Сладкиши за диабетици

  • 5 952
  • 7
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 23 543
Момичета помагайте, защото ще се побъркам. Оказа се, че имам завишен инсулин и съм на диета като на диабетиците, т.е. не ям захар. Купувам си от специалните диетични сладки, но омръзват. Удивително еднообразни са. От един месец карам някак, обаче снощи щях да откача за сладко. Забърках едно кексче на мъжа и реших да спретна едно за мен - вземам чаената чаша захар, премервам колко чаени лъжички е, броя съответните хапченца захарин (едно хапче = една чаена лъжица захар) бъркам и пека. Ами не се получи, тая чудесия въобще не бухна. Няма как две чаши захар да се равняват на десетина малки хапченца, не отговаря на обем и консистенция. Та викам аз дали пък не знаете рецепти, които са си за подсладител, защото не става директната подмяна на захар със захарин.
П.П. Знам колко е вреден аспартама, подслаждам със захарин.

# 1
  • Мнения: 1 655
Крем карамела ще стане със захарин (но май ще трябва а пропуснеш момента с карамелизиране на захарта) само подслади млякото, също може да си объркаш подсладено със захарин кисело мляко с плодове (малини,боровинки) и да го замразиш във фризера. Като ти се дояде сладко, хапваш по малко.
Сещам се и за мляко с ориз, подсладено със захарин или млечен крем.
Печена тиква с яйца, прясно мляко и захарин (Тиквата се изпича, нарязана предварително на парчета, след това  се залвиа със смета от мляко, яйца и захарин)

# 2
  • Мнения: 1 399
Янтра, с фруктоза не става ли да подслаждаш - продават я и на прах и течна

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 506
Янтра, майка ми е на такава диета и подслажда всичко с един течен подсладител - Луксор се казва.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 23 543
Аз си подслаждам със захарин, но не е същото като захарта. Даже и със фруктоза да подслаждам пак не става за сладкиши. Идеята е за рецепта която си е директно със подсладител. Да пише - вземате еди колко си хапчета и ги слагате при ръженото брашно, слагате еди-колко си яйца и бакпулвер и става сладкиш Wink Забравих - не се яде бял хляб, макаронени изделия, ориз и картофи (е, чак не се яде силно казано, идеята е да се ограничат всички въглехидрати)

# 5
  • Мнения: 299
За съжаление със захарин няма да можеш да постигнеш бухване, свързва се с набухвателя и му стопира действието. ако решиш да направиш компромис с аспартама има два  подсладителя
течен Хускол там има и цикламат  и като пудра Equal . Те са специално разработени за  готвене и не пречат на набухвателите. Е не се получава така като е с захар, но бива. Можеш освен това да ядеш и този Шоколад там подсадителя е малитол.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 23 543
Благодаря за идеите Simple Smile А на наш бат Станчо му знам продукцията, т.е. този шоколад го прави Станчо Колев в Габрово. Да използвам момента и да го похваля - откак си купи нови машини, подобри технологията и лъсна цеха шоколадите му вече стават за ядене.

# 7
  • Мнения: 299
Сега се сетих , ако обичаш желе можеш да експериментирасх - там и топлинната обработка не е кой знае каква така че , няма да се промени вкуса и ще можеш да използваш захарин

Общи условия

Активация на акаунт