За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 628
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
  • Мнения: 1 267
Благодаря, значи както са си намазани с горчица и на тефлоновия тиган.Така ли?

# 466
  • Мнения: 1 777
Пилешки гърди,намазани с горчица.До тук-ясно,ама по-нататък?Да ги пържа,да ги пека ли?
Аз ги нареждам в малко намазнена тавичка,наливам малко бяло вино(може и вода) и пека.Като се зачервят леко отгоре ги обръщам и пак запичам. Simple SmileПонякога след като съм ги обърнала и леко са се зачервили слагам отгоре малко настъргам кашкавал и оставям да се зепече. Simple Smile

# 467
  • Мнения: 970
Предложете някоя вкусотийка с пилешки воденички  Thinking,че съм ги изкарала от фризера и сега ги обикалям и се чудя как да ги направя newsm78

# 468
  • Мнения: 1 777
Предложете някоя вкусотийка с пилешки воденички  Thinking,че съм ги изкарала от фризера и сега ги обикалям и се чудя как да ги направя newsm78
Ето една идея за воденичките

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,792.msg42879.html#msg42879

# 469
  • Мнения: 9 107
Задушени воденички с лук и лимон

Задушени воденички - ако искаш по сочно,направи повече соса.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 17:22 от пеп-4o

# 470
  • София
  • Мнения: 12 554
mamsy аз ги правя по следния начин. Варя ги, докато омекнат. После ги изваждам от водата и ги прехвърлям в йената. Нарязвам 2-3 големи глави лук, 500 грама гъби и ги задушавам, слагам смлени домати, червен и черен пипер, сол и чубрица. Доливам малко вода. Изсипвам това нещо при воденичките в йената, разбърквам и слагам да се пече.
Като минат 40 минути, настъргвам отгоре кашкавал и дозапичам.

# 471
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 497
От коя част на животното са флейките?Имам спомен,но не съм сигурна.

# 472
  • Бургас
  • Мнения: 1 267
Гърдичките с горчица-отчет:
Един тефлонов тиган-ама яко загорял тиган,вероятно защото никаква мазнина не сложих и горчицата загоря.Иначе като вид-прилични са на вид,на вкус не знам,че ги готвя за съпруга.Ама той не ми е махнаджия,стига да е пиле и да не е панирано,става за консумация.Абе, сол грам не сложих,той уж не яде солено,ама....
Ако не ме изгонят ,ще пиша как е продължила одисеята,след като минат през оценка на журито.

# 473
  • София
  • Мнения: 2 671
Флейките са бонфилетата.

# 474
  • Мнения: 158
Започнах да правя забравените сладки на Котка ако не се лъжа,
но се оказа, че
хартията за печене е свършила.
Някакви идеи?
Ако ги сложа директно върху тавата????

# 475
  • Мнения: 1 777
Започнах да правя забравените сладки на Котка ако не се лъжа,
но се оказа, че
хартията за печене е свършила.
Някакви идеи?
Ако ги сложа директно върху тавата????
Аз съм ги пекла в тавичка съвсем леко намазнена.

# 476
  • Мнения: 9 776
Останаха ми в наследство два порцеланови супника. Доста зор видях, докато ги почистя и пак не е идеално. Под ръбовете на капаците има нещо като варовик. Вчера цял ден ги киснах с препарат за варовик, после търках, но нищо не падна. Пуснах ги в миялната, където поне се махнаха разни стари загорели петна пак под ръбовете на капаците. Обаче това, което ми прилича на варовик, стои. На места, където е по на дебело, като го чукнах с ножче, падна. Но само на едно място. Някакви идеи за почистване може ли да ми дадете? И въобще за какво мога да ползвам супниците? Стават ли за фурна например? Едва ли ще тръгна да прехвърлям супа от тенджерата, щото да е в супника. Ясно, че не само супа мога да сипвам. Но какво? Ползвате ли такива съдове в къщи?

# 477
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Започнах да правя забравените сладки на Котка ако не се лъжа,
но се оказа, че хартията за печене е свършила.
Някакви идеи? Ако ги сложа директно върху тавата????

Доли, намазвам тавата с масло и после целувките имат много приятен аромат на масло и се отлепят лесно.


Останаха ми в наследство два порцеланови супника. Доста зор видях, докато ги почистя и пак не е идеално. Под ръбовете на капаците има нещо като варовик. Вчера цял ден ги киснах с препарат за варовик, после търках, но нищо не падна. Пуснах ги в миялната, където поне се махнаха разни стари загорели петна пак под ръбовете на капаците. Обаче това, което ми прилича на варовик, стои. На места, където е по на дебело, като го чукнах с ножче, падна. Но само на едно място. Някакви идеи за почистване може ли да ми дадете? И въобще за какво мога да ползвам супниците? Стават ли за фурна например? Едва ли ще тръгна да прехвърлям супа от тенджерата, щото да е в супника. Ясно, че не само супа мога да сипвам. Но какво? Ползвате ли такива съдове в къщи?

Polin_a, аз не ползвам такива съдове, но за варовика, ако накиснеш съдовете  в разтвор 50:50 вода/оцет за една нощ може и да се махне или просто да напоиш гъба с оцет и да я прикрепиш към местата с варовик, не знам къде са и дали е възможно последното.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 19:38 от Venetta

# 478
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 497
С Цилит опитай.

# 479
  • Мнения: 158
Pety, Venetta много ви благодаря!  bouquet
Спасихте ме!!!! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт