Баница с готови кори.

  • 153 725
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 407
Момичета моля за помоща Ви!

Вече 100 пъти гледам рекламата на точени кори Фамилия и ми потичат лигие като видя  #Crazy баницата в каря на рекламата.

Някои да има добра рецепта, че се престраших и купих преди малко корите. newsm78

Знам, че има много рецепти в Готварската книга, но не мога да си избера.

# 1
  • София
  • Мнения: 263
Аз правя следната баница, но тя не е вита- както е на рекламата.

Баница от Краси

продукти:
  сирене- около 300 гр.
  кисело мляко-около 300 гр
  сода- 1 кафена лъжичка
  яйца- 4 броя
  олио- около 1-2 пръста от бутилката*

начин на приготвяне
Смесваме продуктите, като натрошаваме сиренето, слагаме предварително содата в киселото мляко-да шупне, яйцата не е нужно да разбиваме много, най-накрая- олиото. В намаслена тавичка редим корите, като можем да ги накъсваме на парчета. През 2 кори поръсваме с по малко от сместа. При последната кора, разрязваме баницата на парчета. Разреждаме останалата ни смес плънка с малко вода или прясно мляко и заливаме баницата. Печем на около180-200 гр. около 40 мин.
*Ако не искаме да употребяваме олио- мажем корите с разтопено масло и не слагаме в плънката олио.

# 2
  • Мнения: 9 973
и аз много искам да приготвя баница,ама пусти страх да не се изложа

# 3
  • Мнения: 2 382
Мисля, че тази тема е много полезна:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122983.0.
Общо взето с готови кори стават много вкусни баници и винаги са ми били успешни.
Хич не се чудете, а запрятайте ръкави Laughing.
За себе си съм се спряла на две рецепти.
Баницата на Морена от първа страница на темата, за която съм дала линк.
И другата е много елементарна.Корите се намазват с разтопено масло между всяка( може и масло + олио).На два пъти между корите се поръсва много обилно сирене(без яйца).Баницата се нарязва на парчета и се залива с 4-5 яйца, разбити с 300 мл газирана вода.Престоява 5-10 мин се пече на умерена фурна(180*) само на долен реотан.Като започне леко да се зачервява, включвам за 5 мин и горен.
По какъвто и начин да правя баницата след това я "обръщам".Трябва да изстине, като тавата е обърната на обратно върху 3 чаши(купички , капачки или каквото измислите за упора)
Според мен тайната на успешната баница е именно в обръщането- остава въздушна и бухнала.

# 4
  • Мнения: 503
Ще ти предложа три рецепти за баница,които аз правя.

Баница с топла вода

Продукти:
Кори за баница "Фамилия";
3 яйца;
1/2 ч.ч олио/1ч.ч =200гр./;
2 ч.ч топла вода;
200гр. сирене;
щипка сода,сол.

Тавата/средна големина/ се намазва с олио.Нареждат се всички кори, като между тях се наръсва сирене.Нарязва се на парчета като торта/ако тавичката е кръгла/.Залива се с врящо олио по разрезите.
В 2 ч.ч топла вода се разбиват яйцата със солта и содата.Залива се баницата.
!Престоява 30 мин.
Слага се в студена фурна и тогава се включва да се пече.
След изпичането се обръща върху три чинии за да остане пухкава.


Вита баница с кори "Фамилия"

Продукти:
1 пакет кори за баница;
1 кофичка гъсто кисело мляко;
3 яйца;
250 гр. маргарин или/1/2 маргарин и 1/2 чаша олио/;
1/2 ч.л сода за хляб,сол на вкус;
1 ч.ч непълна брашно;
200 гр сирене.

Мазнината се разтопява.Приготвя се плънка от разбитите яйца, половината кисело мляко, брашното, солта,сиренето и содата.
Всяка кора се поръсва с мазнина.Разтила се от плънката и се завива на руло.Корите се подреждат охлювообразно в тавата ,докато се запълни цялата.Отгоре се намазва с остатъка от киселото мляко и се пече около 30- 40 мин.Задушава се с кърпа.


И още една рецепта за баница с домашно точени кори/Предлагат се в магазините,при нас СВА три броя в опаковка./

Вита баница

Продукти:
1 опаковка дом. точени кори;
4 броя яйца;
250 гр. сирене;
250 гр. кис. мляко;
100 гр. мазнина;
1/2 ч.л сода;
2-3 с.л брашно;
сол.

Приготвя се плънката от изброените продукти.Всяка кора се поръсва с мазнина.Слага се плънката и се завива на руло.Поставя се намаслена тава,като се завива на охлюв.Така се процедира с всички кори.Ако е останала плънка се слага върху навитите рула.Баницата се поръсва с малко мазнина и се пече в предварително загрята фурна при 200 градуса.
Тази баница става на вид като тази от прословутата реклама но е много по вкусна.  :




http://vsichkisnimki.com/?level=picture&id=47720

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 22:25 от ива

# 5
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Правила съм я поподобие на всички публикувани рецепти, никога не съм имала провал! Ако я искам по-мека - правя я с повече кисело мляко, или ръся през кора сирене, а на всяка кора олио, нарязвам на квадрати и заливам с 4-5 яйца и една газирана вода (250мл). Ако искам по-суха и хрупкава - правя отделни банички, всяка направена от 1 кора, като свеждам киселото мляко до минимум или изобщо пропускам. Не мога да дам точни съотношения, защото всичко вече правя на око.

# 6
  • София
  • Мнения: 12 554
Аз баница правя само с готови кори. По най-мързеливия начин.

Сипвам си в една купичка олио. В друга купа разбърквам сирене и кисело мляко и яйца.

Две кори, пръскам с олио и плънка, пак две кори и пак олио и плънка и така докато свършат продуктите.
Отгоре естествено завършвам с кори.
Нарязвам на квадратчета. Заливам с газирана вода и оставям около 20 минути да попие.
После пека на умерена фурна. Става супер

# 7
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Ей това ми е рецептата с газираната вода, мързеше ме да я напиша Blush

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 1 202
Аз също правя всеки път сполучлива баница с готови кори и смес от 4 яйца,кисело мляко-почти цялото,сирене/250-300 г/,олио-2-3 с.л най-много /може и без,защото и без това има мазнина/.На всяка кора,на която съм сложила съвсем малко маргарин/колкото 1 лещичка/ ,слагам няколко лъжички от сместа,като се старая след привършване на корите да е останала по-малко от половината смес.Към тази смес добавям 1 майонеза "Краси" и разбивам сместа.С нея намазвам баницата и пека първо отдолу на около170 градуса и след това пускам и отгоре.Тавичката е предварително намазнена и по стените,и набрашнена.Около 1 час някъде е цялото печене.Не знам вие как нареждате корите,но аз навивам всяка кора на руло и така става като вита баница,защото я слагам "облегната" на стените на тавата,т.е. всички кори са в кръг,абе вита баница все едно.

# 9
рецептите се доближават, но аз предпочитам класиката в жанра.
смесвам 5 яйца, 400 гр. сирене, кофичка кисело мляко, малко зехтин, 1 с.л. брашно и 2с.л. газирана вода. на всяка кора мазвам малко маргарин и изсипвам от сместа. завивам всякакора по отделно и ги нареждам в намазнена тавичка. след като се изпече, я задушавам с кърпа и ядем с млекце. приятен апетит.  chef

# 10
  • Мнения: 7
Ето я и моята рецепта, която ми показа свекърва ми става много вкусна баница. Зависи от тавата но общо взето рецептата е следната:
1 пак. готови кори за баница
около 300 гр. сирене
3 яйца
1 майонеза олио за поръсване
Начин на приготвяне:
натрошаваме си сиренето и редуваме кора, олио, сирене. Като свършат корите нарязваме баницата и заливаме с разбитите яйца и майонеза. Печем до златисто. Да ви е сладко!

# 11
  • Мнения: 1 232
Тази тема е за мен. Обичам такива баници, но този тип все не ми се получават. Горната кора е корава. #Crazy Наскоро на пазара се появиха едни домашно точени кори,пекнати на печка, те потапят ли се в гореща вода или се готват като финните?

# 12
  • Мнения: 6 031
Рецепти вече са написани, затова аз искам да ви кажа с кои кори ни хареста най-много баницата:кори Сърбиянка и печени кори, на не тези на Бела, а Чипровски/Ботевградски и др.подобни.С тези кори приличат на домашно точени баници.

Също така когато изпеча баницата, за да стане по-пухкава и да не слегне, я обръщам заедно с тавата върху 4 купички-това го научих от свекървата и съм страшно доволна.

# 13
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Горещо ти препоръчвам баницата на Морена :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122983.msg2263190#msg2263190

# 14
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Това е баницата, коята правя аз. Харесвам я със заливка отгоре, така става мекичка отвътре.



Правя я по следния начин:

1 пакет кори "Белла" или "Фамилия"
3-4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
сирене /количеството му е по избор, ние обичаме с по-малко сирене/
мазнина - масло или олио, може и да се комбинират
сол /ако сиренето е обезсолено/

Първо приготвям плънката: Разбивам яйцата, прибавям млякото с изгасената в него сода, натрошеното сирене, разбърквам.
Вземам 1 лист от корите, поливам го с малко мазнина около 2 с.л., слагам втори лист отгоре, пак мазнина и около 3-4 с.л. от плънката. Завивам на руло от към по-широката страна на кората. В намазнена тава го навивам на охлювче в центъра й. Следващото руло се навива около първото и така докато свършат корите. Останалата плънка я изливам отгоре като я разпределям равномерно. Пека я в умерена фурна. Когото извадя баницата я оставяме малко да изстине, така я харесваме повече. И студена също е хубава!

# 15
  • София
  • Мнения: 786


И аз и аз!!!!
 много ни харесва Simple Smile

# 16
  • Под звездите
  • Мнения: 1 301
Аз изкам да ви попитам ползвали ли сте домашно точени кори на сач,колко бройкиса и дали става за вита баница

# 17
  • Мнения: 2
  chefВита баница с готови кори.
Аз ползвам,точени Белла,но не мисля,че има голямо значение.
Продукти:пакет кори,кисело мляко,5 яйца,1ч.л. сода,1\2 чаша газирана вода,половин чаена чаша олио,2 супени лъжици брашно,сирене-300 гр.
Приготвяне.В съд се смесват всички продукти \ не забравяйте да сложите брашното преди сиренето!\ Simple SmileВсяка кора са намазва с тази смес,навива се и се слага в намазана с масло тава.Добре е да останат от сместа 2-3 лъжици,тогава добавяте още 1\2 чаша газизана вода,разбърквате добре и заливате.
За да се надуе баницата се пече на 180 градуса около 35-40 мин.В предварително загрята фурна!

# 18
  • Варна
  • Мнения: 124
не съм правила баница до сега, Embarassedно днес ще се пробвам.голям избор на рецепти  Thinking за което благодаря после ще споделя резултата  chef

# 19
  • Мнения: 1 425
И от мен един глас за баницата на Морена Peace.....невероятна.....заповядай визуално..... Peace

# 20
  • Варна
  • Мнения: 124
привет  Hugрецептата за баница се получи от всички писали в темата по малко ,а от мен кашкавал....само майонеза не сложих,но баницата стана супер омете се веднага за което благодаря   bouquetна всички писали тук  bouquetи ето снимкa

Рецепта приготвена от  форума винаги ми се получава за което трябва да благодаря на целия готварски форум  chef  Hug  bouquet
Берина твоите локумки се правят редовно у нас   bouquet

# 21
  • Мнения: 491
 Ах на каква хубава тема попаднах тази сутрин . Момичета тъкмо печа баницата  Hug

# 22
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Ето още две предложения за лесна баница с готови кори :


http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html
http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html

Времето се разхлади, ще взема да спретна една Wink.

# 23
  • Мнения: 22 867

Да припомня и тук фантастичната баничка на Морена, много вкусна! Heart Eyes  bouquet


# 24
  • Мнения: 3
Да споделя и моя опит- каквито и да са готовите кори, на 400 грама кори слагам: 3-4 яйца, 200-250 грама сирене, 3/4 чаена чаша олио, 2 чаени чаши вода. Навивам всяка кора на руло, нареждам в тава и пека на 200 градуса. /Ако ми е останало от плънката- поръсвам отгоре./ Да не ви притеснява многото вода- тя попива добре и като се изпече, баницата изглежда като с кори, точени "на ръка". Изпечената баница обръщам върху 3 купички да изстине. Ще повторя Шайн- тайната е в обръщането. Ако ползвате тава с незалепващо покритие, не я обръщайте- готовата баница няма да може да се задържи  в обърнатата тава и ще се разсипе.
Преди години правех и баница с домашни кори- печени предварително. Всяка кора лекичко се полива на чешмата и оставя настрани в друга тавичка, докато в тавата за печене се реди предишната мокра кора и се поръсва с плънката. През това време намокрената кора омеква достатъчно и става еластична. След изпичане и тази баница е добре да се обърне, за да изстине.

# 25
  • Мнения: 0
Iskam da pitam , nqkoi pribvali e da pe4e  taka...
pravi6 po syha plunka ( bez kiselo mlqko)  pe4e6 i kato sa se poizpekli korite pravi6 zalivka (mlqko, gazirana voda  i t.n.) i doizpi4a6 .
Obi4am syhite mazni i po hrypkavi bani4ki no mnogo 4esto mi davat stranen privkys (o6te ne moga da ystanovq  za6ti, no se e sly4valo s ravi4ni marki kori i razli4ni prodykti) a banicite sus zalivka (predi pe4ene) gi haresvam samo topli,   kato poistinat, vse mi davat nedope4en vkys v sredata ( sly4alo mi se e i s doma6ni banici  i s kypeni ot bani4arnica  ). 
Ta si misleh dali 6te se poly4i da izbegna straniq vkys na 1-ta i nedope4eniq vkys na vtorata ako peka taka.
Probvali li ste?

# 26
  • Мнения: 31
Здравейте реших и аз да се включа в тази тема за баничките, вкъщи много ги обичаме и винаги правим такива неща. Party Моята рецепта е от тревненско, прабаба ми я правеше и се казва щирник. Това е баница с тревата щир, но става и с лапад и спанак, каквото имате подръка.
Нужни са 1 пакет кори. 4-5 яйца, 2-3 с.л. кисело мляко, 200-250 мл газирана вода, 1 пакетче масло, олио, сол и "трева" на око.
Изпържвате зеленчука в част от олиото и го смесвате с яйцата, киселото мляко, 2/3 от газираната вода и 1/2 от разтопеното масло. Редите кора-масло-кора-плънка до изчерпване. Накрая завършвате само с кора, полейте я обилно с масло. Пече се до готовност, вади се и се напръсква с останалата газирана вода, оставя се да почива 20-30 минути завита в хавлия или друг плат.
Дано ви хареса.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт