Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

  • 73 153
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 335
мари_ета
аз щях да си деля с кали
чакам я да ми пише
ако иска6 и пише да каже ако имат изли6ен, то зависи и на теб колко ти трябва
и аз чакам някои така да си поделим Simple Smile

# 496
  • Мнения: 335
добре де, аз имам един адски глупав въпрос ::
защо всички си купуват бързосъхнеща маса, а не бавно, не  е ли по добре като се сложи да се покрие тортата да не изсъхва отгоре покритието?
 моля някои да ме просветли

# 497
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Аз купувам бавносъхнеща - нали тя е за покриване. Бързосъхнещата е за цветя и моделиране, може би и за смесване с други захарни теста.
Пак се обаждам, без да ме питат ooooh!, ама така е, като съм от седмица затворена с детето в къщи болна, трябва ми комуникацияяяяя hahaha

# 498
  • Мнения: 1 122
azals аз също купувам само бавносъхнеща ММ.

# 499
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
добре де, аз имам един адски глупав въпрос ::
защо всички си купуват бързосъхнеща маса, а не бавно, не  е ли по добре като се сложи да се покрие тортата да не изсъхва отгоре покритието?
 моля някои да ме просветли

Аз досега не съм купувала, но ще я ползвам предимно за фигурки, така че мисля, че ще  е по-добре Thinking.
Пишете ме ако може и мен в покупката Praynig.

# 500
  • Мнения: 4 070
толкова ли е голямо това количество че си го делите, аз мисля да правя две торти (и двете да са заляти с такава консистенция),с две фигури поне , много ли ще ми е? А може ли за няколко дни да стои в хладилника, или се разваля нещо?

# 501
  • Мнения: 59
gundie Ами най-малката разфасовка е 4,5кг, пък нека опитните момичета кават за колко торти стига. А трайността и е 6м, така че нищо и няма да престои в хладилник няколко дни стига да е в добре затворена кутия предполагам Rolling Eyes
Момичета и аз влизам партия на ММ Peace На мен ми трябва за фигури, та доколкото съм научила май бързосъхнеща ще трябва Grinning
Много ви благодаря за отзивите към аматьорското ми торте Hug Наистина много съм се амбицирала и смятам да се упражнявам много, защото са ми хоби всякакъв вид дизайн, украси и най-вече готвенето Mr. Green
Всички останали торти са чудесни, Браво!  bouquet

# 502
  • Мнения: 335
някои бе6е казал че около 300 400 гр ходи за покриване на торта
и разберете захарното покритие не е за заливка на блатове или торти
то от името си му идва то е покритие за украса на тортата, разточва се като тесто с точилка и се мята отгоре върху вече готова торта
 а под покритието задължително иначе то може да се разтопи понеже е от пудра захар се слага или маслен крем или ганаш

# 503
  • Мнения: 335
днес комшията има рд, искаха семейството му да му направят изненада с торта, как не им се молих да е цици, и без др мн ми се правят ,ма не
обикновена торта, около 10тина парчета, с купени рула(тия на севън дейс, с капучино и шоколад намерих аз), а вътре обикновени шоко бисквити закуска с крем с мляко сметана маргарин микс...
адски вкусно но и мн лесно Simple Smile

# 504
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Сега с риск да стана досадна, пак ще обясня това, което аз съм научила от тук.
ММ /бавно или бързо съхнеща НЕ СЕ ЗАЛИВА, НЕ СЕ МАЖЕ, а се меси и разточва. По своята структура е тесто. Моля Ви, прочетете и гледайте малко видеоматериал.
Не се държи в хладилник, както може да процедирате при домашно приготвени захарни теста.
Държи се на хладно.
От бавносъхнеща маса също се моделира, просто изисква повече време, за да изсъхне.
С 4,5 кг ще направите много торти, но това зависи от тортите и от вас. С мерките съм скарана, но за една богато декорирана торта  с диаметър 26 см едва ли ще отидат повече от 400-500 гр. и то с фигурите, но това е мнооооооооого относително.
Не четете - в предния си пост писах, че трайността е 6 месеца, а сега пак питате.
Защо не пробвате някоя от рецептите във библиотеката за начало. Така поне ще изясните сами за себе си понятията.
Вече са ви отговорили, същото. Успех!

# 505
  • Мнения: 75
Привет мацки!

За протокола: аз ползвам само бавносъхнеща маса, както за покриване, така и за фигури. Доволна съм от резултата. Освен това фигурката се втвърдява за ден достатъчно, а в същото време ако децата хапват вътре си стои мека, попадала съм на ужасно твърди фигурки (като готовите за украса в Кауфланд), все имам чувството ,че ще иде на кино някое зъбче Rolling Eyes, пък моите торти предимно децата им нападат украсата Peace

За боите: купувам си течни в стъклени шишенца по 2 лв. всяко и имам мнооого време. Вземам си ги от едно малко билково магазинче в центъра, на ул. "три уши". Цветовете са червено, жълто, кафяво, синьо, оранжево, лилаво, зелено. Там продават и от шрифтовете дето ги има в метро, както и същата марка боички.

За предизвикателството : ами..аз такова....хич не ви следя тази тема Embarassed  Все си мисля ,че не мога да се организирам и да отделя специално време, аз тук едва успявам да прелитам чат-пат  Blush Радвам се ,че къщичката ви допадна, всъщност първоначалната ми идея беше съвсем друга, но както казва моя мъж "кой ще знае какво си си мислила"   Whistling

За семинара обачеееее: Когато и да решите, да знаете, че и аз съм с вас! Тоя път няма да изпусна това преживяване!

Ванче, страхотни торти за малката девойка Peace А това отливката от онази разчленената кукличка ли е? Поздравления! Винаги имаш невероятни идеи...  bouquet

Пепи, сърцето е невероятно, семпло, изчистено, оригинално!

Момичета, всички торти са много готини!!! Поздравявам ви! Hug

Айде спрете ме.... ooooh!
Ето и моят принос в темата:
една, която сте виждали, малко подобрен модел,след къщата, следва обзавеждането,едни мини кексчета  и декораторът на кексчетата


По-късно ще ви пусна и едно шоколадово сърце, което след малко ще довършвам Wink

# 506
  • Мнения: 4 070
Ето от последните няколко поста разбрах почти всичко, което ме интересува- ами , ако някоя от вас иска-аз живея в София (района на Халите) мо же да си делним една бавносъхнеща маса...и на мен ми се иска като се ядат на др. ден да са мекичнки
относно лесното направяне-аз избрах такива неща,дето според мен ще се справя-особенно с рибата- тя не би трябвало да е толкова трудна..иначе с удоволствие бих направила за проба една торта, нооооо в борбата с кг от раждането все още водят килограмите(а не аз) и затова не ми се експерементира Wink...ох, много ми се искаше да намаша блата на тортата с не маслен крем, но щом казвате че е запрепоръчване такъв ще ви послушам....а магазинчето е на 3 уши номер 5, нали? И аз ще си купя от тия течните бои...ползвала съм едни профисионални до сега, но бяха сухи и оцветяваха супер добре и без да се разреждат....

# 507
  • Мнения: 335
ти може между блатовете да не слага6 маслен крем ,а какъвто си оби4а6
идеята е отгоре върху цялата торта трябва да мине6 един тънък слой с мален крем или крем гана6
иначе вътре между блатовете може да е сметана, може д ае сладко, може да е млечен крем, може да е кисело мляко с плодове и желатин, може да е бисквитени блатове, ако е за детенце да яде малко, каквото ти доиде на ум, но отгоре ме разбра, иначе рискува6 да е разтопи покритието, и се получава мн неприятен ефекта

# 508
  • Мнения: 4 070
ооо, да разбрах те прекрасно, обесняваш много добре Peace Hug дори реших на момента какво ще сложа любимия ми напоследък крем от течен шоколад и заквасена сметана(а бебето ще яде, обаче друг път-като стане на две Twisted Evil)
мерси, дано не досаждам с повече въпроси, но до колкото се познавам няма да се размините с това.... Embarassed Embarassed

# 509
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Пепи аз питах ,но не за Ферарито , то си личи че е боядисвано . Но определено ми харесва червеното на другите 2 торти , такова ли е в действителност или е от снимката ? ( стои като виненочервено )

Рая, зависи от това колко съм сложила. Но е тъмно наситено червено.

Ето същото червено от семинара: http://seminar2008.multiply.com/photos/album/7/Stasi76#photo=3 Нека и момичетата да кажат какво е точно.

Ето и на още една торта с доста червено: http://pepiy.multiply.com/photos/album/5/5#photo=43


gundie, ама ти май не четеш всички постове преди теб. Доста момичета ти отговориха за замазването.
Аз ще се самоцитирам:

..........

gundie, между блатовете се слага крем за торта, а не фондан... всеки един начинаещ поне веднъж в живота си е правил торта. Та правиш си любимата торта, а отвън я замазваш добре с маслен крем. След стягане в хладилника покриваш с фондан - респективно марципан или готова моделираща маса
...........


Общи условия

Активация на акаунт