Re: Пай Банофи

  • 14 670
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 607
Другарко Krische, или както си се знаем Умница Гица...Аз си ви знам вас,че сте умна и затова пестите от ток, от вода, от много неща и като любителка на българските пословици и поговорки, изпълнявате перфектно мъдростта - С един куршум - 2 заека. У вашия случай - С едно варене - поне 4 торти! Ей на това се казва оправна българска булка! Че зер чуждостранните - испанки, рускини... - не могат да усетят тръпката да чакаш и да наливаш вода в една тенджера, която би могла да се превърне в потенциално оръжие, т.е. Храни куче да те лае......Е...има и приятни изключения като Марулка, които дами са с връзки - и хем са българки, хем пък имат наготово карамелено мляко Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms и при тях - Хем агнето цяло, хем вълкът сит.....

След като ви предадох урок по български умотворения, да ви представя и пая си.....Благодаря на колектив съфорумки - подстрекателки, май очаквах повече от този пай, но другите около мен - облизаха всичко, в което е имало част от пая......Разрязахме си го с кафето сутринта.....Въобще бях повече от най-желаната съпруга и домакиня - закуската, десерта, кафето, топъл хляб във фурната...Пу, пу да не ми е уроки.....

Пай Банофи

Разрез

# 31
  • Мнения: 6 678
Е-е-е-е-е Маме,бива ли така рано сутрин да изтъпанчваш таквиз ми ти работи  #Cussing out  #2gunfire .Ний тук със слабите сърца ще се гътнем от завист към уменията и способностите ти на "най-желаната съпруга и домакиня"  Twisted Evil .И сега к'во трябва да слагам консервите в тенджерата,че да не остана по назад.Както е тръгнало скоро ще стане по-лесно да ме прескочат отколкото да ме заобиколят  Joy . Знам,че носиш на майтап.

Паят ти е станал страхотен   bouquet  Hug .

# 32
  • Варна
  • Мнения: 634
Марулка, заинтригува ме с това карамелизирано мляко, мъжа ми също пътува за Украйна и ми носи кондензирано мляко, ама не съм знаела досега че има готово карамелено  Crossing Arms и се моря аз да го варя. Ще е удобно ли да кажеш каква е марката ?

А по темата- Пай Банофи ми е любимия сладкиш, правила съм го доста пъти. Маме, и твоя изглежда страхотно Simple Smile

# 33
  • Мнения: 2 708
Еееееее не е честно Crossing Arms твоя изглежда по-добре от моя Hug Hug Hug Ти си си сварила по-добре млякото. Явно това ми е проблема на мен. Седи си по-гъстичко твойто, пу пу пу страшно си го направила. Пък и шоколада не си пестила за отогоре, пък аз кво скромничко съм го наръсила моя ooooh! Браво на теб.

Колкото до вкуса, аз си позамълчах, но и аз очаквах мноооого повече от този пай. Аз лично не бих казала, че го харесах. Но пък Бобето така пъшкаше и охкаше, такива звуци на задоволство издаваше, че ако само го чувах, а не го виждах, щях сериозно да се притесня какво прави Joy Joy Joy Явно е въпрос на вкус. Гледам с теб Маме сходни са ни вкусовете. Предполагам и обиколките Joy Joy Joy

# 34
  • София
  • Мнения: 2 019

Иначе от Украйна ми носят направо готово карамелизирано такова мляко, но там сгущенката си е на почит  Wink и хората са рационализирали нещата.
Ето това исках да прочета! Сега ако ми кажеш какво пише на опаковката, че да го потърся в магазина ще съм ти страшно благодарна.

# 35
  • варненка от София
  • Мнения: 4 880
Крисче, много е важно охлаждането  Peace Трябва да е напълно охладено.

Иначе го снимах карамеленото мляко, което имам сега в хладилника, но марките са различни, има го и в компотени буркани:

това е кутийката



Ето го и отворено:


# 36
  • Мнения: 2 708
Леле Марулке тая сгущенка как страхотно изглеждаааа, ей значи ужасни сте.....

За охлаждането не бой се - това беше последната кутия от 4 варени наведнъж пред 5 месеца Peace Ама явно още си е трябвало, май ми се е досвидял тока hahaha hahaha hahaha

# 37
  • варненка от София
  • Мнения: 4 880
Леле Марулке тая сгущенка как страхотно изглеждаааа, ей значи ужасни сте.....

За охлаждането не бой се - това беше последната кутия от 4 варени наведнъж пред 5 месеца Peace Ама явно още си е трябвало, май ми се е досвидял тока hahaha hahaha hahaha

За благото на фамилията прежалваш тока. Иначе аз като го варя и на котлона като се охлади ми става такова като на снимката. Варя го на най-силната степен и доливам вода. Около 3 часа. Винаги си купувам Дъч лейди. И в интерес на истината до сега съм варила винаги по една кутия, не зная дали има значение колко вариш на веднъж.  newsm78
Ама безспорно с готовото карамелизирано е най-лесно и удобно, само да има кой да ти го донесе  Mr. Green

# 38
  • София
  • Мнения: 2 658
това като го гледам на цвят, ще трябва да се вари 5 часа, ако са 2-3 кутии. Последния път варих 2 кутии 3,5, но беше малко по-светло и рядко. На две кутии си им трябват 4 часа, за да станат като на снимката.

# 39
  • Мнения: 164
Много добре изглежда. Копнах си рецептата, да отлежи малко и ще го пробвам покрай някой повод Crazy

# 40
  • варненка от София
  • Мнения: 4 880
това като го гледам на цвят, ще трябва да се вари 5 часа, ако са 2-3 кутии. Последния път варих 2 кутии 3,5, но беше малко по-светло и рядко. На две кутии си им трябват 4 часа, за да станат като на снимката.

Ако става дума за млякото, което съм снимала, то не е варено от мен, така си се продава. Днес понеже го отворих за снимката, утре ще правя пая и ще пусна снимка и аз.

# 41
  • София
  • Мнения: 2 658
това като го гледам на цвят, ще трябва да се вари 5 часа, ако са 2-3 кутии. Последния път варих 2 кутии 3,5, но беше малко по-светло и рядко. На две кутии си им трябват 4 часа, за да станат като на снимката.

Ако става дума за млякото, което съм снимала, то не е варено от мен, така си се продава. Днес понеже го отворих за снимката, утре ще правя пая и ще пусна снимка и аз.
да разбрах, че не си го варила, а е от готовото. Просто според опита ми си смятам за варенето. Аз честичко го правя.

# 42
  • варненка от София
  • Мнения: 4 880
това като го гледам на цвят, ще трябва да се вари 5 часа, ако са 2-3 кутии. Последния път варих 2 кутии 3,5, но беше малко по-светло и рядко. На две кутии си им трябват 4 часа, за да станат като на снимката.

Ако става дума за млякото, което съм снимала, то не е варено от мен, така си се продава. Днес понеже го отворих за снимката, утре ще правя пая и ще пусна снимка и аз.
да разбрах, че не си го варила, а е от готовото. Просто според опита ми си смятам за варенето. Аз честичко го правя.

Да и аз писах преди, че така ми става когато варя една кутия за около 3 часа и че имам съмнение, че като са повече кутиите ще трябва да се вари повече.

# 43
  • Мнения: 90
Момичета много ме заинтригувахте с този пай Бонофи. Разрових се ж италиянскят гугъл и открих рецепта за Dulce de leche или казабо на италиянски Dolce di latte. Ще се поразровя още малко и ще публикувам рецептата. А и мисля утре ако не ме домързи и ми остане време да я изпробвам.

# 44
  • Мнения: 90
Dulce de leche

1 литър прясно мляко
500 гр. захар
2 ванилии
щипка сода бикарбонат

В тенджера се изсипват всички съставки и се слага на котлона. В началото на слаб огън и след това се намалява на най- ниска степен. Разбърква се на често с дървена лъжица. Вари се минимум два часа и полвина. Dulce de leche e готово тогава когато придобие хубав карамелен цвят и желаната гъстото.Не трябва да се забравя, че след изстиването ще се сгъсти още. Още гореща сместа се изсипва в бурканчета и се обръщат с капачката на долу. Така трябва да престой една нощ.

Имам съмнения, че от това количество продукти ще излезе около едно бурканче от около 300 грама готов продукт.
Другото интересно което намерих е, че ако млякото се сгъсти много при самото варене след изстиването става твърда маса от която моделират бонбони и разни фигурки.

Другото интересно нещо което открих е свързано с консервите кондензирано мляко. Има още един начин за варене. В горната част на консервата се правят две дупки една срещу друга с пирон. Консервата се слага във тенджера с вода- като водата не покрива цялата консерва и така си се вари. Явно когато влиза въздух в консервата се губи опасноста от гърмежи. Това го мярнах в ютуб.

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 04:31 от desi_go

Общи условия

Активация на акаунт