За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 636
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 252
Утре ще правя в глинения гювеч зелеви и лозови сърми и пълнени чушки колко вода да сложа?
Диаметърът на гювеча е  25-30 см

# 436
  • Мнения: 1 777
Лабрекс благодаря и двете рецепти са много хубави ,сега се чудя коя да направя. Simple Smile
А какво е "порезанный соломкой" нарязан салам ??

Буквално на сламки, на пръчици, на тъничко.Ама как ти обясних, ти ще се сетиш...... Embarassed
Разбрах те,много ти благодаря. Hug

# 437
  • Мнения: 7 418

Белтъците се разбиват първо на сняг и след това се прибавя захарта. За кекс, няма нужда от подобно нещо обаче
   Аз винаги разбивам белтъците почти до твърда пяна и всъщност към края постепенно прибавям захарта.
   Трябва да пробвам  твоя начин,Вени, с прибавянето на белъците без захар към края на бъркането. Simple Smile

mamsy, може проблемът да е в рецептата , не в теб - малко ми се вижда брашното в тази рецепта, и бакпулвера също - според мен трябва да е едно пакетче.
    Според мен количеството на брашното си е тамън.
    А бакпулвера,както вече писах,е излишен.
    Но не настоявам. Simple Smile Peace

# 438
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Кажете някоя рецепта за надут-пухкав кекс  Praynig Аз се опитах на няколко пъти да правя следния кекс:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
6 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. захар
6 с.л. вода
1 ванилия
1/2 бакплувер

На мен не ми се надува и стои като сбит  Rolling Eyes а коШмийката го прави едиииииииииииииииин ммм.... все едно е пълен с въздух-страхотен .Помагайте  Thinking


Имам същата рецепта за кекс,но не съм го правила от години.Иначе е  изпробвана е многократно.
Яйцата разбивам със захарта,като купата слагам в друга,в която има гореща,но не вряла вода.Разбивам,докато се получи хубава,пухкава пяна.Прибавям олиото и водата и накрая брашното+бакпулвера,като бъркам с дървена лъжица отдолу-нагоре,както го е обяснила и Венета.Пека в загрята на 180 градуса фурна,като не отварям за нищо на света,докато не видя,че се е изпекъл кекса.

# 439
  • Мнения: 7 418

Имам същата рецепта за кекс,но не съм го правила от години.Иначе е  изпробвана е многократно.

 И аз правя същата рецепта само че от 4 яйца,по 1 ч.ч. захар и брашно ,по 4 с.л. олио и вода ,и без набухвател.
  Получава се много хубав и пухкав кекс.
  

# 440
  • Разград
  • Мнения: 3 110

Имам същата рецепта за кекс,но не съм го правила от години.Иначе е  изпробвана е многократно.

 И аз правя същата рецепта само че от 4 яйца,по 1 ч.ч. захар и брашно ,по 4 с.л. олио и вода ,и без набухвател.
  Получава се много хубав и пухкав кекс.
  

Да,става и без бакпулвер,правила съм го и така. Peace

# 441
  • София
  • Мнения: 2 671
Shocked само??? Аз се надявах седмица-10тина дни да издържи  Confused Сега какво да го правя  Rolling Eyes

Ами опитай го просто и ще знаеш дали е още добре или не. Аз веднаж като не знаех кога ще ползвам останалото Mascarpone го замразих. Не си спомням колко е стояло замразено, но не беше малко, може би около месец. Като го размразих и ползвах си беше все още супер.
Много благодаря за идеята, така ще направя  Peace

# 442
  • софия
  • Мнения: 379
(аз бях питала преди време, но не получих отговор)

дали може да се направи нещо от снакс и царевични пръчици. гостите носят ли носят на детето, то не ги яде и хвърлям торби?!

# 443
  • София
  • Мнения: 12 554
Утре ще правя в глинения гювеч зелеви и лозови сърми и пълнени чушки колко вода да сложа?
Диаметърът на гювеча е  25-30 см

Аз лично слагам колкото да покрие първия ред на сърмите.

# 444
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Утре ще правя в глинения гювеч зелеви и лозови сърми и пълнени чушки колко вода да сложа?
Диаметърът на гювеча е  25-30 см
Аз лично слагам колкото да покрие първия ред на сърмите.

Вода слагам горе долу 1/4 от височината на сърмите, зависи колко реда са и каква височина се получава. Притискам още отгоре с една стара тежка порцеланова чиния и похлупвам с капака на съда. Горните сърми си се сваряват от парата.

# 445
Здравейте, можете ли да ми кажете къде мога да купя - шоколад на по големи разфасовки - в смисъл за готвене - примерно 1.5-2кг

Поздрави и благодаря предварително

# 446
  • Мнения: 5 001
Утре ще правя в глинения гювеч зелеви и лозови сърми и пълнени чушки колко вода да сложа?
Диаметърът на гювеча е  25-30 см
Ама заедно ли?!  Shocked
Че нещо не разбрах?....

Аз поотделно ги готвя....Но като ги наредя и аз ги затискам с чиния и наливам вода до средата на сърмите(чушките).....Иначе малко ми идва течността....Явно въпрос на вкус ,като чета другите момичета( Hug Hug)...

# 447
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Утре ще правя в глинения гювеч зелеви и лозови сърми и пълнени чушки колко вода да сложа?
Диаметърът на гювеча е  25-30 см
Ама заедно ли?!  Shocked
Че нещо не разбрах?....

Аз поотделно ги готвя....Но като ги наредя и аз ги затискам с чиния и наливам вода до средата на сърмите(чушките).....Иначе малко ми идва течността....Явно въпрос на вкус ,като чета другите момичета( Hug Hug)...

TheNMaster, аз сварявам ориза малко повече от полусуров, че ме е страх, да не остане твърд и също ползвам само много нежни лозови листа. A зелето тук е едно, за нищо свястно не става, много е твърдо, затова правя също сърми с листа от китайско зеле, но те се сваряват много лесно. Та затова прибавям по-малко от половината вода.

# 448
  • Мнения: 22 867
Ама заедно ли?!  Shocked
Че нещо не разбрах?....

Аз поотделно ги готвя....

Майка в капамата слага и от двата вида сърми и стават много вкусни.

# 449
  • Мнения: 1 252
Утре ще правя в глинения гювеч зелеви и лозови сърми и пълнени чушки колко вода да сложа?
Диаметърът на гювеча е  25-30 см
Ама заедно ли?!  Shocked
Че нещо не разбрах?....

Аз поотделно ги готвя....Но като ги наредя и аз ги затискам с чиния и наливам вода до средата на сърмите(чушките).....Иначе малко ми идва течността....Явно въпрос на вкус ,като чета другите момичета( Hug Hug)...

Да заедно - зълва ми  ми каза по тел. и отгоре може да се затисне със сурова наденица или пържоли.
Благодаря на всички , които писахте  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт