МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 118 233
  • 374
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 221
Ще пробвам и аз, така изглеждат чудесно.   Peace До сега ги слагах само но царска, така ги обичаме.

# 16
  • Мнения: 7 414
  TheNMaster,няма защо да се притесняваш от капките в буркана.Все-пак са от току що заврялата вода.
  Моята майка затваря  камбите по този начин не от години от десетилетия,така че всичко е проверено с времето! Peace
  Но ти си решаваш! Simple Smile

# 17
  • Мнения: 7 414
Това са най-вкусните камбички които съм яла до сега Crazy
Комплименти и от свеки Simple Smile
   Страхотно,delicate!Тъкмо очаквах да се включи някой,който вече ги е направил.

# 18
  • Мнения: 7 414
Скоро ще направя тази рецепта. Звучи чудесно! Само да попитам- коко време издържат без да се развалят в буркани? Смятам да направя по-голяма доза и така без старилизация и без аспирин да не се получи бомбаж?
    За стерилизацията трябва много добре да се измият бурканите.Майка ми в такива случаи не се доверява на разни вера,а използва сода бикарбонат(но аз ползвах веро Peace ).Бурканът и капачката се заливат със заврялата вода,за да се убият всички евентуални притеснители на бъдещата консерва.

    В дома на мама бурканите не познават аспирин! Naughty
    Олиото и захарта са достатъчно добри естествени консерванти! Peace И солта ,разбира се,но в случая тя не играе толкова голяма роля.
   
    Тези буркани издържат до една година.Не знам за повече,не ни се е случвало да проверяваме. Simple Smile
 

# 19
  • Мнения: 1 798
Селма,днес направих още 2кг. но сложих 1ч.л сол.
Няма да има проблем, нали?
Първите ги направихме точно по рецептата.

# 20
  • Мнения: 7 414
Селма,днес направих още 2кг. но сложих 1ч.л сол.
Няма да има проблем, нали?

   Не,няма. Peace
   Майка ми слага една щипка на 5 кг. Crazy

# 21
  • Мнения: 1 798
Селма,днес направих още 2кг. но сложих 1ч.л сол.
Няма да има проблем, нали?

   Не,няма. Peace
   Майка ми слага една щипка на 5 кг. Crazy
Hug

# 22
  • Мнения: 3 369
Свекърва ми правеше  мариновани камбита, пълнени със зеле и моркови. стават божествени  eat

# 23
  • Мнения: 1 461
Селма поредната страхотна рецепта   bouquet

# 24
  • Мнения: 1 269
    За стерилизацията трябва много добре да се измият бурканите.Майка ми в такива случаи не се доверява на разни вера,а използва сода бикарбонат(но аз ползвах веро Peace ).Бурканът и капачката се заливат със заврялата вода,за да се убият всички евентуални притеснители на бъдещата консерва.

    В дома на мама бурканите не познават аспирин! Naughty
    Олиото и захарта са достатъчно добри естествени консерванти! Peace И солта ,разбира се,но в случая тя не играе толкова голяма роля.
   
    Тези буркани издържат до една година.Не знам за повече,не ни се е случвало да проверяваме. Simple Smile
 
Благодаря! И аз не съм фен на аспирините. За бурканите- ще  ги извадя горещи от миялната машина и ще свършат точно такава работа.  Hug

# 25
  • Мнения: 7 414
  Само да отбележа,току що заврялата вода(около 100 градуса) има стерилизиращ ефект,доколкото за просто горещата........не съм сигурна!  Naughty

# 26
  • Мнения: 1 269
 Само да отбележа,току що заврялата вода(около 100 градуса) има стерилизиращ ефект,доколкото за просто горещата........не съм сигурна!  Naughty
Правилно! Не се бях сетила, че миялната вдига до 75 градуса! Благодаря!

# 27
# 28
  • София-Младост
  • Мнения: 23 270
То в процеса на приготвяне изникват въпросите... правя ги в тенджера не в тиган и съответно маринатата не покрива камбите, но ги разбърквам от време на време. Слагайки чушките сместта спря да ври, трябва ли да засичам време от повторно кипване или просто да се задушават 15мин.?

# 29
  • Мнения: 7 414
Цитат
маринатата не покрива камбите, но ги разбърквам от време на време.
   Точно така трябва правиш! Peace

Цитат
Слагайки чушките сместта спря да ври, трябва ли да засичам време от повторно кипване или просто да се задушават 15мин.
    В интерес на истината това време (15 мин.) е съвсем ориентировъчно.Зависи,колко ще ти е силен котлона.Важното е чушките/камбите,да са сготвени,но  да не са прекалено размекнали. Peace

Общи условия

Активация на акаунт