Re: Пай Банофи

  • 14 715
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6 749
labrex , единствената разлика на рецептата,която си дала, с рецептите от форума е,че не е с бисквити,а с бисквитено тесто,което се пече(мисля,че няма разлика в крайния резултат за вкуса).От там нататък е абсолютно същото.Прави се с варено кондензирано мляко (3 часа варене).

И да споделя нещо за карамеления крем,което може да бъде от полза за някой.За една рецепта си правих нещо подобно от следните продукти:

Фалшив крем "toffee"
Продукти:
150 мл течна сметана
75 гр краве масло
1/2 ч.ч. кафява захар
Приготвяне:   Сметаната,маслото и кафявата захар се варят на среден огън,при непрекъснато бъркане,докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда (около 15 мин.).Охлажда се и се ползва по предназначение.

# 16
  • София
  • Мнения: 614
Много съм пристрастена към този десерт и съм изчела и експериментирала разни варианти. Макар че то няма много-много какво да се експериментира върху него, съставките са си ясни - бисквити, сметана, банани, карамел-лакта и натурален шоколад за поръсване.

Мисля, че ще има голяма разлика във вкуса между печено тесто и натрошени бисквити, въпреки че със сигурност и така ще е вкусен  Peace

А за кондензираното мляко - в Бразилия, където този крем се използва много масово в сладкарството, варят кутиите в тенджера под налягане 1 1/2 час и така си спестяват доста време и енергия. Обаче мен нещо ме е шубе да пробвам Confused  Ще видим, може и да се престраша и ако кухнята ми е оцеляла след експеримента, ще споделя  Laughing

И да ви споделя, че малко настърган пресен джинджифил в натрошените бисквити прави чудеса  Crazy

# 17
  • Мнения: 492
маме, спряла си се на невероятна торта. за да ти стане по-гъст карамела трябва да го вариш повечко, което ще значи поне 3 часа. незабравяй да доливаш вода в съда докато се вари, кутията задължително трябва да е покрита с вода. разкажи за резултатите  Hug

# 18
  • Мнения: 22 867
labrex , единствената разлика на рецептата,която си дала, с рецептите от форума е,че не е с бисквити,а с бисквитено тесто,което се пече(мисля,че няма разлика в крайния резултат за вкуса).От там нататък е абсолютно същото.Прави се с варено кондензирано мляко (3 часа варене).

2в1, благодаря!  bouquet И аз, като Цецето мисля, че с бисквитеното тесто ще е по-вкусно. Дано не ставам нахална, но би ли превела само продуктите за бисквитеното тесто и ако има нещо особено при правенето му.

# 19
  • София
  • Мнения: 614
2в1, благодаря!  bouquet И аз, като Цецето мисля, че с бисквитеното тесто ще е по-вкусно. Дано не ставам нахална, но би ли превела само продуктите за бисквитеното тесто и ако има нещо особено при правенето му.

Лабрекс, аз не съм се доизказала като хората Embarassed, но смятам, че по-хубаво си е както в оригиналната рецепта - с натрошени бисквити /разбира се, много е важно и какви са бисквитите/  Peace Защото става едно такова ронливо и много приятно се омешват всички съставки, като си  гребнеш хапката със лъжичката  Crazy Абе не знам, сигурно аз много се втелясвам  Laughing

# 20
  • Мнения: 11 607
Отчитам се......

Другият път ще прегледам всички рецепти с варено кондензирано мляко и има опасност да им стана фен. Дано имам тогава и парички,че да се заредя с няколко консерви, че да ги варя накуп. Защото вкуса е разкошен! Децата сега облизват консервата и лъжицата, с която боравех. И....май ги измиха по-добре и от миялна машина.

Варих 5чака и половина. Горда съм от търпението, което имах! bowuu bowuu bowuu

Сега ще разбия сметаната и ...в хладилника за утре!

Цеце, нямам джинджифил, благодаря ти много, ама много за разясненията ти на ЛС! Hug Hug Hug

Ето и до този етап какво съм направила - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1050296.jpg


Готова съм! Утре снимки!

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 23:10 от Мама Цоцоланка

# 21
  • Мнения: 49
Дано имам тогава и парички,че да се заредя с няколко консерви,

Че колко струва едно кондензирано мляко?  newsm78

# 22
  • Мнения: 11 607
Дано имам тогава и парички,че да се заредя с няколко консерви,

Че колко струва едно кондензирано мляко?  newsm78

Около 2,40лв. в Кауфланд, 2,90лв. е някъде в Метро...За някой може да е нищо работа, но всеки знае сам себе си! Peace

# 23
  • Мнения: 49
Около 2,40лв. в Кауфланд, 2,90лв. е някъде в Метро...За някой може да е нищо работа, но всеки знае сам себе си! Peace

Благодаря за отговора, и разбира се, че всеки си знае, то 3 лева не са си малко  Hug

# 24
  • Мнения: 6 749
labrex ,в рецептата е дадено,че се ползва готово тесто,което само се разточва и пече.

Давам ти рецепта,която имам от много години и я ползвам за всякакъв вид сладки пайове.Доколкото ми е известно и готовото тесто е със същите продукти.Ако се махне захарта и се сменят подправките, тестото става и за солени пайове.

Сладко маслено тесто за пай
Продукти:
125 гр масло
100 гр пудра захар
щипка сол
ванилия
255 гр брашно
настъргана кора на ½ лимон
2 жълтъка
2 с.л. студено мляко или вода
Приготвяне:   Разбийте маслото,захарта и солта.Добавете брашното,ванилията,лимоновата кора и жълтъците.Омесете докато стане на мазни трохи и добавете млякото/водата.Месете докато се събере на топка,завийте с домакинско фолио и приберете в хладилника за час. Извадете и разточете. Прехвърлете в тавичка като оформите и бордове.Надупчете с вилица на няколко места. Приберете във фризера за час. Загрейте фурната на 180 С и печете около 15 мин.

 Hug

# 25
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, аз не съм се доизказала като хората Embarassed, но смятам, че по-хубаво си е както в оригиналната рецепта ........


Цецето, не съм схванала, явно.......  Simple Smile


labrex ,в рецептата е дадено,че се ползва готово тесто,което само се разточва и пече.

Давам ти рецепта,която имам от много години и я ползвам за всякакъв вид сладки пайове.Доколкото ми е известно и готовото тесто е със същите продукти.Ако се махне захарта и се сменят подправките, тестото става и за солени пайове......



2в1, благодаря, копвам си рецептичката, ще я пробвам при удобен случай.  bouquet

# 26
  • София
  • Мнения: 614
Оооо, утре ще ви пусна една страхотна основа за пай, прави се точно за 1 минута  Shocked И може да се държи във фризера и да се вади при нужда. Но сега много ми се спи вече  Tired

# 27
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Да кажа от опита си с кондензираното мляко, Петя  е писала, колкото повече се вари, толкова по-гъсто става. Важното е да е добре охладено и тогава си е направо като желирано и няма никакъв шанс да изтече. Варя около 2,5 - 3 часа, охлаждам една вечер.

Иначе от Украйна ми носят направо готово карамелизирано такова мляко, но там сгущенката си е на почит  Wink и хората са рационализирали нещата.

# 28
  • Мнения: 2 708
Ааааа Маме, а ти сметна ли за 4 кутии по 5 часа варене колко ток са, аааа Naughty
 20 часа ток. Иначе са си 5 часа ток hahaha hahaha hahaha А мойта ставка - 5 часа труд да се пинкям край тая ми ти ламарина да не избухне, ааааааааааааааааа Crossing Arms  Ми то златно става твойто мляко така като му се пинкяш 1 по едно hahaha hahaha hahaha

(знам, че ще ме разбереш правилно Wink, просто не мога да не се закача, иначе и на мен ми се свиди кат ида да дам 10-11 лв ooooh! ей така на куп, ама пуста линия, трябва да я пазим и увеличаваме Joy Joy Joy)

# 29
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Крисче, за за това на газ варя, иначе от ток пестя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт