Рецептите на Петя

  • 28 295
  • 37
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 777
Пенкейкс



1ч.ч.-240мл

2ч.ч.брашно
2с.л.захар
2ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода
1/2ч.л.сол
2ч.ч.прясно мляко
2 яйца
1/4ч.ч.олио

В купа смесваме брашното,захарта,бакпулвера,содата и солта.В друга купа разбиваме яйцата,млякото и олиото.Изсипваме яйчената смес върху сместа с брашното и рабъркваме.От получената смес печем пенкейковете.

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 21:17 от Pety

# 1
  • Мнения: 1 777
Канелени рулца




2 ч.чаши брашно
1 с.л бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л.сода
1/4 ч.чаша олио
3/4 ч.чаша прясно мляко
1 пак.масло(размекнато)
3/4ч.чаша захар
1ч.л.канела
1ч.чаша прясно мляко(пожелание за сиропиране)

В купа размесваме брашното,бакпулвера,солта и содата.След това добавяме олиото и млякото(3/4ч.чаша) разбъркваме.Местим тестото от купата и месим до получаване на гладко тесто.Разточваме правоъгълник с размери 30 на 15см.(приблизително).Намазваме маслото върху тестото.В малка купа смесваме захарта и канелата и поръсваме върху маслото.Навиваме руло от правоъгълника и нарязваме на филийки дебели около 2см.Нареждаме в намаслена тавичка и печем на 200 градуса 15-20 минути или до леко покафеняване.Изваждаме от фурната и ги заливаме с прясното мляко(1ч.ч.).Сервираме топли.

# 2
  • Мнения: 1 777
Кифлички със сирене



2 ч.чаши брашно
1 с.л бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л.сода
1/4 ч.чаша олио
3/4 ч.чаша прясно мляко
1 пак.масло(размекнато)
1 жълтък
сирене


В купа размесваме брашното,бакпулвера,солта и содата.След това добавяме олиото и млякото и разбъркваме.Местим тестото от купата и месим до получаване на гладко тесто.Разточваме и намазваме маслото върху тестото и режем на триъгълници.В широката част на триъгълника слагаме натрошено сирене,завиваме и намазваме с жълтък.Печем на 200 градуса.

# 3
  • Мнения: 1 777
Сладък хляб с орехи и банани(Banana Nut Bread)



1/3 ч.ч.олио
1/2ч.ч.захар
2 яйца
1 3/4 ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.сода
1/2ч.л.сол
1ч.ч.банани на пюре
1/2 ч.ч.орехи(натрошени на ситно)

В купа разбъркваме олиото и захарта.След това добавяме яйцата.В друга купа смесваме брашното,содата ,бакпулвера и солта.Сухата смес постепенно добавяме към яйчената смес.Разбъркваме добре и добавяме бананите,разбъркваме и добавяме орехите.Изсипваме сместа в намазнена и леко набрашнена форма/тавичка и печем на 180 градуса около 40 минути.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 23:20 от Pety

# 4
  • Мнения: 1 777
Кашкавалено хлебче




1 1/2ч.ч.прясно мляко(стайна температура)
2с.л.меко масло
3ч.ч.брашно
2ч.л.сол
2ч.л.суха мая
1ч.ч. настърган чедър

Замесваме еластично тесто от всички продукти с изключение на кашкавала.Оставяме  да втаса докато удвои обема си.Разстиламе втасалото тесто и слагаме по средата настъргания кашкавал .
След това завиваме на руло и
усукваме .
Поставяме в тавичка за хляб и оставяме да втаса.
След като втаса печем на 200 градуса първите 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем около 30 минути. :smile1:

 :exclaim:Аз го меся в машината за хляб ,като използвам програмата за тесто която е 1.30 минути и там си втасва.
 :exclaim:Аз не обичам чедър кашкавал и го замествам с мацарела.

# 5
  • Мнения: 1 777
Картофен хляб



2с.л.суха мая
1/2 ч.ч.прясно мляко
2 средни картофа(обелваме и ги сваряваме)
1/2 ч.ч. вода от варенето на картофите.
1с.л.олио
2ч.л.сол
3ч.ч.брашно

Смесваме млякото и маята и оставяме около 15 минути.Намачкваме картофите на пюре.Картофеното пюре ,солта и олиото добавяме към маята и млякото.Размесваме добре и след това добавяме водата.Постепенно добавяме брашното и месим до получаване на еластично тесто.Слагаме в купа и оставяме да втаса до удвояване на обема.От втасалото тесто правим 10 топки ,които нареждаме във форма за хляб и оставяме на топло да втасат.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути и след това намаляме на 180 и печем още около 35-40 минути.

 * 1ч.ч - 240мл.
 **тестото може да се замеси и в машината за хляб

# 6
  • Мнения: 1 777
Колачки



1пакетче Филаделфия крема сирене
1ч.ч.меко масло
2 ч.ч.брашно
1ч.л.течна ванилия
конфитюр

Смесваме крема сиренето, маслото и ванилията.Добавяме постепенно брашното.Готовото тесто оставяме за 2-3 часа в хладилник да се охлади.Охладеното тесто разточваме на тънко и режим на квадратчета.Посредата на всяко квадратче поставяме по 1ч.л.конфитюр и завиваме.Поставяме в тавичка на разстояние и печем на 180 градуса за 30-35 минути.

# 7
  • Мнения: 1 777
Бисквити с шоколадов чипс/парченца



1ч.ч. = 240 мл

1ч.ч. меко масло
1ч.ч. захар
1ч.ч.кафява захар
2 яйца
2ч.л.ванилия(течна)
3ч.ч.брашно
1ч.л.сода
2-3 ч.л. гореща вода
1/2ч.л.сол
2ч.ч. шоколадов чипс/парченца
1ч.ч.натрошени/смлени орехи

Разбъркваме добре маслото с бялата и кафявата захар.След това добавяме яйцата и ванилията.Разбъркваме содата с горещата вода и добавяме към сместа.След това добавяме солта и постепенно брашното.Разбъркваме добре.Добавяме шоколадовия чипс и орехите.Със супена лъжица взимаме от сместа и слагаме в тавичката където ще ги печем.Слагаме в предварително загрята фурна(180 градуса) и печем около 10 мин.

# 8
  • Мнения: 1 777
Пудинг пай

 

блат
100 гр.масло или маргарин
1ч.ч.брашно
2с.л.пудра захар
1/2ч.ч. натрошени пеканс или орехи

пълнеж
1 пак(200гр.).филаделфия креме сирене
3ч.ч. разбита сметана
1ч.ч.пудра захар
2ч.ч.прясно мляко
1 пакетче инстант пудинг
1/2ч.ч  натрошени на ситно пеканс или орехи

Размесваме добре продуктите за блата.Разстиламе във форма за торта и с пръсти притискаме добре.Печем на 180 градуса около 15 минути.
В купа смесваме размекнатото крема сирене,1 1/2 ч.ч. от сметаната и пудрата захар.След това намазваме крема върху охладения блат.
Приготвяме пудинга с 2ч.ч.прясно мляко или следваме както е описано  на пакетчето и намазваме върху крема.След пудинга намазваме останалата сметана .Отгоре поръсваме с натрошените 1/2 ч.ч. пеканс/орехи.

# 9
  • Мнения: 1 777
Десерт с къпини



1ч.ч.-240мл

3/4ч.ч. рикота/извара
2/3ч.ч.кисело мляко
1с.л. пълнозърнесто брашно
2с.л. захар
1 яйце
1ч.л. настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
2ч.ч. къпини(пресни или замразени)

Разбъркваме рикотата ,киселото мляко и яйцето .Добавяме захарта и брашното.След като сме разбъркали добре добавяме кората и сока от лимон и къпините.Можем да оставим няколко за декорация.Изсипваме в предварително намаслена тавичка(18см).Печем на 180 градуса около 30-35 минути.Изключваме фурната и оставяме сладкиша вътре да постои около 20  минути.
*къпините могат да бъдат заменени с ягоди,малини или боровинки

# 10
  • Мнения: 1 777
Чешки коледен сладкиш



1ч.ч.меко масло
1ч.ч.захар
2 жълтъка
2ч.ч.брашно
1ч.ч. орехи натрошени на ситно/смлени
1/2 ч.ч.ягодов конфитюр
щипка сол

В купа разбиваме захарта и мекото масло.След това добавяме жълтъците.Добавяме постепенно брашното и солта.След това добавяме и орехите.Разделяме полученото тесто на две.Едната част разстиламе в намаслена квадратна тавичка(22.5см) и намазваме отгоре със конфитюра.От другата част с леко набрашнени ръце накъсваме малки парченца и слагаме върху конфитюра без да ги натискаме.


Печем на 200 градуса около 40 минути или до златисто.
  *1ч.ч.-240 мл.
 ** Аз пекох в правоъгълна тавичка с размери 22.5/32.5см.
  ***Забравих да сложа орехи ,но и без тях сладкиша беше вкусен.

# 11
  • Мнения: 1 777
Флан



1ч.ч.захар
1кутийка сладко кондензирано мляко( 1 1/4 ч.ч.)
1 1/4ч.ч. прясно мляко
3 яйца
1 ванилия
Разбиваме яйцата ,млеката и ванилията.Карамелизираме захарта и я изсипваме във формата където ще печем.Изчакваме карамела малко да истине и изсипваме сместа.
Печем на водна баня около 1 час.След като е опечен оставяме на истине и оставяме в хладилник поне за 6 часа.Преди сервиране с нож отделяме покрай стените и обръщаме.

# 12
  • Мнения: 1 777
Тарт с червени плодове



1ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
100 гр.масло
¼ ч.ч. студена вода
1 яйце -разделено белтък и жълтък
500 гр.плодове(ягоди ,сливи,череши)-нарязани на филийки
1с.л. захар +1 ч.л.
1с.л  прясно мляко

Брашното ,солта ,маслото и водата се омесват.С тестото оформяме  топка ,която слагаме в найлонова торбичка и натискаме до получаване на тънка платка с диаметър около 20 см.Тестото слагаме в камерата за около10 минути.През това време  разбиваме леко белтъка,разбиваме жълтъка с млякото.Вадим  платката от камерата и слагаме в тавичка в която ще печем.Намазваме тестото с белтък и изсипваме плодовете ,като оставяме  отстрани около 1 см .Поръсваме плодовете с 1с.л. захар,подвиваме краищата на тестото навътре и намазваме с разбития желтък и поръсваме с 1ч.л. захар.Слагаме в загрятата фурна(190Ц) и печем около 40 мин.

# 13
  • Мнения: 1 777
Млечна торта(Three milk cake)



1 1/4 ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
1ч.ч.захар
1/3ч.ч.олио
5 яйца
1ч.л.течна ванилия
1ч.ч.+1/2ч.ч.прясно мляко
1ч.ч.кондензирано мляко
1ч.ч.течна сметана
1с.л.ром
щипка сол

В купа смесваме брашното,бакпулвера и солта.В друга купа смесваме олиото,захарта и ванилията.Прибавяме яйцата едно по едно към захарната смес и разбиваме добре.Добавяме 1/2ч.ч.мляко и изсипваме брашното по малко.Изсипваме сместа в леко намазнена форма за торта и печем на 170 градуса за около 30-40 минути.Оставяме тортата да изстине до стайна температура.Надупчваме с вилица на 20-30 места.Оставяме в хладилник около 30 минути за да се охлади добре.През това време разбъркваме 1ч.ч.мляко,кондензираното мляко,сметаната и рома.Бавно изсипваме върху вече изстудената торта.Оставяме в хладилник за още 1 час.След това се украсява.
*1ч.ч.-240мл.
  **тортата е на един блат ,но става много сочна


# 14
  • Мнения: 1 777
Пудинг-чийз кейк



основа
2ч.ч.смлени  бисквити
2с.л.захар
5с.л.разстопено масло

крем
1 пакетче инстант пудинг(100гр.)
2ч.ч.прясно мляко
около 100 гр.  "Филаделфиа"стайна температура

1ч.ч.сладко

За основата се смесват бисквитите ,захарта и маслото.Разстиламе сместа  по дъното на тортена форма или тавичка за пай и малко  отстрани по стените.Оставяме в хладилник да стегне.

 крем:смесваме пудинга и прясното мляко и разбиваме с миксер  докато се сгъсти(около 3мин.)След това добавяме мекото креме сирене и разбиваме още около 2 минути.Намазваме крема върху основата ,оставяме в хладилник около час и после намазваме отгоре със сладко по желание.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 23:46 от Pety

# 15
  • Мнения: 1 777
Пълнена пъстърва



4 пъстърви
2 с.л.масло/маргарин
1 лук(нарязан на ситно)
2 стръка целина
1/2 ч.ч.галета
1/2ч.ч гъби нарязани на ситно
1ч.л.суха мащерка
сол
черен пипер

В маслото задушаваме лука ,целината и гъбите до омекване.Махаме от котлона и добавяме галетата,мащерката и подправяме на вкус със сол и черен пипер.Измитите и подсушени риби посоляваме от вън и вътре със сол.Пълним рибите със плънката и печем на 200 градуса около 30-35 минути.

# 16
  • Мнения: 1 777
Тост по френски French toast


 
10-12 филийки хляб
4 яйца
1ч.л. захар
1ч.л.сол
1ч.ч. прясно мляко
ванилия(по желание)
масло

Разбиваме яйцата ,млякото, солта и захарта.Загряваме незалепващ тиган или сач.Потапяме филийките в сместа и след това печем до златисно кафяво.Готовите филийки сервираме намазани с масло.Могат да бъдат намазани или поръсени кой с каквото обича.
Моите едните са поляти с кленов сироп ,а другите са поръсени с пудра захар.

# 17
  • Мнения: 1 777
Пълнозърнеста питка със сусам

 

2ч.л.суха мая
1 1/2 ч.ч.леко затоплена вода
1 1/2 бяло брашно
1 1/2 пълнозърнесто брашно/грахам
2ч.л.сол
1/2ч.ч.сусам

~2с.л.прясно мляко за намазване
~2с.л.сусам за поръсване

Омесваме еластично тесто и оставяме да втаса до удвояване на обема.След като втаса  разделяме на 16 топчици които нареждаме в намаслена  тавичка.Оставяме отново да втаса на топло около 30 минути.След това намазваме с млякото отгоре и поръсваме със сусам.Печем на 220градуса първите 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем още около 30 минути.

  Simple SmileАз използвам машината за хляб за месенето и втасването.

# 18
  • Мнения: 1 777
Сладкиш с ябълки и орехи

 

3ч.ч.брашно
1ч.л.сода
1/4ч.л.сол
1ч.л.канела
3 яйца
2ч.ч.захар
1 1/2ч.ч.олио
3ч.ч.нарязани на малки купчета ябълки
1ч.ч. нарязани на ситно или смляни орехи
2ч.л.ванилия(течна)

В купа смесваме брашното,содата,солта и канелата.В друга купа разбиваме яйцата ,захарта и олиото.Довавяме сухите съставки към яйчената смес.Разбъркваме добре.След това добавяме ябълките,орехите и ванилията.Изсипваме готовата смес в предварително намазнена и леко набрашнена тавичка.Печем на 180 градуса около 40 минути.Готовия горещ сладкиш се залива със топинга.

топинг
1ч.ч. кафява захар
1/4ч.ч. прясно мляко
1/2ч.ч.масло
Продуктите за топинга се поставят в малка тенджерка разбъркват се докато заврят.Оставят се да врят около 3 минути.

1ч.ч.-240мл

# 19
  • Мнения: 1 777
  Сладкиш с кокос



1яйце
1/3ч.ч.прясно мляко
1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.меко масло
1 2/3ч.ч.брашно
1с.л.бакпулвер


В голяма купа разбиваме маслото със захарта и яйцето до пухкав крем.Добавя се постепенно брашното с бакпулвера.Разбърква се добре и полученото тесто се разтила на тънко в предварително намаслена тавичка.Върху разстеленото тесто намазваме охладения кокосов топинг.Печем на 180 градуса около 30 минути.

топинг
1/3ч.ч.прясно мляко
1/2ч.ч.масло
1/2ч.ч.захар
1 1/2 ч.ч.кокосови стърготини

В тенджерка на слаб огън се слага млякото ,маслото и захарта.След като заври се изключва котлона и се добавят стърготините.Разбъркват се добре и се оставя на страна да изстине.

# 20
  • Мнения: 1 777
Ябълков сладкиш



тесто

2ч.ч.брашно
1/2ч.ч захар
1ч.л.бакпулвер
1/2ч.ч.масло(стайна температура)
2 яйца
1/2ч.л.течна ванилия

пълнеж
2-3 ябълки
3с.л.захар
1/2ч.л. канела

 
Обелените и изчистени ябълки нарязваме на кубчета и смесваме със захарта и канелата.


Омесваме си тесто ,което разделяме на две.Разточваме едната да е с диаметър по голям от тавичката.


В намаслена тавичка (23см) поставяме едната кора ,но така че да покрием и част от стените.След това изсипваме пълнежа.Върху пълнежа застиламе с втората кора като защипваме краищата с долната.Намазваме отгоре с разбито с малко прясно мляко яйце и поръсваме със захар.С нож режим малка дупка в средата и слагаме в предварително загрята фурна  на 180 градуса и печем около 40 минути.

# 21
  • Мнения: 1 777
Брауниз



1ч.ч.=240мл

1/2ч.ч.разтопено масло
1ч.ч. захар
2 яйца
1ч.л.течна ванилия
1/3ч.ч. какао
1/2ч.ч.брашно
1/4ч.л.сол
1/4ч.л.бакпулвер

Разбиваме разтопеното масло ,захарта,яйцата и ванилията.След това добавяме какаото,брашното,солта и бакпулвера.Получената смес изсипваме в предварително намаслена и леко набрашнена тавичка.Печем на 180 градуса около 25 минути.  Simple Smile

# 22
  • Мнения: 1 777
Мъфини с ягоди и банан



1/2 ч.ч. разтопено масло
3/4 ч.ч.светла кафява захар
2 яйца
1ч.л.течна ванилия
2 банана на пюре
1ч.ч.нарязани на малки парченца ягоди
2 1/4 ч.ч.брашно          
1 1/2ч.л.бакпулвер
1/4ч.л.сода
1ч.л.канела
1/2ч.л.сол

Загряваме фурната на 180 градуса.
В средна купа разбиваме яйцата ,захарта,ванилията,бананите и разтопеното масло.
В друга купа размесваме брашното,бакпулвера,содата,солта и канелата.Добавяме ягодите  разбъркваме леко.
След това добавяме мократа смес към сухата и разбъркаваме.Не се бърка много.
Пълним формичките със сместа,но само 2/3 от тях.Печем около 20-25 минути.

 1ч.ч.=240мл.

 Източник:JoyofBaking

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 18:58 от Pety

# 23
  • Мнения: 1 777
Пилешки гърди с карамелизиран лук и балсамико сос



пилешки гърди  или  4 бутчета
3-4 глави лук
4-5 скилидки чесън
3-4с.л.зехтин
3ч.ч.вода
1/2ч.ч. балсамов оцет
3-4 картофа
сол и черен пипер на вкус

Загряваме зехтина и слагаме нарязания на едро лук.Намаляме котлона на слабо и
бъркаме лука докато се карамелизира/покафенее(около 10 минути).След това добавяме нарязания на ситно чесън и месото.Отвреме на време разбъркваме. Когато месото побелее,изсипваме в иена или тавичка.
В тенджерка изсипваме водата и оцета.Оставяме да поври около 5-6 минути.
След това изсипваме върху пилето и слагаме във фурната.Печем с капак около 30 минути на 180 градуса.
Добавяме нарязаните картофи и печем до готовност на картофите.

# 24
  • Мнения: 1 777
Глазирани моркови



2ч.ч. моркови нарязани на колелца или малки морковчета
3с.л.мед
1с.л.масло
1/2ч.л. дижонска горчица
1с.л.магданоз (по желание)

Варим морковите в леко подсолена вода около 12-15 минути.След това изсипваме водата и добавяме меда,маслото,горчицата и магданоза.Включваме котлона на  среден огън и бъркаме непрекъснато около 5 минути или докато течността се изпари.Сервираме топли.

# 25
  • Мнения: 1 777
Тутманик



1ч.ч.вода-стайна температура
2с.л.зехтин
1с.л.захар
1ч.л.сол
3 1/2 ч.ч.брашно
1ч.л.суха мая

В тази последователност ги изсипвам в машината за хляб и слагам на програма тесто.
Готовото втасало тесто  го разделям на 2 топки.Раздърпвам го с ръце на не много тънко,намазвам със зехтин и поръсвам сирене.Завивам на руло усуквам го малко и го слагам в тава.Така и с другата топка.Намазвам навития тутманик отгоре пак със зехтин и го оставям да втаса около 20 минути.Понякога като нямам време и не го оставям.Намазвам отгоре със разбит с малко вода жълтък и пека на 180-200 градуса  докато се зачерви.Колко минути точно не мога да  кажа ,но мисля че около 20 минути.

# 26
  • Мнения: 1 777
Чийз кейк


 

основа:
2ч.ч.смлени бисквити
100 гр.масло

Маслото се разтопява и се прибавя към смлените бисквити.Полученото тесто се разстила и се притиска на дъното в тавичка/форма за торта .
Пече се в загрята фурна около 10 минути на 180 градуса.Оставя се да изстине.


Крем:
2 пакетчета Филафелфия крема сирене
1/2ч.ч.портокалов сок
3/4ч.ч.захар
2ч.ч.плодове
1пакетче желатин

Разбиват се кремата сирене,захарта и сока.След като се разбият на пухкав крем
се добавят нарязаните на малки парченца плодове.Разбърква се.
В купичка желатина се смесва с 1/2ч.ч.вода.Оставя се около 5 минути докато набъбне.
След това се затопля в микровълновата за 30 секунди.Вадим и разбъркваме докато се разтопи напълно желатина.
Оствяме да поизстине.След като е поизстинал го разбъркваме с крема.
Готовия крем изсипваме върху изстиналия блат.Оставяме в хладилник поне 3-4 часа да се стегне.

 Sign Exclamation Ако се използват по сладки плодове ,захарта в крема може да се намали.
Този на снимката е с манго.

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 19:26 от Pety

# 27
  • Мнения: 1 777
Пилешки "овчарски" пай

Тази рецепта е моя измислица и няма  нищо общо с овчарския пай.Овчарския пай се прави с агнешка или говежда кайма.



окло 400 гр. пилешки гърди нарязани на малки парченца
1 лук
2 моркова
1 стрък целина
1ч.ч.нарязани гъби
1 домат настърган
1 с.л.брашно
магданоз
1ч.л.сух розмарин
1ч.л.мащерка
щипка индийско орехче
черен пипер
4-5 средни картофа


Обелените и нарязани картофи слагаме във врящата вода.Оставяме да поврат около 15 минути.След това изсипваме водата ,но запазваме 1/2ч.ч.
Изцедените картофи намачвваме с 1-2с.л.масло и водата.Оставяме на страна.

Нарязаните на ситно лук,гъби,морков, целина и пилешко месо задушаваме в малко зехтин.След това добавяме домата , подправките и брашното.Бъркаме около една минута
и добавяме една чаена чаша вода.Продължаваме да бъркаме докато соса се сгъсти.Изсипваме в тавичка и изсипваме отгоре готовото картофено пюре.
Заглаждаме и печем на 200 градуса около 30 минути. Simple Smile

# 28
  • Мнения: 1 777
                             Мъфини със сирене и розмарин


 

2 1/2ч.ч.брашно
1с.л.бакпулвер
1ч.л.сол
1яйце
1ч.ч.прясно мляко

1 яйце за намазване

1с.л.масло
1 лук нарязан на ситно
1ч.ч.сирене нарязано на малки кубчета
1ч.л.сух розмарин
черен пипер

Разтопяваме маслото на котлона и задушаваме лука.Готовия лук оставяме на страна .След като лука е изстинал добавяме сиренето, розмарина и слагаме ч.пипер на вкус.

В купа смесваме брашното ,бакпулвера и солта.В друга купа разбъркваме яйцето и прясното мляко.След като сме ги разбили добре добявяме  ги към сухата смес.Разбъркваме и добавяме лучената смес.Разпределяме в кошничките за мъфини и отгоре намазваме с разбитото яйце.Печем около 20 минути на 200 градуса.

 :exclaim: източник- кулинарно списание

# 29
  • Мнения: 1 777
Печени картофи



3-4 големи картофа
1ч.л.сух риган
1ч.л.суха салвия(градински чай)
1ч.л.сух магданоз
3-4 с.л.зехтин
черен пипер

Нарязваме  измитите и подсушени картофи.В купичка смесваме подправките и зехтина и ги смесваме с картофите.
Изсипваме картофите в тавичка и печем на 220 градуса за около 30 минути.

# 30
  • Мнения: 1 777
Шоколадови бисквитки



1 1/4 ч.ч. масло(стайна температура)
2 1/4ч.ч.пудра захар
1/3ч.ч.какао
1/4ч.ч.заквасена сметана
1ч.л.течна ванилия
2 1/4ч.ч.брашно
2ч.ч.шоколадов чипс


В голяма купа разбиваме маслото,захарта,сметаната и ванилията.След това добавяме брашното и какаото.
Разбъркваме хубаво и добавяме шоколадовия чипс.Слагаме сместа в хладилника да се охлади за един час.
От охладената смес правим топчета , нареждаме в тавичка на разстояние.Печем на 170 градуса за около 10 минути.
След като извадим от фурната бисквитките са доста меки ,
оставяме ги в тавата около 5 минути и след това ги вадим от тавата.

# 31
  • Мнения: 1 777
Питка с лук и горчица



1ч.л.суха мая
1 1/4ч.ч.топло мляко
2с.л.нарязан на ситно лук
2с.л.дижонска горчица
2с.л.зехтин
1с.л.захар
1/2 ч.л.сол
3ч.ч.брашно

От продуктиtе замесваме тесто.Готовото тесто го оставяме да втаса ,
докато удвои обема си.
Втасалото тесто го премесваме и оформяме питка или правим малки питки.
Нареждаме ги в намаслена тава или постлана с хартия за печене тава.Намазваме ги отгоре с малко зехтин и оставяме да втасат още веднъж.След това печем на 180 градуса около 25 минути.

Аз омесих и втасах тестото в машината за хляб.Използвах програмата за тесто.
идеята взех от all recipes

# 32
# 33
# 34
# 35
# 36
# 37
  • Мнения: 1 777
Сладкиш с ябълки



1ч.ч.=240мл

2ч.ч.брашно
1с.л.бакпулвер
1ч.ч.овесени ядки
1ч.ч.кафява захар
1/2ч.л.канела
1ч.ч.шоколадов чипс
2ч.ч.нарязани на малки кубчета ябълки
2яйца
1/2ч.ч.зехтин/олио
1ч.ч.прясно мляко

В купа разбъркваме яйцата ,зехтина,прясното мляко и захарта.След това добавяме брашното
,бакпулвера,канелата и овесените ядки.Разбъркваме хубаво и след това добавяме ябълките и шоколадовия чипс.
Изсипваме сместа в намазнена тавичка и печем на 200 градуса около 20-25 минути.

Общи условия

Активация на акаунт