Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

  • 73 104
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 2 000
Привет.
Ей не ми остава време да седна да почета малко темата, пък и вие толкова много сте писали, че и много торти сте показали, и то все чудесни.
Аз каталясах последната седмица от торти, цели 7 правих  Laughing Показвам само последната, другите са в албума в подписа ми.
Това ми е първата кола  Mr. Green Мъжа ми каза, че пропорциите й хич не били правилни, ама толкоз може майстора  Laughing

# 631
  • София
  • Мнения: 2 658
bubolinkata, много е хубава количката. Как я направи? На мен ще ми се наложи след няколко месеца да правя бебешка торта и събирам идеи.

Едно въпросче: Магазина на Кадемлия работи ли в събота? Потърсихв техния сайт, но не видях работо време Rolling Eyes
работи, аз само тогава съм ходила.

# 632
  • Мнения: 19
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, не защото съм загубила интерес, а защото  не съм правила торта  след Коледа. Следя ви всеки ден с интерес и се възхищавам на творенията ви.  Сега реших да направя торта за прощъпулника на малкия. Сутринта си направих заготовките за два вида ганаш - с бял и черен  шоколад. Малкия заспа и почнах да разбивам белия, разби се добре, но накрая се пресече и не знам как да го оправя. Може ли някой да ми помогне? С черния шоколад не знам какво ще стане. Ще почна да го разбивам пък ще видя. Дано и той да не се пресече. Да доуточня, не съм слагала масло в белия ганаш, а само в черния, стоя около 14 часа в хладилник и изпълних рецептата така както пише в тортената библиотека ,шоколада който сложих е Милка . ПОМОЩ!

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 10:54 от mama niky

# 633
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Бетина33, честита годишнина  bouquet, открадвам ти идеята, нашата е на 31 януари  Mr. Green ...
Патрияни, много неприятно, дано да ти оздравеят клиентите, с такива красиви торти  Praynig ...
Буболинката, страхотни фигурки пак   Heart Eyes Crazy ....
Катя, много ти е красиво и гладко покритието, купена маса ли е или ти го прави ? А червения цвят с какво го постигна, не е боядисван отгоре, каква ти е боята    chef  newsm78 ?

# 634
  • Мнения: 2 000
eli_c, руска мастика 2 ми е покритието. Готова маса си купих скоро малко за проба, обаче може и да не повторя. Единственото й предимство е, че пести време. Но нито на вкус, нито на мирис ми хареса. А и стоеше едно такова лигаво върху тортата. Боята ми е червената за която стана скоро въпрос в темата - на Sugarflair, Extra Max.

# 635
  • Мнения: 59
Здравейте момичета,
Преди известно време ви зададох въпроси свързани с по-едри фигури върху тортата, от какво са и не са ли тежки. Имах впредвид точно такова нещо Та въпроса ми е, от какво е кученцето според вас? Не мога да си представя цялото да е фондан или някаква ММ, защото е ужасно тежко, да не говорим, че не се яде от сладост. А ако си е торта как е направена newsm78 ?
ДРугото ми питане е следното: Как се прави ето такава торта Предполагам, че цялата фигура си е торта отвътре, о как се държи главата на толкова високо???

Зам, че скачам много нависоко за начинаещ, но съм решила да направя такава ако ще да съсипя продукти за 20 торти!
Лек ден момичета Grinning

# 636
  • Мнения: 335
tanche512
подобен род торти се правят трудно
трудно до такава степен че в процеса на работа в глават ти ще ти се иска едно, а ще се получава съвсем др и трябва да импровизираш, градейки се на опит, който ти все още няма6
но при голямо желание и добра подготовка, може6 да направи6 нещоооо подобно
подобна фигурка както е на чученцето вътре е от торта, или бисквити или не6то което се яде и отвън само е покрито с захарно покритие
не че е невъзможно да се направи и само от покритие но няма смисъл, никои ням ад аможе да го изяде
как се прави такава торта, е мн трудно да се обясни
или си прави6 няколко блата и почва6 да ги реди6 и да ги слепва6 с малко крем и после с ножа почва6 да ги кълцаш за д асе получи формата
или ако има6 готова триизмерна тава пече6 в нея
сега ако конкретно иска6 да прави6 тортата мини маус... тялото се прави отделно от главата
врата ми изглежда доста дебел Simple Smile като се направи тялото можеш да сложи6 една подложка за торта колкото врата и на нея да е изградена др торта, т.е главата да е отделна торта и после с голям шиш, клечка от шишче или не6то стабилно се пробожда з ад а е стабилно
ушите са бисквити покрити с тестото, или от блат за торта си реже6 кръгчета, но може да е по нестабилно, понеже тблатовете са по ронливи спрямо обикновена бисквита
ръцете краката може да са директно от тесто
или краката да са като рула покрити с тесто...
абе съвета мие не я шпо4вай тази торта, као иска6 не6то триизмерно, по добре харесай легнал вариянт, тогава поне няма да имаш проблема с срутването на тортата
защото това е мн висока торта и като нямаш мн опит рискува6 блатовете да се разместят
или трябва да я пвари6 блатовете без сироп и с мн малко крем, и ще стане мн суха...
аз имам една торта така висока 11 етажа, но отгоре я мазах със сметана, и дооформях релефа със сметаната, т.е не съм толкова кълцала самите блатове, например за да се получи нос
http://azals.snimka.bg/cooking/jalki-opiti.412591.14290288
ето разгледай мечо пух


http://www.laguna-bg.com/catalog/cake-16-16.html дано ти се отвори тази снимка, пробвай се според мен с легнала триизмерна торта, по  малко риск, а също интересен ефект

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 10:39 от azals

# 637
  • Мнения: 19
Някой ще ми отговори ли за ганаша или трябва да се оправям сама,  защото съм новодошла?

# 638
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
tanche512, виж тук тортите клоун и дяволче Wink
http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/collections/72157622605700992/

mama niky, аз след като веднъж скапах бял ганаш повече не го правя. Нямам идея как да го оправиш.
Пробвай да разбиеш до много гъсто (по-скоро да пребиеш) сметана и добавяй по малко от пресеченичт ганаш. Може и 1 жлатин да сложиш. Това е само като идея, не съм го правила никога.

# 639
  • Мнения: 19
Благодаря за отговора Пепи! Докато чаках някой да ми отговори разбих масло и слагах малко от белия ганаш. Резултат - пресече се пак, разбих извара - резултат същия. Сега ще пробвам и това което ти ми казваи. Черният ганаш се разби перфектно и е мноооого вкусен.

# 640
  • Мнения: 186
Покрай твоите неволи, mama niky , си давам обяснение откъде може би идва и моята каръщина напоследък с тортите. Аз затова и скоро нищо не съм показвала, защото не стават за показване Simple Smile. Та купих си 5 кг бял кувертюр с идеята, че като е бял се оцветява и едва ли не всичко мога да правя с него. Да, ама не! Ни ганаш ми се е получил, ни глазура. Отдавна се каня да питам Ванчето, но ако някой има мнение по въпроса за белия кувертюр на драго сърце ще го изслушам.

# 641
  • Мнения: 1 965
... или трябва да се оправям сама,  защото съм новодошла?
Е, това са ми любимите изказвания просто!!!!  Не можеш да очакваш че в 22.21 часа, всички ще са на линия. А днес пък е събота. Защо да не поспим по-до късно???? А и не винаги знаем отговорите. Щом никой не ти отговаря, или го няма или не знае какво да те посъветва. Например аз ти видях въпроса снощи, но идея си нямам какво да правиш.  Айде, без сръдни ако обичаш. Няма смисъл просто!!!!!! Давай тортата да я видим!!!!
Genoveff - Браво на теб. Поздравления за смелостта. По-натам ще ошлайфаш и останалото......
Стаси - Къде каза че живееш??? Да намина за похапване???
patriyani - Вече ми беше домъчняло за русалките ти. Много са готини. За Мечо Пух ти завидях. На мен тепърва ми предстои битка и ме тресе яко нервата как ще ги направя тия животни.
Бубулинката - Полудявам с твоите елементи. Толкова са хубави. С какво моделираш? Мисля че си казвала, но не помня.....  newsm78
Кате - и твоите торти са съвършенни както винаги. Много ми допадна облицовката на замъка. А апликацията е супер. На мъжа ти му кази да си гледа работата и да направи по-хубава кола щом може. Еййййй, аман от критици беееееее!
Ивейн - Точно навреме се включвам значи! Само дето не мога да ти помогна много. Кувертюра си го ползвам предимно за тесто. От време на време добавям в крем и децата го похапват ей така. Разтапям го и за вафли. Отдавна съм се отказала да го оцветявам като за трансфер например, тъй като почти винаги се пресича. За Ганаша нищо не мога да кажа, тъй като миналата година 2 пъти съм  пробвала и двата пъти не стана. Но и двата пъти беше с кафяв. Отказала съм се от този крем.  Глазура се получава, но тя си е кошмарна работа със всичко. Разтапяш, добавяш олио и разливаш тънко върху тортата. Става по принцип. Но винаги ми се получава дебело и къдраво. И от това съм се отказала и си заливам само кексчета. С кувертюра - разтопен и с малко олио, и сипан в пош стават фигури, надписи, на принципа на Роял Айсинга.
Друго, не мога да ти кажа.

Показвам една торта, поръчана от вчера за днес на обед. Та, не можах нито да се постарая, нито да измисля нещо по-красиво. Миналогодишния желиран изтребител трябваше този път да е фигура. Толкова се получи. Предстои ми тортичка за РД на съквартиранта с която ще трябва да го изненадвам та се чудя къде да го пратя довечера и утре за да не гледа.

И ОЩЕ

# 642
  • Мнения: 21
Здравейте ,момичета! Много дълго ви следя темите..и на много работи се научих от вас,за което ви изказвам едно голямо БЛАГОДАРЯ  bouquet  bouquet  bouquet.Най-накрая,реших да ви покажа един мой скромен опит...Не правя за първи път торти,но с вашата помощ и съвети..определено станах по-добра. Отново ви благодаря...!

# 643
  • Мнения: 19
Тортата ще я правя тази вечер като заспи малкия. Сега онова чудо на тортено-кремовия неуспех отлежава в хладилника. Първоначалният ми замисъл стана на пух и прах, та ще видя какво ще сътворя, че се каним утре да правим прощъпулника.

# 644
  • Мнения: 4 070
Защо просто не си вземеш продукти и да си направиш нов ганаш, а само сае мъчиш да спасяваш тоя и накрая и него ще загубиш ??

Общи условия

Активация на акаунт