Виенски кифли

  • 62 059
  • 240
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 388
А аз се заблуждавам че ще спра да ям тестени вкусотии...  Rolling Eyes Ама как при такова изкушение  Whistling Още този уикенд ще пробвам кифличките  Peace

# 61
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Днес мисля да ги правя. И искам да попитам Наталина, маковият пълнеж какво точно представлява, освен мак какво още се добавя, предполагам захар, но само това ли?

За маковия пълнеж:

150г мак прясно смелен
3 с.л захар
и ванилия
250мл прясно мляко
1-2 с.л натрошени бисквити или бишкоти
1-2 с.л начукани орехи или бадеми (по-желание)

Мака се сварява заедно със захата и ванилията в млякото, докато се сгъсти(към 25минути). След като изстине към него се прибавят начуканите бисквити и ядки. Така приготвения пълнеж се използва за кифлички, козунаци, печени бухти, пайове и тн.



Pipinka, Янич, радвам се, че са ви харесали! Hug Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 14:42 от natalyna

# 62
  • София
  • Мнения: 1 941
Благодаря! Hug

# 63
  • Мнения: 2 382
Спазих точните пропорции, но мисля , че тестото ми се получи меко.Не посмях да сложа повече брашно и при второто втасване кифличките се "разляха" в тавата.Това не попречи да се унищожат на момента Laughing.
Утре ще се явя на поправителен и искам да попитам дали тестото се получава твърдо , колкото за пита или трябва да е по-меко?

# 64
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей  Шайн!

Тестото е малко по-меко от такова за питка - по-скоро като за козунак. Не знам защо не са се получили. Опитай да смениш брашното. Peace

# 65
  • Мнения: 1 352
Брашното е много важно да е хубаво, знам го от опит. Аз купувам едно гадно по принуда, че е от най-близкия магазин. Нямате си на представа колко различни ми се получават едни и същи рецепти с това и с друго, хубаво брашно.
А тестото за тези кифлички е страхотно и мерките са точни. Моите кифлички правих с гадното брашно, вечерта след като ги изпекох бяха много хубави, но на сутринта не бяха същите, бяха станали доста твърди. Сигурна съм, че е от брашното.

# 66
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Хайде и аз да си покажа кифличките:



natalyna, благодаря за хубавата рецепта! За следващия път ще знам - двойна доза!

# 67
  • Мнения: 7 414
    Непременно ще пробвам и аз тези кифлички!
    Наталина,поздравления за чудесно представената рецепта!  bouquet

# 68
  • UK/София
  • Мнения: 7 681



            natalyna , никога не съм опитвала по-вкусни кифли.Много благодаря за рецептата Heart EyesТестото много ми хареса и за това имам един въпрос.Смяташ ли, че ако се сложи 1ч.л. захар в тестото и плънката е от яйца и сирене, ще се получат добре?

                             
               

# 69
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
SarinaБиляна много апетитно изглеждат кифличките!  bouquet

 Биляна, аз бих намалила само с една лъжица захарта (което прави всъщност 2 лъжици захар в тестото). Янич ги бе направила със сирене. Не знам дали е намаляла захарта.

Селма, благодаря!  bouquet

# 70
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
Правих ги, но нещо се обърка и не втасаха, в събота ако ме оставят децата ще пробвам с мая от кубче.

# 71
  • Мнения: 22 867
natalyna, и аз като Биляна, точно това си помислих - по-вкусни кифлички май не съм яла. Чудесни са, благодаря, че сподели рецептата.  bouquet Аз пък ги поръсих със захар преди да навия, после и отгоре, и станаха сладки във всякакъв смисъл - и буквален и преносен. И наистина трябва поне двойно доза да се прави. Ще ги пробвам със захар и канела, не знам защо днес реших, че ще са много вкусни. Малко станаха "дундички", защото не прецених тавите и в крайна сметка ги сложих в една малко по-близко една до друга. Grinning

# 72
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
               
         natalyna, благодаря!

И наистина трябва поне двойно доза да се прави.

  Не съм си помисляла за единична, директно двойна забърках Wink

# 73
  • София
  • Мнения: 3 814



            natalyna , никога не съм опитвала по-вкусни кифли.Много благодаря за рецептата Heart EyesТестото много ми хареса и за това имам един въпрос.Смяташ ли, че ако се сложи 1ч.л. захар в тестото и плънката е от яйца и сирене, ще се получат добре?

                     

Биляна, аз от същото тесто направих и пица  Blush, намалих малко захарта и стана страхотна. Peace

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 13:32 от Гелева

# 74
  • Пловдив
  • Мнения: 972
               
         natalyna, благодаря!

И наистина трябва поне двойно доза да се прави.

  Не съм си помисляла за единична, директно двойна забърках Wink
И аз така!
Вече за втори път ги правя и свършват моментално  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт