Карамелизирани орехи.Как????

  • 26 113
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 489
Момичета дайте идея как се правят карамелизирани орехи,но да станат хрупкави.Току що направих тази рецепта:Карамелизирани орехи

продукти: 1ч.ч.орехови ядки,1/2ч.ч.захар,1с.л.масло,2с.л.мед,1/2каф.чаша пр.мляко.

приготвяне: Най - напред се запичат ореховите ядки на сух тиган,за кратко колкото да се изсушат.След което се прехвърлят в чиния настрана.В същия тиган се слага маслото и захарта и се бърка,до получавенето на светъл карамел,прибавя се меда,поразбърква се отново и се слагат ореховите ядки.Много добре се объркват ядките,за да полепне карамелената смес по тях.Намалява се котлона и се изсипва прясното мляко внимателно,защото малко пръска.Отново се разбърква,до поемането на млякото,не повече от 2-3 минути.
Това е! Много лесно за изпълнение.Аз го правих на око,но винаги могат да се увеличат продуктите по ваш вкус.
Но станаха лепкави (иначе много вкусни).

# 1
  • Мнения: 4 990
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=177.210

Това са сусамките на Пепчо, ако ги направиш с орехи би трябвало да станат така както ги искаш Hug
Дано и Пепчо се включи да каже.

# 2
  • Мнения: 1 489
Да но това ще стане на парчета,а аз искам да се отделят.Както примерно карамелизирани пуканки,фъстъци....

# 3
  • Мнения: 4 990
Другия вариант е да пробваш без прясно мляко или с много малко.

# 4
  • Мнения: 1 489
Другия вариант е да пробваш без прясно мляко или с много малко.
И аз така си мислех,че от него станаха лепкави.В рецептата пишеше докато поемат млякото,но аз не виждам как ще се поеме млякото.

# 5
  • Мнения: 182
Според мен ако се объркат в обикновен карамел(карамелизирана захар) с малко мазнина ще се получи желаният резултат.

# 6
  • Мнения: 707
Млякото не знам с каква цел се слага  newsm78. Аз лично бих го пропуснала.
За да не лепят аз ги овалвам в пудра захар и след това ги изтупвам. Опитай  Simple Smile.

# 7
  • Brussels
  • Мнения: 160
Аз ги правя по следния начин:
приготвямe светъл карамел от 100 гр. захар+25 гр. вода.
С помоща на две вилици овалваме орехите в карамела и ги оставяме да изстинат върху намазнена повърхност.

# 8
  • Мнения: 108
Аз правя орехите с малко вода и повече захар - да се получи гъст сироп и слагам на котлона. Бъркам, докато изври водата. Захарта остава по орехите и стават захаросани. Ако се оставят повече, захарта се карамелизира. Но аз лично ги предпочитам само захаросани.

# 9
  • Мнения: 242
А моята маика ги прави като карамелизира захар/само захар и малко масло/ и когато е готова изсипва орехите,разбърква и после изсипва всичко в/у фолио или дъската за хляб /изобщо каквото имате под ръка/.Като истине начупва с ножа.Всички продукти са на око.

# 10
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 392
за да ги направиш като купешките карамелизирани ядки ти трябва специална ротационна машина. само тогава ядките се покриват с хрупкав карамел и не залепват. има една фирма "сладур" в Стара Загора, те ги правят.

Общи условия

Активация на акаунт