Рецепти с извара

  • 55 267
  • 53
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 333
Здравейте,

Аз см от пишман-готвачките : много ви следя и от време на време си открадвам по някоя рецепта, но не се престрашавам да пиша... един ви все още се уча.

Сега се престраших, защото ми казаха, че бебенцето ми върви твърде мъничко (изоставаме с 2 седмици Sad ) и трябва да започна да хапвам много извара.

Никога до сега не съм яла, ужасно ми е безвкусна, и се чудя как да я консумирам в големи количества.

Мислех си за банички или соленки някакви, но там ще е повече тесто и по-малко извара.

Моля ако имате идеи за рецепти за преобладаваща извара да ги споделите ( и ако може да обясните и как се приготвят, защото както казах не съм най-добрата и опитна готвачка).

Благодаря много Hug

# 1
  • Мнения: 511
Аз правя на мойте малчовци изварени питки
ето и рецептичката:
около 0.5кг извара
1 яйце
малко сол
и малко брашно
млян черен пипер
всичко се обърква,намасляваш си тавичка(малка) по количеството ще прецениш размера на тавата и с помоща на лъжица слагаш в тавичка и печеш
ако искаш да увеличиш дозата удвочваш продуктите
много бързо,лесно и за нас вкусно

# 2
  • Мнения: 487
Имаше на кенар една салата с извара, до колкото си спомням беше, извара, сол, червен и черен пипер малко олио и разбъркваш, поема много ракийка, ама ти трябва да обещаеш, че няма да пийваш. hahaha hahaha hahaha

# 3
  • София
  • Мнения: 1 508
Слагаш изварата върху чиния, отгоре слагаш заквасена сметана и посипваш със захар по твой вкус - редовно съм яла такова нещо за закуска в Русия, много го обичам. Само че там изварата е безсолна, а доколкото знам тук най-често се продава солена.

Ако искаш, можеш да си правиш сама извара - кисело + прясно мляко 1:1, загряваш на слаб огън докато не се отдели суроватката, след това изсипваш всичко в марля и оставяш да се отцеди. Домашната извара е много вкусна  Simple Smile

Друга рецепта, която прави майка ми е да разбие изварата с яйце и захар до получаването на средно гъста смес, добавя се ванилия, може и малко настъргана ябълка, след това се изсипва в тавичка и се запича.

# 4
  • Мнения: 511
сетих се още нещо
можеш да си приготвиш шопски пастет
извар,масло и настъргани сварени яйца,малко шарена сол за цвят и вкус

# 5
  • Мнения: 2 950
Аз пълня чушки с извара. Много е лесно. В купа смесваш изварата, сол, чер.пипер, червен пипер, магданоз, сурово яйце, дом.пюре и нещо друго, ако харесваш. Пълниш чушките със сместа и печеш във фурната колкото да се запекат отгоре. Студено за мен са по-вкусни.

Правя и салатка: извара, сварени настъргани яйца, сол, черен и червен пипер, може и чесън. Става с месце, със зелена салата и салата от домати.

С извара правя и чийзкейк, но там преобладават бисквитите и захарта.

# 6
  • Мнения: 5 001
Извара+печени чушки,сол,майонеза+малко кисело мляко за да омекоти вкуса,2-3 скилидки чесън.Всичко това се смила.Резултата се маже на филийка или служи за салатка.

Извара+няколко с.л. прясно мляко ,сол на вкус се пасират.Получава се нещо като заквасената сметана.Ако се овкуси с подправки по желание,може да се маже на филийка.

За пълнените чушки са писали вече.... Laughing

# 7
  • София
  • Мнения: 170
Аз правя пилешко с млечен вкус, измислих го покрай режима, който спазвам.
Запържвам пилешки филенца, докато порозовеят, след това добавям извара, булъон, гъбки, подправки , резултатът ме изненада приятно  chef

# 8
  • Мнения: 498
Салатка любимата ми: извара+майонеза+кисло мляко+копър+малко сол.

# 9
  • Мнения: 4 027
Още една подобна бърканица: извара, варени яйца, печени чушки, пресен домат, зехтин.  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 1 440
Почти всичко, в което слагаш сирене можеш да замениш с извара - баница, пълнени чушки Peace

# 11
# 12
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Салатка любимата ми: извара+майонеза+кисло мляко+копър+малко сол.

Аз добавям и чесънче  Simple Smile

# 13
  • Разград
  • Мнения: 3 110
У дома само аз и синът ми ядем извара,но обичаме направо да си я хапваме или на препечена филийка.
Ще пробвам някоя от вашите рецепти със сигурност.

# 14
  • София по рождение
  • Мнения: 1 240
Гюведже

извара, шунка, царевица, кис. краставичка.....или каквото имате под ръка- може да си измисляте останалите продукти...най-отгоре яйце
  chef  chef
В микровълновата за 6-7 мин.  chef

# 15
  • Мнения: 229
Нещо като десерт;
200гр.извара разбита с ножчето на  пасатора
400 гр.кисело мляко
захар на вкус
1желатин втечнен 
есенция за аромат
оставя се за една вечер в хладилника да се желира

# 16
  • под тепетата
  • Мнения: 9 315
Извара,настъргани моркови,сол,черен пипер,олио,може и малко прясно мляко за олекотяване, настърган лук(по желание),чесън.Става за салата или мазане на филийки.

# 17
  • Мнения: 3 205
Тиквички с извара на фурна:
кило тиквички, обелени и нарязани на кръгчета
200гр извара
2 яйца
домати, може да са пресни (3-4 средни домата) или малък буркан консерва, без люспи
някакво пушено месо (аз правих без), нарязано на парченца
кашкавал
чубрица
сол
черен пипер

Доматите, яйцата и изварата се размесват, слага се сол, чубрица, черен пипер, добавя се пушеното месо. Сместа се разбърква с тиквичките. Сипва се в йенска тенджера, настъргва се кашкавал. Пече се до зачервяване. Ако правите варианта без месото, много върви с ролца от раци. Предполагам, че ще е вкусно и с гъбки.

Пастет от извара
2-3 супени лъжици кисело мляко,
3-4 суп. лъжици извара
2 чаени лъжички горчица
сух магданоз или чубрица
черен пипер
сол

Всички продукти се разбъркват. Ако се направи с повече кисело мляко, става чудесна заливка за пържени тиквички или сос за спагети.

# 18
  • Мнения: 994
Аз правя най-често лазаня с извара. Използвам готови кори и готов доматен сос. Изварата я правя на нещо като гъст сос - с масло, чесън (пресован), черен пипер и босилек в тиган на котлона бъркам. После редя както си е за лазаня плюс още кашкавал и пармезан.

Приготвям и спаначени кюфтета с извара. Около кг спанак, нарязан на лентички, сварен и отцеден, смесвам с около 500 г извара. В сместа прибавям и два жълтъка, сол, галета, чесън. Оформям кюфтета, които първо овалвам в галета, после в леко разбития белтък  и пак галета. Ако свършат белтъците, разбивам цяло яйце. 

# 19
  • София
  • Мнения: 6 010
И моето предложение е като десерт:
500 гр извара
1 кофичка кисело мляко
какао (не натурално, а от подсладените от типа на "нескуик") - количеството е по желание, зависи колко сладко обичаш да ти е
по желание може да се добавят натрошени ядки
1 нощ в хладилника и е готово за консумация
Дано бебчо да порастне голям!  Hug

# 20
  • Мнения: 2 381
Извара+печени чушки,сол,майонеза+малко кисело мляко за да омекоти вкуса,2-3 скилидки чесън.Всичко това се смила.Резултата се маже на филийка или служи за салатка.

какви чушки Магистре? Зелени, червени, печени от магазина (в които има и оцет) или опечени във кухнята във фурната?

# 21
  • Мнения: 1 271
настърган кромид лук, чубрица, олио, извара, сол на вкус, лъжичка две кисело мляко или майонеза - разкошно за мазане   chef

# 22
  • Мнения: 30
Салата с извара:

300 гр. извара
2 с.л. кис. мляко
2 с.л. майонеза
2 кисели краставички (нарязани на ситно)
сол, чер. пипер

Всичко се разбърква добре!

Опитай, няма да съжаляваш  newsm10

# 23
  • космополитно
  • Мнения: 941
извара+мед+натрошени орехи+ любим плод
ИЛИ
извара разбъркана с предпочитано сладко
------
става смес, кото е вкусна и така да се яде и/или да се маже-напр. върху бисквитки.
Хубаво е да  безсолна изварата (дават я, че е и по-диетична), но на мен ми харесват и същите комбинации с осолена извара.

За присоляване:
по-големи прясни домати. Отгоре им се отрязва капаче, издълбават се отвътре и се пълнят с извара (обработена напр. с малко олио+ ситно нарязан магданоз или копър; малко чесън (по желание)+ може и настъргани твърдо сварени яйца.... изобщо дай воля на фантазията си...

Надявам се изварата да започне да ти харесва и да си я ядеш с удоволствие! HugБързо нарастване на бебчето! Peace

# 24
  • София
  • Мнения: 333
Благодаря ви много милички (и аз, и бебка  Laughing)

Започвам по ред на номерата да приготвям и "угоявам" малкото човече.

Ако нещо стане прилично за снимка ще се опитам и да демонстрирам.

# 25
  • София
  • Мнения: 1 341
 



        кюфтета от моркови

500 гр. моркови;250 гр. извара;4 яйца.2 гл.лук;2 филии хляб;2 с.л. магданоз;
сол и черен пипер на вкус;олио за пържене

Хлябът се накисва във вода или зеленчуков бульон.Морковите се стържат на ситно ренде.
В 1 с.л. олио се задушава ситно нарязания лук.Добавят се морковите и се задушават малко.Когато изстинат се прибавя изварата,яйцата и подправките и изстисканият хляб.
Омесва се и се оформят малки кюфтете,които се пържат в сгорещено олио.

# 26
  • Мнения: 737
Аз пък се пристрастих към яйцата по панагюрски,ама с извара вместо сирене.

# 27
  • Мнения: 3 491
Аз правя баницата с извара, просто посолявам изварата и я използвам вместо сирене. У дома така повече ни харесва, отколкото със сирене, по-хомогенна е плънката.
Миш-маш също се случва да правим с извара.

# 28
  • Мнения: 5 001
Извара+печени чушки,сол,майонеза+малко кисело мляко за да омекоти вкуса,2-3 скилидки чесън.Всичко това се смила.Резултата се маже на филийка или служи за салатка.

какви чушки Магистре? Зелени, червени, печени от магазина (в които има и оцет) или опечени във кухнята във фурната?
Брях! Извинявай,че не съм отговорила веднага,чак сега видях  Embarassed
Ми аз правя с домашно печени и без оцет,пък какви на цвят няма значение.Все става!
На мен лично ми харесва повече с червени.

# 29
  • Мнения: 1 777
Сладкиш с извара

300 гр.извара
1 кутийка кондезирано мляко
бисквити закуска
кората на един лимон

Изварата се размесва с настърганата кора от лимона и постепенно се добавя кондезираното мляко.Бърка се на ръка.В форма или тавичка се редят ред бисквити ред  крем.Завършва се с крем.Слага се в хладилник поне за 4 часа да се стегне.Украсява се пожелание.

# 30
  • Мнения: 1 777
Десерт с къпини


1ч.ч.=240мл

3/4ч.ч. рикота/извара
2/3ч.ч.кисело мляко
1с.л. пълнозърнесто брашно
2с.л. захар
1 яйце
1ч.л. настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
2ч.ч. къпини(пресни или замразени)

Разбъркваме рикотата ,киселото мляко и яйцето .Добавяме захарта и брашното.След като сме разбъркали добре добавяме кората и сока от лимон и къпините.Можем да оставим няколко за декорация.Изсипваме в предварително намаслена тавичка(18см).Печем на 180 градуса около 30-35 минути.Изключваме фурната и оставяме сладкиша вътре да постои около 20  минути

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 23:00 от Pety

# 31
  • Мнения: 3 491
Pety, принтвам го това, много лесно звучи!
(Да вметна обаче, че за мене изварата е farmer cheese.  Simple Smile Мисля, че има някаква разлика. Макар че за днешната баница не ми стигна фармър чийз и добавих малко рикота. Ще видя какво ще каже народът у дома, дали ще разберат изобщо.  Simple Smile ).

# 32
  • Мнения: 1 777
Блажка и за мен фармърс чийза е като извара.Но аз винаги вместо извара използвам рикота ,защото в рикотата има по -малко сол,а в нашето семейство не ядем сол.

# 33
  • Мнения: 28
Салатка любимата ми: извара+майонеза+кисло мляко+копър+малко сол.
I az taka q pravq no  i slagam i   malko 4esan na prax+4eren piper za po pikanten vkus  chef

# 34
  • Мнения: 3 770
Ето и един Сладкиш с извара и кафяви стафиди



Рецептата

# 35
  • Мнения: 994
И на мен ми хареса десерта с къпините на Pety. Благодаря за споделената рецепта. А може ли вместо къпини да са ягоди или малини? Вкъщи не са големи фенове на къпините.  Ще пробвам като минат постите. Засега с извара само солени неща правя.
За извара също позлвам рикота. Макар че други твърдят, че извара е cottage cheese, но на мен не ми харесва.

# 36
  • Мнения: 1 777
И на мен ми хареса десерта с къпините на Pety. Благодаря за споделената рецепта. А може ли вместо къпини да са ягоди или малини? Вкъщи не са големи фенове на къпините.  Ще пробвам като минат постите. Засега с извара само солени неща правя.
За извара също позлвам рикота. Макар че други твърдят, че извара е cottage cheese, но на мен не ми харесва.
Може да се направи и с ягоди,малини или боровинки. Simple Smile

# 37
  • Мнения: 4 358
Сладкиша на Пети съм го правила преди време.
Единствената забележка от мен - малко става а и носи още една лъжичка захар по моя вкус за сладко  Peace
А този на Диди ми изглежда и звучи ммммм Heart Eyes.Кога ли ще го пробвам и него newsm78 Дидке.
От себе си предлагам една салатка засега с извара и печени червени чушки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.0

# 38
  • Мнения: 293
Салатка любимата ми: извара+майонеза+кисло мляко+копър+малко сол.
HugИ на мен  ми е любима ,само че добавям и печени чушки!

# 39
  • Мнения: 3 491
Сладкиша на Пети съм го правила преди време.
Единствената забележка от мен - малко става а и носи още една лъжичка захар по моя вкус за сладко  Peace

Бъни, ти какви пропорции би препоръчала?

# 40
  • Мнения: 4 358
Сладкиша на Пети съм го правила преди време.
Единствената забележка от мен - малко става а и носи още една лъжичка захар по моя вкус за сладко  Peace

Бъни, ти какви пропорции би препоръчала?

Ами на мене ми беше не толкова сладко, но някой хора точно такива сладкиши обичат - по киселички лимонени.Въпрос на вкус  Peace.Аз си мислех тогава ако му бях сложила още една лъжичка захар newsm78
А това, че малко става на шега го казах  Laughing - бързичко се излапа в къщи Peace това имах предвид Peace

# 41
  • Мнения: 3 491
Pety, много лек и лесен сладкиш наистина, благодаря за рецептата! Аз го правих с боровинки. На мене захарта ми беше достатъчна, но съм съгласна с Бъни - бързо се харчи.  Simple Smile

# 42
  • Мнения: 1 777
Pety, много лек и лесен сладкиш наистина, благодаря за рецептата! Аз го правих с боровинки. На мене захарта ми беше достатъчна, но съм съгласна с Бъни - бързо се харчи.  Simple Smile
Блажка радвам се ,че ви е харесал сладкиша. Simple Smile

# 43
  • Мнения: 3 491
Pety, много лек и лесен сладкиш наистина, благодаря за рецептата! Аз го правих с боровинки. На мене захарта ми беше достатъчна, но съм съгласна с Бъни - бързо се харчи.  Simple Smile
Блажка радвам се ,че ви е харесал сладкиша. Simple Smile
Само на мене засега, другите още ги няма у дома, така че не им знам мнението още (ако изобщо успеят да се доберат до сладкиша. Stop )

# 44
  • Мнения: 2 381
Момичета зад океана, помагайте. Вчера пратих половинката за рикота или фармърс чийз, той се върна с котидж и рикота. Какво да го правя котиджа? Аз не ям такова чудо и той каза, че не му харесва. А е голяма кофичка. Баница ще стане ли?

# 45
  • Мнения: 3 491
Момичета зад океана, помагайте. Вчера пратих половинката за рикота или фармърс чийс, той се върна с котидж и рикота. Какво да го правя котиджа? Аз не ям такова чудо и той каза, че не му харесва. А е голяма кофичка. Баница ще стане ли?
Бляк. Sick
Ще чакам и аз интересен отговор, че този котидж отдавна съм го отписала като безнадежден случай на неядливо сирене.

# 46
  • Мнения: 994
Ники1, опитай да го интерпретираш в лазаня - с повечко подправки и с моцарела и пармезан може и да се овкуси.

# 47
  • Мнения: 2 381
КТВ мерси Simple Smile
Малко офф - Като каза моцарела, сутринта отварям чисто нов пакет настъргана, слагам на филийки и по едно време забелязвам топче прахообразно образувание. Изхвърлих всичко.
Да ви предупредя. Не знам какво слагат за неслепване, но мисля, че повече настърган кашкавал няма да взема. Ако някой се интересува -от Алди беше пакета.

# 48
  • Мнения: 994
мдам и аз днес писах за настъргания кашкавал и за некашкавалените съставки. аз не купувам настърган повече от година - след едно зачитане по пакетите. не намерих такъв, на който да пише само cheese - и се отказах. сега тъжно си стържа, ама пък и много използвам...

# 49
  • Мнения: 7 418
   Мога да ти предложа 2 от моите рецепти:Изварен сладкиш"Тунел" и Шоколадова чийз-торта.Виж на тази страничка.
   Вкъщи ги харесваме страшно много. Simple Smile
   Исползвам изварите на Маджаров и Жоси.

# 50
  • Мнения: 1 777
Момичета зад океана, помагайте. Вчера пратих половинката за рикота или фармърс чийз, той се върна с котидж и рикота. Какво да го правя котиджа? Аз не ям такова чудо и той каза, че не му харесва. А е голяма кофичка. Баница ще стане ли?
Аз много го обичам разбъркано с мед или някакво сладко. Simple Smile
Ето няколко рецепти с него http://www.tasteofhome.com/SiteSearch/Advanced-Search.aspx?Searc … %20cheese&T=0

# 51
  • Мнения: 2 381
Pety, много благодаря Simple Smile

# 52
  • Мнения: 7 418
  Ето и снимки на моите изварени(без никакво брашно) творения. Grinning

# 53
  • Мнения: 126
   Здравей те , момичета и аз де престраша , постоянно ви чета и пробвам по някоя рецепта , но нямам много време да пиша .Нека и аз да се включа с едно мезенце с извара.
       250 гр. извара
       1 ч ч грис
       3 яйца
       черен пипер смлян щипка
       много ситно нарязан магданоз
    Всичко това се разбърква , гребва се с чаена лъжичка и се пържи в сгорещено олио.След като се извади може по желание да се поръси с шарена сол.
     Може на някой да му хареса , ех аз нямам вашите умения , вие просто сте едни великолепти момичета . Не мога да ви се нарадвам и нагледам на изяществото и красотата на кулинарните ви умения . Бъдете живи и здраве и много се радвам , че тук ви има.
      ЧЕСТИТА  БАБА  МАРТА   !!!!!

Общи условия

Активация на акаунт