За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 558
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 7 817
не пише размери в сайта
има само обем 34 литра Sad

За ориентир нашата 28 литрова микровълнова фуна е с размери 31 на 35 см. и височина 19 см. А после отзад на капака пък видях, че са посочили размерите ама на цялата фурна и измерени от външната страна.

# 406
  • София
  • Мнения: 12 551
Искам да направя баница с газирана вода, намерих си рецепти. Въпросът ми е, след като я направя, веднага я заливам и така слагам да се пече, или първо я запичам, вадя и заливам, и пак връщам обратно  newsm78 Досега съм си правила баница по втория начин, но заливката ми е била само яйце и кисело мляко.

Аз я заливам предварително с газираната вода и я оставям около 30 минути да се накисне хубаво. Тогава пека и става чудесна.

# 407
  • Мнения: 222
дядо хаджия   Peace  bouquet Hug

# 408
  • Мнения: 970
Кажете някоя рецепта за надут-пухкав кекс  Praynig Аз се опитах на няколко пъти да правя следния кекс:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
6 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. захар
6 с.л. вода
1 ванилия
1/2 бакплувер

На мен не ми се надува и стои като сбит  Rolling Eyes а коШмийката го прави едиииииииииииииииин ммм.... все едно е пълен с въздух-страхотен .Помагайте  Thinking

# 409
  • Sofia
  • Мнения: 4 563
Мога да ти предложа следното:
1. разделяне на белтъци и жълтъци - разбиваш поотделно и смесваш внимателно
2. пресяване на брашното
3. печене в незагрята фурна на 180градуса
4. може малко да увеличиш бакпулвера

# 410
  • Мнения: 970
Мога да ти предложа следното:
1. разделяне на белтъци и жълтъци - разбиваш поотделно и смесваш внимателно
2. пресяване на брашното
3. печене в незагрята фурна на 180градуса
4. може малко да увеличиш бакпулвера

Брашното го пресявам ,да питам и на ръка ли трябва да бъркам или със миксер Rolling Eyes до сега само с миксера бърках Офффффффф луда работа с тези кексове съм много зле  ooooh!

# 411
  • София
  • Мнения: 28
Според мен ако сложиш цял бакпулвер и една кафена лъжичка сода,няма как да не бухне.

# 412
  • Мнения: 1 111
Искам да направя баница с газирана вода, намерих си рецепти. Въпросът ми е, след като я направя, веднага я заливам и така слагам да се пече, или първо я запичам, вадя и заливам, и пак връщам обратно  newsm78 Досега съм си правила баница по втория начин, но заливката ми е била само яйце и кисело мляко.

Аз я заливам предварително с газираната вода и я оставям около 30 минути да се накисне хубаво. Тогава пека и става чудесна.

а бухва ли после или става тънка и като втестена...защото вече няколко пъти правя баница, но  не с газирана вода, обръщам и на чаши...и не може да ми се получи бухната и пухкава Embarassed

# 413
  • Варна
  • Мнения: 3 227
Искам да направя баница с газирана вода, намерих си рецепти. Въпросът ми е, след като я направя, веднага я заливам и така слагам да се пече, или първо я запичам, вадя и заливам, и пак връщам обратно  newsm78 Досега съм си правила баница по втория начин, но заливката ми е била само яйце и кисело мляко.

Аз я заливам предварително с газираната вода и я оставям около 30 минути да се накисне хубаво. Тогава пека и става чудесна.

а бухва ли после или става тънка и като втестена...защото вече няколко пъти правя баница, но  не с газирана вода, обръщам и на чаши...и не може да ми се получи бухната и пухкава Embarassed

Получи се много хубава, благодаря за съветите. Моята постоя отвън със заливката 20тина минути докато загрее фурната. Бухна добре  Peace

# 414
  • София
  • Мнения: 12 551
Искам да направя баница с газирана вода, намерих си рецепти. Въпросът ми е, след като я направя, веднага я заливам и така слагам да се пече, или първо я запичам, вадя и заливам, и пак връщам обратно  newsm78 Досега съм си правила баница по втория начин, но заливката ми е била само яйце и кисело мляко.

Аз я заливам предварително с газираната вода и я оставям около 30 минути да се накисне хубаво. Тогава пека и става чудесна.

а бухва ли после или става тънка и като втестена...защото вече няколко пъти правя баница, но  не с газирана вода, обръщам и на чаши...и не може да ми се получи бухната и пухкава Embarassed

Бухва да. Но аз винаги я правя с газирана вода.

# 415
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Мога да ти предложа следното:
1. разделяне на белтъци и жълтъци - разбиваш поотделно и смесваш внимателно
2. пресяване на брашното
3. печене в незагрята фурна на 180градуса
4. може малко да увеличиш бакпулвера
Брашното го пресявам ,да питам и на ръка ли трябва да бъркам или със миксер Rolling Eyes до сега само с миксера бърках Офффффффф луда работа с тези кексове съм много зле  ooooh!

Брашното за кексовете го прибавям много внимателно като бъркам с лъжица само в една посока, с кръгови движения отгоре надолу и от долу на горе. И най-накрая прибавям белтъците разбити на сняг, като също бъркам много внимателно отгоре надолу  и отдолу на горе само в една посока. Белтъците на трябва много да се бъркат с тестото, в смисъл дълго иначе излиза въздуха.

# 416
  • Мнения: 970
Благодаря ви момичета   bouquet отивам да правя кекс  Crazy -ще се възползвам от всичките съвети които ми дадохте  Peace

# 417
  • София
  • Мнения: 2 671
Спешно питане: колко време след като отворя кутията с маскарпоне, е годно за ядене???

# 418
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Спешно питане: колко време след като отворя кутията с маскарпоне, е годно за ядене???

Аз съм го ползвала и след 2 дни, но по принцип би трябвало да може да издържи поне 3-4 дни. Все пак е високомаслено безсолно прясно сиренe.

Между другото, за тези които са все пак на диета Wink

100 g Mаскарпоне съдържат 441 kcal / 1845 kJ

# 419
  • София
  • Мнения: 2 671
 Shocked само??? Аз се надявах седмица-10тина дни да издържи  Confused Сега какво да го правя  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт