съм козунак по три различни рецепти и трите са много успешни. Рецептите са на Пина, Макс мама и на Котка- козунака с кафе и шоколад, като тестото на последния най- много ми хареса- в него има сметана, явно това също е от значение.  newsm78

# 262
  • Мнения: 840
Моя козунак се пече в момента  Flutter днес с теб, явно сме на една вълна  Laughing
ха ха да не мислиш че изоставам и аз пека в момента Crazy

Мерси момичета, явно такова си е самото тесто. Не ми се разлива, лесно го сплитам, просто ми се вижда някак мазно Simple Smile Чакам да доопека този и ще докладвам Peace

# 263
  • София
  • Мнения: 7 917
Вие какво си мислите аааааа, че тия дето сме на пост ще седим и ще ви гледаме отстрани ли ... амииииии няма такова нещо бе и ние ядем козунаци.  Laughing

Ей ги на - постни козунаци моляааааа, без яйца, без мляко, без краве масло, без свинска мас, че даже без нито един животински продукт (включително и овча лой ако щете).  Laughing

   

Хайде за сега лека нощ, че утре иде ред на пшениченото месо - ако и него го улучаааа, соевото ще трябва да засили конкуренцията.

# 264
  • Разград
  • Мнения: 3 110
дядо хаджия,поздравления за козунака. Peace  bouquet

# 265
  • Мнения: 7 419
дядо хаджия, и от какво всъщност си направил постните козунаци? newsm78
Много интересен вид имат отвътре. Simple Smile

# 266
  • Мнения: 622
Е, майстора си е майстор! Дядо Хадждия, от нищо нещо си направил, страхотни са козунаците!  Hug

# 267
  • София
  • Мнения: 7 917
Яйцата и млякото са заместени със соево брашно (биопродукт - каквото и да означава това). Мазнината е смес от маргарин и олио. Добавен е домашно извлечен глутен (без това да е задължително).

# 268
  • Мнения: 7 419
Яйцата и млякото са заместени със соево брашно (биопродукт - каквото и да означава това). Мазнината е смес от маргарин и олио. Добавен е домашно извлечен глутен (без това да е задължително).
    #Silly

# 269
  • Русе
  • Мнения: 659
Записвам се и аз да следя и чета темата. Тази година за пръв път мисля да се пробвам да направя козунак. Ще огледам внимателно рецептите. Благодаря за ценните съвети  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт