Консервиране на лозеви листа в пластмасово шише

  • 7 041
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 005
Взимаме примерно 10 лозеви листа поръсваме им малко солчица и копърче и ги овиваме на ролца и ги пускаме в пластмасово шишенце 0.500мл, но задължително шишето да бъде сухо отвътре  PeaceС помоща на прибор ги натъпкваме хубаво да се запълни шишето и завиваме добре капачката ... Simple Smile Това е цялата философия и ги съхраняваме в мазенцето на тъмничко  Thinking Когато решим да използваме листата изрязваме дъното на шишето и така внимателно изваждаме съдържанието . Запазват се чудесно  bowuu

# 1
  • София
  • Мнения: 12 554
Взимаме примерно 10 лозеви листа поръсваме им малко солчица и копърче и ги овиваме на ролца и ги пускаме в пластмасово шишенце 0.500мл, но задължително шишето да бъде сухо отвътре  PeaceС помоща на прибор ги натъпкваме хубаво да се запълни шишето и завиваме добре капачката ... Simple Smile Това е цялата философия и ги съхраняваме в мазенцето на тъмничко  Thinking Когато решим да използваме листата изрязваме дъното на шишето и така внимателно изваждаме съдържанието . Запазват се чудесно  bowuu

Супер, благодаря ти много. Ще го пробвам задължително, защото нямаме буркани, а и време нямам за тях.  Hug

# 2
  • Мнения: 22 867
Интересно е, за пръв път чувам за такъв начин на съхранение. Ще пробвам и аз. Благодаря за идеята!  bouquet

# 3
  • Мнения: 1 798
Много полезна информация   bouquet

# 4
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Ще пробвам и аз,интересно е Simple Smile

# 5
  • Мнения: 27 524
Тук турците ги продават бланширани, наредени едно върху друго и после ги вакуумират с найлон  Simple Smile
Ти прибираш съвсем сурови, така ли? И след изваждането сурови ли завиваш?  Thinking

# 6
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Свекърва ми ги проготвя така.
След изваждане обаче е хубаво да се бланшират леко, за да станат "по- крехки" сърмите.

# 7
  • Мнения: 1 798
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?

# 8
  • Мнения: 2 005
Тук турците ги продават бланширани, наредени едно върху друго и после ги вакуумират с найлон  Simple Smile
Ти прибираш съвсем сурови, така ли? И след изваждането сурови ли завиваш?  Thinking
Да , съвсем сурови ги прибирам , а когато реша да ги приготвя с нещо леко ги бланширам  Peace

# 9
  • Мнения: 2 005
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?
Да , поръсваш по малко солчица на всяко листенце , а копърчето ситно нарязано се слага по средата на най- горния лист и се овиват на роло  Hug

# 10
  • Мнения: 1 798
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?
Да , поръсваш по малко солчица на всяко листенце , а копърчето ситно нарязано се слага по средата на най- горния лист и се овиват на роло  Hug
Благодаря ти Hug

# 11
  • Мнения: 2 005
Отначало ми се струваше странен този начин на съхранение на лозеви листа , но е успешен  bowuu

# 12
  • Мнения: 2 774
Много интересно,а не загниват ли  newsm78.
Явно не,щом така си ги приготвяш,че и хапваш на зима   Joy.....но защо?
Листата  и копъра идеално подсушени ли трябва да бъдат  newsm78.
Мисля да пробвам,но с една бутилка,че малко ме притеснява гниенето ....да не взема да остана без лозови листа на зима  Laughing.

# 13
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
Подвети ме, на моя съпруг лелята ги съхранява по подобен начин.Тя ги слага в пластмасови кутий с капак, реди лист, солчица , пак лист и така докато се напълни кутийката.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 179
Много интересна идея   bouquet, ще си "затворя" и аз листенца за зимата.

# 15
  • Мнения: 1 726
И майка ми ги прави така, реди ги в бидонче от маслини, но мисля, че използва морска сол. Ние не бланшираме предварително, сваряват се добре.

# 16
  • Мнения: 319
от две години и майка ми така ги правела, казва че били много хубави, аз и се чудех и  hahaha Joy, но се оказало че и други правели така   bouquet
Не съм опитвала, защото рядко си ходя при тях, но сега като ги посетим ще ги опитам  Wink

# 17
  • Мнения: 2 005
Много интересно,а не загниват ли  newsm78.
Явно не,щом така си ги приготвяш,че и хапваш на зима   Joy.....но защо?
Листата  и копъра идеално подсушени ли трябва да бъдат  newsm78.
Мисля да пробвам,но с една бутилка,че малко ме притеснява гниенето ....да не взема да остана без лозови листа на зима  Laughing.
Да , мила идеално сухи трябва да са и листата и шишето , за да не загният  Peace

# 18
  • Мнения: 68
Майка ми също от скоро ги прави така и стават страхотни. Преди ги изваряваше в бурканчета, но понякога листата се преваряваха. Докато в шише си остават еластични. Много добра идея

# 19
  • Мнения: 655
Ау,много интересен начин,аз и без това все нямам място във фризера,пък и в буркани не ми се затварят.Ивалина,мерси че сподели

# 20
  • Варна
  • Мнения: 956
Благодаря Ивалина за идеята  Hug
Досега не бях чувала за този начин.
Не разбрах само - на тъмно ли трябва да се съхраняват, защото нямам мазе и ще трябва да ги сложа в някой шкаф  Rolling Eyes

Ще пробвам в кутия  Peace

# 21
  • Мнения: 2 005
Благодаря Ивалина за идеята  Hug
Досега не бях чувала за този начин.
Не разбрах само - на тъмно ли трябва да се съхраняват, защото нямам мазе и ще трябва да ги сложа в някой шкаф  Rolling Eyes

Ще пробвам в кутия  Peace
Не , не е задължително да са на тъмно , но да не е пряка слънчевата светлина   bouquet

# 22
  • Мнения: 918
Много добра идея   bouquet. Сърмичките са любимите на дъщеря ми,ще пробвам/ Ние нямаме мазе, къде ли мога да ги съраня , не се сещам  newsm78

# 23
  • Мнения: 2 005
Много добра идея   bouquet. Сърмичките са любимите на дъщеря ми,ще пробвам/ Ние нямаме мазе, къде ли мога да ги съраня , не се сещам  newsm78
В удобен шкаф примерно ... Wink

# 24
  • Мнения: 1 726
До сега не са ми се разваляли, но за всеки случай, като останат по-малко ги прибирам във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт